Şimdi Hesap Kitap Zamanı :((

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan barisavci Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,856

barisavci

Ana Kamp
Evet yaklaşık 1 yıl araştırma ve oldukça yoğun kafa karışıklıkları sonrası, canıma tak etmesininde etkisiyle kararımı verdim ve bende l200 cü oldum. Bu arada teorik olarak buradaki değerli abi ve kardeşlerim sayesinde bilgi ve görgümü artırma fırsatı buldum. En önemliside bu off-road macerasının objektif kriterleri olmayan sonsuz bir derya olduğunu fark ettim. Bu sebeple galiba önemli olan kullanımımıza, kesemize ve zevkimize uygun bir şeyler bulup kendimizi yolun dışına atmak.

Şimdiki hedefim yolun dışına bir an önce çıkmak. Aracımı sıfır aldım düz vites İntense modeli.Araç henüz elime geçmedende ne yapabilirimle ilgili forumları hatim ettim. Aşağıdaki sırayla işe başlayayım ve önümüzdeki kışa kadar aracı hazırlayayım pardon aslında hazırlatayım istiyorum. Aracı genelde şehir içinde kullanacağım malum 5 gün çalışmak zorundayız :( ama fırsatını bulduğum o 2 gündede hakkını versin istiyorum. Ayrıca yaza doğru 10-15 gün memleketim Artvin' e gitme planım var.

Arkadaşlar ilk etapta yapılacaklar listesini hazırladım. Yukarıda arz ettiğim durumumuda göz önünde bulundurarak bu listeye ekle-çıkar dedikleriniz var mı? Ayrıca bunların yaklaşık maliyetleri hakkında fikriniz var mı? Sitenin bu işle ticari olarak ilgilenenlerinden özellikle teklif ettikleri şeyleride duymaktan memnun olurum. Adanada yaşıyorum ama İstanbula gelmek ve kalmakla ilgili bir sorunum yok. Aşağı yukarı bir bütçe çıktıktan sonra işlemlere başlayacağım.

İşte listem;

1. Kabin takılmalı
2. Sanırım bu rallyart uygulaması ile gücü artırmak lazım
3. Yükseltme yapılacak (çok abartılmadan)
4. Lastik alınmalı
5. Vinç ve uygun bir tampon edinilecek (illaki nasıl kullanılacağını öğreneceğiz :smiley:)
6. snorkel takılacak (ne olur ne olmaz)

ilginiz için şimdiden teşekkür eder bol çamurlu günler dilerim (bu jargon benim için yeni ama çok sevdim)

Etiketler
Ynt: Şimdi Hesap Kitap Zamanı :((

Aracınız hayırlı olsun, İstanbuldaysanız aracınıza yapmak istediklerinizle ilgili olarak ilfer oto'dan yardım alabilirsiniz. İletişim bilgilerini internetten arayınca bulabilirsiniz. Ben de aracımı İlfer otoda hazılatıyorum.

Aracınız hayırlı olsun. Bu arada Cihat Bey ben hala fotoğrafları bekliyorum. Taktırdığınız vinç tablasının fotoğraflarını gönderecektiniz. Yoksa çekemediniz mi? Gözüm kulağım sizde...

Kusura bakmayın foto yükleyemedim çünkü aracı bakıma götürdüğüm gün usta araca elini sürmedi o yüzden de resim çekemedim. İlk fırsatta bir resim cekebilirsem yükleyeceğim
ncak tamponu sökerseniz şasi borularının tamponun ızgarası ile aynı hizada olduğnu göreceksiniz. üzerine koyacağınız bir tabla dışında bir ihtiyacınız olmayacak. Yani kesip biçme işi yok, hatta tampon ızgarası bile vidalıdır, sadece sökeceksiniz.

Ben ustaya örnek gösterebilirsem daha iyi olacağını düşündüğümden, fotğrafları beklesem iyi olur. Bu arada sizden vinç konusunda da tavsiye bekliyorum. Mesela Power 12000 lb alsam, kaliteli midir? Bahsettiğimiz montaj yerine uyar mı? Bunların dışında sizin veya diğer arkadaşların başka tavsiyeleri var mıdır?

Benim araçta Power 10000 takılı, 12000'lik vincin de sığacağını tahmin ediyorum

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,950
Kayıtlı Üye Sayımız
166,953
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR