Şişme Mat Pahalı, Şişme Yatak Ağır ve Hacimli Diyorsanız

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fidodido Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 44,114

fidodido

Kamp II
sırt çantası ile veya motor ile gidilerek yapilacak kamplarınızda malzeme ağirlik ve hacim sıkıntısı ile ilgili sıkıntınız varsa
ve mat , şişme mat ( içi elyaflı olanlardan ) , şişme yatak arasında kaldıysaniz kendi tercih ettigim bir urunu sizinle paylaşmak istiyorum..
ürün intex marka kalınlıgı şişince 6 cm , dalgalı yapısı sayesinde hava tek bir yerde toplanip kalmiyor boylelikle agirlik dagilimi dengeli oluyor , ürünün agirliği 1 kg
fiyat olarak ben gittigidiyor uzerinden 19.90 tl ye aldim (2 adet Aldim 40tl ) yaninda ayni saricidan kucuk boyutlarda el pompasi aldım bu da kucuk ve yer kaplamiyor bir de yama seti aldim ( patlama durumunda tamir icin ) bu ikisi de toplam 10 tl yapti .. hepsini toplam 50 tl ye hallettim ..

şimdi gelelim neden bu ürünü tercih etmeme
1- hafif
2- yer kaplamıyor
3- rahat
4-patlama durumunda kolayca tamir edilebiliyor ( şişme elyaflı matlarda bu çok zor .. kumaşvari hava gecirmeyen bir parca gerekli ve bunu da oraya duzgunce yapistirip saglikli bir sekilde kullanabilmek çok zor)
5 - dalgalı yapısınin vermiş oldugu konfor
6- fiyat .. ( ciddi anlamda uygun fiyatli düz matlardan bile ucuz)

şimdilik akima gelen bunlar
gittigidiyor da dalgali kamp yatagi diye aratirsaniz bulabilirsiniz .. urun 2012 de cikmis sanirim
diger urunleri de ayni satici satiyor .. dukkanina bakarsaniz bulabilirsiniz

bunlar da fotoğrafları

Etiketler
Dün Forum İstanbul'a gittim.
Bu ve benzeri bir kaç ürünü inceledim.
Hafif yapısı ve kapalı haldeyken yer kaplamaması benim için çok avantajlı.
Paylaşımınız için teşekkür ederim.

Ynt: Şişme Mat Pahalı, Şişme Yatak Ağır ve Hacimli Diyorsanız

Çok güzel ve kullanışlı bir ürüne benziyor. Ancak soğuk zeminde şişme matların içersindeki süngersi katmandan dolayı daha avantajlı olacağını düşünüyorum. Yinede her açıdan avantajlı bir ürün. Bende iki adet sipariş edeceğim.

Şişme yataklar ile karşılaştırıldığında taşıması çok daha kolay gözüküyor. Öncelikle bu ürünü tanıttığınız için teşekkürler. Ancak bulunduğumuz mevsim itibarı ile kış kampçılığında kullanılması durumunda pek fazla bir yalıtım sağlamayacak ve yerden soğuk alacak gibi görünüyor. Kış kampçılığı için R-değeri yüksek şişme matlar veya kapalı hücre köpük matların (80 ila 90 Tl arasında temin edilebilir) kullanılmasını tavsiye ediyorum. Ama yaz ve bahar ayları için bence 1 numara!

kış kampında extreme koşullar oldugu zaman iş görmez zaten:smiley: .. ama normal koşullarda kış kampinda bence kesinlikle kullanilir..
rahatlık konusunda evdeki yatak rahatlığına yakın olması'da cabası:smiley:

Kış kampından kastım içinde bulunduğumuz mevsim şartlarıdır. Yani toprak zeminin ve hava şartlarının artık "soğuk" sayıldığı mevsim. Ben yine de hiçbir yalıtıma sahip olmayan bir matın tüm soğuğu yerden alacağına inanıyorum. Tabi ki malzemeyi hiç denemediğim için biraz da havanda su dövüyorum. Eğer arazide dener ve tecrübelerini paylaşırsan sevinirim.

tabikide deneyeceğim .. yanimda da giderken iyi bir mat alip tedarikli giderim.. ne olur ne olmaz.. sagligimizla oderiz:smiley:

bu tarz ürünler bir süre sonra şişme özellğini kaybedip içinde hava kalmayabilir. özellikle soğuk şartlarda bu süre daha da kısalır. bu ürünü kullanmadım ancak bu tarz şişme matları kullandım. sonuç yukarıda yazdığım gibiydi. matlardaki araanan en önemli özelliklerden birisi rahatlığından ziyade yalıtımının iyi olmasıdır. şişme matlar az yer kaplar, taşıması kolaydır, rahattır ancak üzerinde uyumaya başlayıp bir zaman sonra kendinizi yere yapışmış bulabilirsiniz.selamlar.

Havanın yalıtımı kuvvetli değil midir ?_
Şişme mat kış kampında sorun yaşatır mı acaba ? kuru ve durgun hava en iyi yalıtım malzemesidir.

Kış faaliyetinde şişme yatak kullanan var mı acaba ?

Şişme yatak kış faaliyetlerinde güze olabilir ama içinde ki hava da soğuyacağı için buz kalıbı üzerinde yatıyor olacaksınız.
;D

En alt bölümüne ahşap yalıtım yapsanız da üst bölüm ortamda ki soğuk sebebi ile yine de soğuyacaktır.

Ben kış kamplarında bambudan yapılmış jaluzi perdeyi mat niyetine kullanıyorum.
Tabii onun üzerine de 2-3 adet ince plaj matı en üstte de alimunyum plaj minderi seriyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,072
Kayıtlı Üye Sayımız
166,822
Kaydolan Son Üyemiz
burhand

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR