Şişme Matlar ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan navaraextreme Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,191
Ynt: Şişme Matlar ?

Alt izolasyon için battaniye kullanımında dikkatli olun en ufak ıslanmada zor durumda kalırsınız ayrıca mat kadar yalıtım sağlayacağını sanmıyorum. Bolu aladağda eksi 40 derecede (hatta daha da düşmüş ama ben ölçmedim o nedenle kendi ölçtüğümü söylüyorum) tek kat 10 mm matın altına tek kat hava yastıklı paket naylonu (hani hepimizin çocukluğunda minicik hava kabarcıklarını patlatmaktan zevk aldığımız naylonlar) ile bir hafta hiç üşümeden kalabilen birisi olarak mattan daha kral bir altlık tanımam. Patlamaz, ıslanmaz, donmaz, basittir ve basit olduğu için mükemmeldir. Ama tabi bir gün navara alırsam Gültekin beyin dediklerini battaniye dahil dener burada deneyimlerimi yazarım. Anladığım kadarıyla Gültekin bey benim gibi biraz ehli keyf aslında buralarda olsa tüm malzemeyi yükler sırayla denerdik bir hafta sonra da tüm malzeme hakkında yorumları yazardık ama işte napacaksın ülkenin hakkari haricinde tek girişi ve çıkışı olan ikinci memleketinde yaşayınca tek kalıyorsun.

Etiketler

Dağlarkızı bunu ben söylemiyorum ürünün imalatçı firmasının katoloğunda yer alan bir ibare bu.
Ancak hava soğuksa bunun bayanı,erkeği olmuyor valla soğuk soğuktur.ne kilolu insanlarla kış faaliyetlerinde bulundum hepsi benden çok daha fazla üşümüşlerdi:smiley:

yaşar abi yaw yolun butarafa düşerse bi alo de nevar neyok atarız bagaja gideriz kampa tempur yatak falan deneriz hepsini

haklısın çok ehlikeyif im ama napıyım abi uyumayı seviyorum hele bide sıcak ve rahatsa offfff :smiley:

Skarabacak' Alıntı:
Şişirmeli matlar zaten zemin ile araya boşluk oluşturduğu için üşümeye sebep oluyor.
Benim genel uygulamam. Normal zemine (Temizlik yapmadan) Çadır. İçine bir battaniye.
Üstüne kendinden şişen ALBA mat. (şişirmeyince konforlu oluyor. Şişerse üstünde durmak mümkün değil.) Üstüne normal kalın mat şeklinde.

Bu setup ile heryerde uyunur. Bagaj olayına da katılıyorum. Zaten araç ile gidiyoruz. Sorun değil taşımak.

Aksine üşümeyi azaltsın diye (doğrusu ısı transferini azaltsın diye) şişme matlar kullanılıyor.
Durağan hava, en düşük ısı iletim katsayısına sahip maddelerden biridir. Montlardaki elyaf ya da kaztüyü, yeterince hava tabakası yaratsın diye kullanılır, asıl sıcak tutan aradaki hava katmanıdır.
En son yaptığım kampta arkadaştan aldığım thermarest şişme matını kullanıp, direkt üzerine uyku tulumu ile yatmıştım. Dar olduğu için dönme işi yuvarlanma şeklinde olamıyor ne yazık ki :smiley: onun için çift kişilik mat almak en iyisi. Bu mat toplandığı zaman 17-18cm çapında ve 20cm kadar yüksekliğinde bir silindir olmuştu. İyice küçültmek için havayı dışarı doğru emmek gerekiyor.

Gültekin Hocam, 2002'de Ağrının 3200 kampına 40 kiloluk sırt çantasını katıra vermeden kendisi taşıyarak iki kilo patlıcan bir kilo patates ve yoğurt çıkartıp kızartma yapıp porselen tabaklarda yiyen ve ikram eden bir zihniyete sahip olduğumdan rahatlık konusunda bazen olayı abartırım ama haklıyım da.. ben de seviyorum rahatı..

Arkadaslar ben de çadırın altına 2 kat hava balonlu naylon seriyorum, hem çadırın zarar gormesini önlüyor hem de 3 cm lik sisme matın altında baya bi konfor sağlıyor. ;) hem de soguktan koruyor. Bu naylonu devamlı arabada bagaja serilmis durumda taşıyorum.
erdal

Yaşar abi seninkide tam macera okadar ağırlıkla o yol çekilmez yaw :smiley:...

Çadırın altına çok kalın pembe strafor koyuncada baya bi kesiyor soğuk hadisesini !

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,058
Kayıtlı Üye Sayımız
166,805
Kaydolan Son Üyemiz
huseyin.sami.sari@gm

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR