<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Sivil Erke Dönergeci</b><br />
<br />
<blockquote data-attributes="" data-quote="sinan-izmir" data-source=""
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
sinan-izmir' Alıntı:
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
Dikkat ederseniz ben sizin hakkınızda herhangi bir yorum yapmadım.Siz de kelimelerinizi seçerken biraz dikkatli davranın.<br />
Kendiniz de belirttiniz konu hakkında herhangi bir teknik bilgiye sahip olmadığınızı ama bu konuyu nasıl böyle destekleyip bir de beni bağnazlıkla suçluyorsunuz onu çözemedim.<br />
İzmirdeyseniz buyrun gelin ben size bu konu hakkında sizi tatmin edecek teknik bilgiyi aktarayım.Ya da bulunduğunuz yerde bir üniversiteye gidin araştırma yapın; konu hakkında bilgi sahibi bulun.<br />
Patent bürolarına veya danışmanlara her yıl binlerce başvuru geliyor.Inanırmısınız adamlara gelen başvuruların %95'i bu tarz konular üzerine.<br />
Adam geliyor ben arabanın tepesine rüzgar türbini takacağım araba gittikçe elektrik üretecek, bu elektriği de tekerleklere tahrik veren bir elektrik motoruna aktaracağım ve dışarıdan enerji almadan kendi kendine gidecek diyor.<br />
Temel bilgiler olmadan üstüne hiçbirşey inşa edemezsiniz.Sonra da böyle boş konular üstüne dolaşıp durursunuz.Üstüne birde bu konuda emek harcayan insanları yenilik karşıtı olarak suçlarsınız.Çok ayıp.<br />
<br />
<br />
ben de sinan bey sizin tarzınızdan pek memnun değilim.<br />
bir yazdıklarınızı okuyun da bakın, mükemmel buluşları mükemmel eğitimli mükemmel insanlar yapara geliyor..<br />
unutmayın! çoban matı diye bir kavram var, hikaye de olsa önemlidir..<br />
<br />
"Inanırmısınız adamlara gelen başvuruların %95'i bu tarz konular üzerine."<br />
<br />
siz biliyor musunuz, bu başvuruların ne kadar önemli olduğunu, adamlara farklı bakış açılarının en basitinden en karmaşığına kadar öneminden bahsediyor. siz küçümsüyorsunuz..<br />
<br />
ben kendi adıma bu tür insanlara sonuna kadar destek verilmesi gerektiğine inanıyorum..<br />
<br />
trabzon'un şalpazarı ilçesinde muhammet amca var..<br />
<br />
hiç eğitimi yok..yıllar önce almanyaya gitmiş işçi olarak kalamamış ama geri dönmüş.. dönerken de aklında tutmuş sudan elektrik üreten makineyi..<br />
köyde önce dere kenarındaki evinin yanından geçen dereyi bir yol ile yukarı çıkarmış, kazarken yukarı köydekiler dalga geçiyorlarmış.. deli deli diye minibüsü durdurup onu izlerlermiş..<br />
sen ne yapıyorsun demişler, elektrik üretip köye elektrik vericem demiş ona demişler ki<br />
<br />
"Temel bilgiler olmadan üstüne hiçbirşey inşa edemezsiniz.Sonra da böyle boş konular üstüne dolaşıp durursunuz.Üstüne birde bu konuda emek harcayan insanları yenilik karşıtı olarak suçlarsınız.Çok ayıp."<br />
<br />
ama o yılmamış ve köye devletten 20 yıl önce elektrik vermiş.. <br />
bu olayı ben bizzat olay yerine giderek haber yaptım.. tanışırım amcayla isterseniz telini verebilirim..<br />
<br />
saygılarımla..<br />
serkan tahmaz-atv haber
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote></div>