SIRALAMA DOĞRUMUDUR ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan JAMES BROWN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,199

JAMES BROWN

Kamp II
Yer
iSTANBUL
Sevgili ve saygıdeğer üyelerimize bu sayfadaki mükemmel paylaşımları için teşekkür ve şükranı borç biliyorum.1 Ay içinde minibüs ruhsatlı bir aracı karavana dönüştürme projem var.Bu konuda sayfaları defalarca okudum ve prosedürün gelişme aşamasını şöyle anladım.

1-Aracın öncelikle bir makine mühendisine proje çizdirilmesi.

2.Projenin onaylanması akabinde 1-3 ay süre içinde projede çizildiği gibi hazırlanma ve içinin tadilat aşaması

3-Aracın iç dizaynı bitince Trafik sigortasının yatırılması

4-Son olarak proje ile birlikte TUV-TURK MUAYENE YE Sokulması

5-Onaylanırsa yeni ruhsatı trafikten çıkarmak

Acaba aşamalar tam olarak böylemidir?MUAYENEDEN Geçip onay alırsa Yeni ruhsatı tekrar trafiktenmi alıyoruz.Tekrar herkeze çok teşekkür ediyorum.

Etiketler
Ynt: SIRALAMA DOĞRUMUDUR ?

Aslında yaptıgınız sıralama dogru sayılabilir. Bu süreci yaşamış biri olarak ben ce öncelıkle bir arac edinin . Aracınızı yonetmelikte olan önemlı maddelere göre (yemek yenebilecek oturma gurubu , yatma yeri dönüşümlü olabilir , yemek pişirebilme yeri ve depolama yeri gibi) yaşam mahalli olarak dizayn edıniz- ettiriniz. Daha sonra bu dizayn a gore projelendirip TUV den uygunluk belgesini (vize) aldıktan sonra trafik den ruhsatınızı donüştürme işlemi yaptırabilirsınız. Aracın maliyeden de karavan dönüşümünü takıp ederek kendiniz yaptırmakta fayda var . Vergi bedeli panelvan türü araçlarda aynı degeri taşımış olsada yolcu taşıma aracı veya açık kasa araçlar vergisinden farklı olacagı için daha sonra vergi dairelerinin geç tahakkuklarından dolayı doğabilecek vergi farkını cezalı ödemek durumunda kalabilirsiniz . trafik sigortasıa gelince ; O bir muamma oldu sanki her sigortanın ayrı-ayrı uygulama biçimleri var . benim fikrin gezip dolaşıp pazarlık etmeli derim.
Sizın sıralamanızdan tek fark , Önce aracınızı alıp istediginiz gibi yaptıktan sonra yapılanlara göre proje çızdirebilirsiniz.
selamlar

mehmet_mtrs' Alıntı:
Aslında yaptıgınız sıralama dogru sayılabilir. Bu süreci yaşamış biri olarak ben ce öncelıkle bir arac edinin . Aracınızı yonetmelikte olan önemlı maddelere göre (yemek yenebilecek oturma gurubu , yatma yeri dönüşümlü olabilir , yemek pişirebilme yeri ve depolama yeri gibi) yaşam mahalli olarak dizayn edıniz- ettiriniz. Daha sonra bu dizayn a gore projelendirip TUV den uygunluk belgesini (vize) aldıktan sonra trafik den ruhsatınızı donüştürme işlemi yaptırabilirsınız. Aracın maliyeden de karavan dönüşümünü takıp ederek kendiniz yaptırmakta fayda var . Vergi bedeli panelvan türü araçlarda aynı degeri taşımış olsada yolcu taşıma aracı veya açık kasa araçlar vergisinden farklı olacagı için daha sonra vergi dairelerinin geç tahakkuklarından dolayı doğabilecek vergi farkını cezalı ödemek durumunda kalabilirsiniz . trafik sigortasıa gelince ; O bir muamma oldu sanki her sigortanın ayrı-ayrı uygulama biçimleri var . benim fikrin gezip dolaşıp pazarlık etmeli derim.
Sizın sıralamanızdan tek fark , Önce aracınızı alıp istediginiz gibi yaptıktan sonra yapılanlara göre proje çızdirebilirsiniz.
selamlar

