Şimdilik Foça'dayız..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cygnet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,685

cygnet

Kamp I
Merhaba gezenbilir dostları
Yaz gribi ile başlayan yaz sezonunda ha iyileştim ha iyileşiyorum diye diye neredeyse yaz bitecekti , ben ise İstanbul'un rutubetli havasında 1 odadan diğerine giderken bile ter içinde kalıyor ve aklımdan da ha bre tatil programı yapıyordum..
Kısmet 13.Temmuzmuş. Transporter ile gitmeye karar vermişken bir karavancı dostun teklifine sıcak baktık ve kabin boyu 2 mt, eni 170 cm , yüksekliği de 170 cm olan 300 kgr ağırlığında ki Pİ 2010 adında bir karavanı da peşimize taktık.

Etiketler
Ynt: Şimdilik Foça'dayız..

Cok şık abi tam pino iyi yolculuklar

arcınız büyük ama yinede karavan iyi düşünce...

küçük aracla tatile cıkanlar için süper birşey iyi eğlenceler

İyi eğlenceler..... Güzel bir karavan edinmişsiniz....Metin abim galiba sizi yolda görmüş...(Metin 35)...Karşıyakadada bir karavan var aynısından....o zannetmiş sonrada o olmadığını ikincisini gördüğünü söyledi... Şimdiden iyi tatiller....

Sayın Serkangüranç..Pİ modeli çoğalmağa başladı..Foça'da ki kampa girer girmez kapıda ki adam "ya bu karavan buraya sıkça gelmeğe başladı" dedi..Sanırım İzmir'de ki bir Pİ sahibi kampa sık gidiyor olabilir..
Pİ, motosikletle bile çekilebilecek kıvraklıkta..Şahsen küçük torklu, HPli arabası olup karavan sevdasına düşenler için esin tavsiye ederim.
Menemen'de bir benzin istasyonundan yakıt alırken benzincinin "abi, Pİ'yi gösterip , bu nedir..,içinde yatılıyormu" demesi bizi güldürdü..Pİ'yi ilk kez görenler çok sempatik ve kullanışlı bulduklarını dile getirdiler..
Pİ çok pratik bir çözüm oldu bize..Detay eşya barındırmıyoruz artık..Dün Foçadaki kamptan ayrılmağa karar verdikten 45 dk sonra yola çıkmıştık..iZMİR-AYDIN otoyolunda da 110 km sürate çıkabildik,hiçbir çekme,yalpalama yaşamadık..

Dün sabah uyandığımızda Foça'da ki rüzgar hızını alamamıştı ve deniz de fena dalgalıydı..Bizim gibi tatilciler için ilk planda denizden faydalanmak olduğundan buradan ayrılmağa karar verdik..Aklımızda Maramaris-Hisarönü vardı.Buraya gelince son 3 senedir kullandığımız ve karavan parkında yatan karavanımızdan bazı gerekli eşyaları alıp,kampta da 1 gece kalıp, Fethiye-Göcek arasında ki adını sıkça duyduğum Doğa kampinge devam etmek vardı.Ama Selçuk'a gelince 10 seneye yakındır görmediğimiz Bodrum yöresine gitmeğe karar verdik.Bu aralar çok sık karar değiştirir olduk.. Güvercinlikte Kaya kamping adında bir yer olduğunu biliyorduk ama tel no yoktu...Bilinmeyen no.lar servisinden tel no.nı bulup aradık.Ve oraya yöneldik...Akşama doğru vardık..bu koyun denizini eski döneden biliyoruz..Saat 11.30 a dek çarşaf gibi durgun denize girdinizmi tamam, o saatten sonra (komşu karavandaki bayan "palmiyelerin yapraklarının ucu titremeğe başlarsa, artık denizi unut" diyor ) çalkantı başlıyor ve zaman ilerledikçe artıyor..Dün akaşam da girilemeyecek kadar dalgalıydı..
Kampinge girdiğimizde bugüne dek görerek alıştığımız "karavancı karşılaması"nı bulamadık, resmen bozuldum. Pİ'yi arabadan çözüp , önerilen park yerine çekme işini eşimle yaptık..38 C. sıcakta bizi ter içinde bıraktı bu iş..Sonra arabayı Pİ'nin yanına çektik.Olay bitti.. Bir ara çevremdeki karavanlara dikkat ettiğimde tümünün "çakılı karavan" olduğunu ve içinde ki insanların da artık gezmekten bıkıp,yazlık ev hayatına yönelecek kadar yaşı ileri olduğunu gördüm..Eh, belki de bu nedenle kimse yardıma gelemedi dedim.

