Ynt: Şile, Kömürlük - Akçakese Off-Road ve Keşif Gezisi (07 Haziran 2009)
Ve final fotoğrafı...
Uzun zamandır, birçok sebep dolayısı ile Kendi aracımla gezi yapma imkanım olmadı, bende bu hafta kesin bir gezi yapıcam diye karar vermiştim. Cumartesi akşam Çağlar kardeşimle sahilde çaylarımızı yudumlarken, yarın sabah 08:00'da kahvaltı ve Ağva bölgesindeki dere tepe yeşillik içinde bir gezi yapalım dedik ve geç vakitde Mustafa abi ve Levent Ok'leşerek sabah hareket ettik.Yola çıktığımızda Çağların telsizde sorun olduğunu tespit ettik, ses çızırtılı ve bozuktu, yol boyunca Mustafa abiye tercüme ettim.
Gözlemecilerde güzel ve keyifli bir kahvaltının ardından (yingemizin nefis börekleri ile), Sortullu, Akçakese,Hacıllının nefis doğasına daldık, o dere bu dere, şu dere derken, derenin birinde Çağlar'ın araç takıldı kaldı. Takıldı diyorum, göremedik ama, bir taş aracı fena tutuki, Çağları geri çekerken benim demir tampon şasi bağlantı cıvatalarını eğdi ve bağlantı şaçlarına ciddi hasar verdi, baya bir uğraş ve emek Sonunda Çağları kurtardık ekip derin bir ohhh çekti , Çağların akvaryuma dönen aracındaki suyu boşaltıp temizledik ve yola devam ettik.
500Mt gittik gitmedik, Bu kez Çağların aracı Sol arka lastik kitledi ve kaldı. Kaldırdık ve 15 dk uğraşarak kampanayı çıkardık, çıkardık diyorum 3 kişi 15dk'da güneş altında çekiçler tornavidalar vs..yapıştırma olan balata plakası yerinden çıkıp kampanayı sıkıştırmış. Yapacak bir şey olmadığına kanaat edip, Sol arka fren beynini,Sağ arka fren beyni ile değiştirip havasını aldım, aracı 3 tekerlekten Frenli modele çevirdim, Çağlarda test etti ok bu araba gider abi dedi
ve yola devam ettik.
Deniz mangal ve Yüksel kardeşimizin bahçesinde Çay keyfinden sonra yola koyulup evlere döndük. Benim içinde keyifli, yorucu ama güzel bir gün oldu, katılan ve emek veren tüm dostlara teşekkür ederim, Onur konuğumuz olan ve tecrübeleri ile bize yol gösteren Mustafa abiyede gönül dolusu teşekkürler.
Saygılarımla
Hakan Irıklı