Sinop-Ayancık İnaltı Mağarası Akgöl Gezisi (29-03-2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan altuncu57 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 42
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,697

altuncu57

Zirve
Yer
Ayancık/Sinop
29 mart pazar günü oyumu saat 8.00 da kullandıktan sonra ne yapsam diye düşünürken havanında güzel olmasını fırsat bilip inaltı kanyon yolundan doğru inaltı köyüne ulaşmak ve oradan da inaltı mağarasına çıkmak planları yaptım. nam-ı değer ciguli cihat'ı da yanıma alarak koyuldum yola. ayancık merkezden yaklaşık olarak 40 -45 km kadar yol kateddik.kanyon boyunda eriyen kar sularının oluşturduğu onlarca ufak tefek şelalelerin altından ve yanından geçtik.manzara muhteşemdi. en son 5 sene kadar önce aynı yolu normal aracımla yaz mevsiminde gitmiştim. yol baya bozuktu.ama şu anda asfalt gibi. 4 çekere hiç gerek kalmadı.mağara önüne kadar otomobilinizle rahatça çıkılabilir bu mevsimde bile.ama yağmur işi bozabilir.neyse lafı fazla uzatmayayım .resimler ve videolar anlatsın size buraları.sitemizde inaltı mağarasından bahsedilmemiş türkiyemağaraları sıralanırken .oraya da bi başlık attım .ilgilenenler için mağara yaklaşık 1100 mt civarı yükseklikte . yaz aylarında ulaşım sorunu yok .yooları gayet iyi durumda bu mevsimde bile.derinlik olarak 2200 metresi ölçülebilmiş.mağara görevlisi mevcut. aydınlatma mevcut. bay bayan tuvalet mevcut. su bol.taş fırın mevcut. kesintilere karşı jeneratör mevcut.çay ocağı ve dinlenme yerleri mevcut .ne bileyim işte görülmesi gereken biryer bence. buradan akgöl 5 km civarı ara bağlantı yolu mevcut.herkesi bu güzellikleri görmeye davet ediyorum.mağara için detaylı bilgi ayancık belediyesinin net sitesinde mevcut.googleden de araştırabilirsiniz.

Etiketler
Ynt: Sinop-Ayancık İnaltı Mağarası Akgöl Gezisi (29-03-2009)

th_100_3874.png

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,759
Kaydolan Son Üyemiz
abdil DOĞRU

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR