Sizce Hangi Jeep Off-Road'a Hazırlanmalı ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ercumentoflas Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 60
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,133
Ynt: Sizce Hangi Jeep Off-Road'a Hazırlanmalı ?

cherokee modellerini yazma hissi duydum kendimde belki yararlı olur
1988-2001 classic kare kasa cherokee county,classic,2.5 mazotlu , 2.1 mazotlu , 4.0 benzinli
1993-1998 grand cherokee limited,laredo,wagonerr 4.0 benzinli 6 silindirli , 5.2 ve 5.9 v8 benzinli
1999-2009 gradn cherokee limited 2.7 mazotlu , 3.1 mazotlu , 4.7 benzinli
2001-2007 cherokee sport,renegade (yuvarlak farlı) 2.8 mazotlu , 3.7 benzinli
JEEP MARKASININ BİRÇOK MODELİ VAR BEN SADECE CHEROKEE LERİ YAZDIM

Etiketler

evet aynı aracı başka bir başlık altında da ele aldık ve oradaki arkadaşlar aracın motoru nedeniyle Türkiye'de parça sıkıntısı yaşama ihtimalinin muhtemel olduğunu ve bu araçların üzerinde ax 15 şanzıman olduğunu bu şanzımanların da pek başarılı olmadığından bahsettiler.

asfaltta cj ye laf söyleyenleri arazide streeple beklerken çok gördük hehehe ... tavşan ve tosbağa hesabı ;) o yüzden of road aracına o kadar fazla yatırım yapmaktansa yani güzel bir zj parasına cj ye biniyorum ve artanıylada multijet albea aldım şehirde cirit atıyorum yaşaşın offroad yaşaşın cjjjjj seviyorum seni...

herkesin keyfi farklıdır ne demişler renkler ve zevkler tartısılmaz benim düşüncem tam tersi nie 2 arac alayım 2 vergi 2 bakım 2 takım lastik yani bence 1 aracın olsun hem off road yap hem gezme aracı yap hem otoban faresi yap yani simdi otobanda trafik kitlende bekle bekle nereye kadar ama off road aracın olsa cek araziye yandaki daga bayıra derken trafigi asarsın kaldırımları siz ne için koydu zannediyorsunuz devlet insanlar yürüsün diyemi yanılıyorsunuz trafikte off road ruhu olan kişilerin geçmesi için sen albeayla el kadar cukura girdinmi karter yarılır ama o andada cj yok yanında bi kosu gidip alıp gelecekmisin :smiley:))

BİLMEM ANLATABİLDİMMİ

Görüntü(019).jpg

:smiley: anlatabildin ama inanki öle daha masraflı oluyor gende haklısın zevk ve ren olayında albea ve cj nin senelik vergisi 420 ytl toplam albeanın km 140 ykr yaktığını düşünürsek trafikte beklerim karteri yarmam :smiley:

cherokende güzelmiş ;)

n600773458_514087_8790.jpg

İki araba mantıklı bence de, kasko, trafik sigortası ve muayene gibi masraflar artıyor ama lastik, bakım v.s. bunlar değişmiyor çünkü atıyorum yılda 10.000 km.yi bir araçlar yapacakken, biriyle 2000, km diğeriyle 8000 km yapıyorsun, yıpranma ve bakım maliyetleri bu şekilde düşüyor bunun yanında o şehir içinde yaptığın 8000 km için boşu boşuna fazladan yakıt masrafına katlanmıyorsun. Ayrıca araçlardan biri bakımdayken ya da kaza yaptığında falan araçsız kalmıyorsun.

ve her zaman jipini temizlemek zorunda değilsin :D çamurlu ve yakışıklı bi şekilde seni beliyor oluyor ;)

valla yakıt konusunda hiç katılmıyorum benim cherokeem yani eski cherokeem satmadan önce 350ykrs benzinde yakıyordu ve bakımı albea 4. bakımını yaptırıken 2 .bakıma sokuluyordu israfil usta saolsun 1 günde hallediyordu ben aracım tozlu bile olsa temizlemekten zevk alıyordum kaza ve bakımdayken arasız kalmaya gelince parasını verince bütün ticariler benim :smiley:) (zaten taksiciyim)ama bi parantez acalım bu tartısmayı bitirmek zorundayım cünkü aracımı maddi olanaklardan dolayı sattım suan ticari taksi söförüyüm he ticari takside albea gene sorun cünkü her hafta bi problem cıkıyor

ya ömer tartışma yokki ortada sadece fikir alış verişi yapıyorduk inş en kısa zamanda kavuşursun chrekone bende yayın arşive geçmeden önce kanal dede ulaştırmaydım hala aynı albeayı kllanıyorum tabi ticari kadar yıpranmadığı için memnunun üzdüysem seni özür dilerim :(

yok farkındayım bi tartısma degil bende bi hata oldu ya aslında ben ucuz yollu oldugu için bi land almayı düşünüyorum cherokee 15000 ytl ama land 5000 ytl almayı düşünüyorum cj de pahalı parca yönünden nasip

ama bi 77 üstü cj 6 yaparsan parça yönünden bence landdan daha uygun olur yazında açarsın üstünü şeklide olur ;)

Hertürlü offroad aracını kullandım hatta kendime ait suzuki vitara, nissan navara, international scout, mercedes ml im var

Arazide kullanmadığım araç neredeyse yok bence bu işin sonu international scout 800b yada scout II dir keyifli bi yol performansı beklemeyin ama arazide ağırlık iz açıklığı sağlamlık denge ve güvenilirlilik açısından (V8 360 ) olamk kaydıyla ve dana 44 lerle t98 şanzuman dana 300 arazi ile ( standart) kırılması çok zor bi araç...

OLAYIN SONU ...

navaraextreme' Alıntı:
Hertürlü offroad aracını kullandım hatta kendime ait suzuki vitara, nissan navara, international scout, mercedes ml im var

Arazide kullanmadığım araç neredeyse yok bence bu işin sonu international scout 800b yada scout II dir keyifli bi yol performansı beklemeyin ama arazide ağırlık iz açıklığı sağlamlık denge ve güvenilirlilik açısından (V8 360 ) olamk kaydıyla ve dana 44 lerle t98 şanzuman dana 300 arazi ile ( standart) kırılması çok zor bi araç...

OLAYIN SONU ...

ama sen o aracıda kırmayı becerdin :smiley:

hehehe demekki son nokta unimog muşşşş :smiley:))

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

SON KONULAR

Geri