Bu kampta günlük ağaçları var..Upuzun ve heybetli ağaçlar hepsi..Sivrisinek ilk korktuğumuz faktör olduğundan (bu nedenle 2 sene önce kamping değiştirmiştik) komşu karavancılara sordum "çok sivrisinek varmı?"..Cevap " kovucu alet takacak kadar var" deyince endişe duymaya başladık..Ama gece yatana dek bizi rahatsız eden sivrisinek değil de pire kadar ufak uçan ve kaşıntı veren böcekler oldu..Hele ışık açtınızmı,yandınız demektir...
Kampın 50 mt yanında ki bir otel saat 23.45 e dek tüm hit TR pop ve yabancı pop eserlerle ne kadar oyun havası, türkü varsa çevreye yayın yaptı..Akşam yemeğinden sonra biz de diğer karavancıları görüp , onlar gibi koltuklarımızı deniz kenarına atıp müzik dinlemeğe koyulduk..Kıvrak oyun havası nağmelerinde kalkıp bir iki figür atmak içimden çok geldi ama henüz yeni gelmişiz, çevremiz ne der diye oturduğumuz yerde kıpır kıpırdandık. Yol yorgunluğumuzu alan müzik ziyafeti bitince biz de yattık.

İşte çocukluk günlerimden kalıp özlediğim bir olay daha yaşadık bu sabah..Horoz sesi ile uyanmak..Deniz kağıt gibiydi adeta , tek pürüz yoktu..Bu fırsat kaçmaz deyip , soluğu serin suda aldık..Burada su Foça'ya göre daha serin nedense,hayret ettik..38 C lik ısı denizi neden ısıtmamış anlamadık..Güvercinlik'e özel herhalde.. Sonra kahvaltı ve tam kahvaltı bitince yan koşu karavancı bayan gelip "şu karavanın içini çok merak ettik , görebilirmiyiz" deyince kısa bir görsel tanıtım yaptık..."bunca alana herşeyi koymuşlar" demesi bizi sevindirdi tabi.
(devam edecek)

Bekliyoruz abi bu arada karavancının karavancıya yardım etmemesini anlamadık sanırım onlar emanetciler olmasın..

Çok sevimli bir karavan.Hayırlı uğurlu olsun.İyi gezmeler.

Eski - Yeni Foça'lar arasında ki Sazlıca plajları (kamp alanı)na her sene bir kere mutlaka uğruyoruz..2013 de daha da gelişmeler vardı.
Neredeyse her 3 karavana 1 adet uzunca buzdolapları temin etmişler..WC kabin sayıları artmış ve içinde wc kağıtları bol miktardaydı..
İnsanları son derece sevecen ve yardım severler...Plajı yine güzel, deniz tertemiz idi.. Duş suyu yer altından geldiği için 1 dk dan uzun kalmanıza engel olacak kadar buz gibiydi.
Ancak buraya giderken biraz gıda tedarikli gidin...pet içme suyu oldukça pahalı..4 TL gibi..
Mangal ve kömür veriyorlar..Etinizi de isterseniz alabilirsiniz.
Haftasonu günübirlikçiler dolduruyor ve mangal dumanından göz gözü görmez oluyor..
Hafta içi günlerini tercih edin.

merhaba, biz pino karavan almayı düşünüyoruz. ama hiçbir yerde yatak uzunluğunu ve genişliğini bulamadım yazarsanız sevinirim. bu karavandan dolayı trafik polisi ile sıkıntı yaşadınız mı?

SON KONULAR - FORUM