Cevabınız için çok teşekkür ediyorum.Peki proje onayı ne kadar sürer tahminen,birde ben dizayn ettikten sonra makine mühendisi bazı yerleri kusurlu bulabilir diye önce mühendisle kafamdaki projeyi çizmeyi düşünmüştüm.Umarım yakın zamanda bir başlıkta ben açabilirim yapım aşamalarım için.
Saygılarımla.

Sn. James Brown,
Peki proje onayı ne kadar sürer tahminen,birde ben dizayn ettikten sonra makine mühendisi bazı yerleri kusurlu bulabilir diye önce mühendisle kafamdaki projeyi çizmeyi düşünmüştüm.Umarım yakın zamanda bir başlıkta ben açabilirim yapım aşamalarım için.
Proje onay işlemi projenin, işlerinizi takip eden kişinin, bulunduğunuz il'e göre tahminim 1 hafta ile 1 ay arasında değişir.
Siz düşündüğünüz planlarnızı Gezenbilirde paylaşın, tecrübeli arkadaşlar kusurlu yerleri ikaz ederler.
Umarım hayalleriniz en kısa zamanda gerçek olur.

Merhabalar,

Karavana dönüştürmek istediğiniz aracınızın yaş problemi yok ise,
- İçini, istediğiniz şekilde, ( kaporta,elektrik, izole vb sıralama ile) döşeyip, sona yaklaşırken,
- Aktif olan bir trafik takip bürosuna (Tadilat proje mühendisi olan) bilgi ve maliyet seçeneğine göre istenilen belgeleri vermeniz, araç içinden alınacak yerleşim ölçülerinin sonrasında,
- 10 gün içinde TSE onaylı Proje artı İşçilik faturası ile dosya hazırlanır, Proje 350 TL + 30 TL
- Randevusu alınan TÜV işlemleri,Takipçinin nezaretinde, tamamlanır, alınan belge dosyaya eklenir, Eksoz + muayene 185 TL
- Sabahtan Takipçi ile birlikte (İmza için) Emniyete verilmiş olan dosya, akşam üstü takipçi tarafından alınır, Ruhsat 135 TL
- İster o gün isterseniz, ertesi gün Takipçiden ruhsatınızı alırsınız. Takipçi 100 TL

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

BİBS' Alıntı:
Merhabalar,

Karavana dönüştürmek istediğiniz aracınızın yaş problemi yok ise,
- İçini, istediğiniz şekilde, ( kaporta,elektrik, izole vb sıralama ile) döşeyip, sona yaklaşırken,
- Aktif olan bir trafik takip bürosuna (Tadilat proje mühendisi olan) bilgi ve maliyet seçeneğine göre istenilen belgeleri vermeniz, araç içinden alınacak yerleşim ölçülerinin sonrasında,
- 10 gün içinde TSE onaylı Proje artı İşçilik faturası ile dosya hazırlanır, Proje 350 TL + 30 TL
- Randevusu alınan TÜV işlemleri,Takipçinin nezaretinde, tamamlanır, alınan belge dosyaya eklenir, Eksoz + muayene 185 TL
- Sabahtan Takipçi ile birlikte (İmza için) Emniyete verilmiş olan dosya, akşam üstü takipçi tarafından alınır, Ruhsat 135 TL
- İster o gün isterseniz, ertesi gün Takipçiden ruhsatınızı alırsınız. Takipçi 100 TL

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Çok teşekkür ediyorum ,bende dün bir mühendislik bürosu ile kpnuştum.Bana 750 tl dedi konuştuğum bey proje onayının bedeli olarak.Tabiki bir kaç yer ile konuşmak en sağlıklısı,tekrar teşekkür ediyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR