SJ 413 Hakında ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan imposi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,302

imposi

Ana Kamp
Yer
Ankara
sayın tecrübeli arkadaşlar :smiley: aranıza yeni katıldım ve şu sıralar bir off road aracı arayış içerisindeyim kısmetse 2 gündür sj413 le pazarlık içerisindeyim ama bu aracın araştırdığım kadarıyla ş.içinde 100 km de 10 litre gibi yakıt yaktığını gördüm yabancı sitelerden ve pek inanamadım sonuçta 1300 motor bir araç ve hafif ağırda değil bildğim kadarıyla pek inanamadım kulanan bilen arkadaşlar tecrübeleriyle beni aydınlatırsa sevinirim beni şu an subaru impreza gt 2000 turbo olmasına rağmen vede 4çeker olmasına rağmen 11.5 çıvarlarında yakıyor bu yüzden inanamadım

Etiketler
Ynt: SJ 413 Hakında ?..

yakar da şehir içi ve arazide yakar normal seyir halinde iki cekerdeyken daha az yakar sonuçta arazi aracı yol sürati max 120 fazlasınıda gider de gerekmez dişli sistemleri cekiş agırlıklı o yüzdende biraz fazla tüketmesi normal

sj 413 ler 1300 cc oldukları için özellikle süratli kullanımda çok yakar.benim sj 11 -12 lirte lpg tüketiyodu ortalamada.benzinle hiç denemedim ama 9 - 10 litre benzin tüketimi normaldir.

kısmetse sj413 ümü p.tesi alacağım :smiley: dün akşam gittim sahibiyle el sıkıştım kaporosunu verdim saolsun sahibide ilk off road deneyimimi yaptırdı çok zevkliydi normal aracları kulanırken uzaklara bakıp hep oraya basıp gitmeyi düşünürdüm :smiley: dün bunu küçük savaşcımla yapabileceğimi anladım ufak tefek masrafları var oda işin zevki olcak yakıt konusundada sahibi gayet dürüst davrandı ben 150 yakıyormuş dedğimde yala sölemiş kim dediyse 180 200 den aşağı yakmaz dedi :smiley: ama olsun görürünce içim ısındı araca :smiley: hele birde tepelere inip çıkıtıktan sonra

:smiley: cengavrimi bu gün aldım epeyce gezdim araziye henüz giremedim ilk izlenimim :( konfor sıfır çok zıplıyor ve çok sert oda sanırsam makaslı olduğundan artı çok yavaş :( :smiley: şimdilik 100 dedim kaldı :smiley: bununla uzun yol düşünüyordumda çok zor olcak fotoları en kısa zamanda eklerim iyşallah bu arada sormak istedğim birşeyler var aracımın lastikler 195/70/15 arazi tipi bunlara kaç psi hava basmam gerek bana çok sert geldi ölçtim 26 ydi daha da indircektim ama 30 yaptm baktım o ebattaki lastik ölçüleri 32

ikinci bir soruda maksimum kaç ölçülerinde lastik takabilirim sağlıklı olarak biraz daha geniş ve yüksek düşünüyorum 225/70/15 çivarlaında naıl olur görünüş olarak güzel olur diye düşünüyorum ama sağlıklı olurmu

son olarak ankarada çıkma parçalarını bulabileceğim bi yer varmı :( biraz masrafa ihtiyacı var aracın hatta birazda biraz daha fazla sıfır parçaları kangur srvisde varmış orayada uğrayacağım ama maddi olarak şimdilik çıkma bulabildiklerimi alacağım

herbir soru için ayrı ayrı başlık açmayayım dedim umarım hatta yapmamışımdır :smiley:

kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.makaslardan birer yay çıkartırsanız biraz daha yumuşıycaktır sanırım.ancak sağlıklı olurmu bilemiyorum.

bu araçların ankarada 2 el çıkma parçalarını nereden bulabilirim bilgisi olan varmı herkes 0 mı alıyor :smiley: cam fitilleri takosu vs. gibi parçalar lazımda

imposi' Alıntı:
:smiley: cengavrimi bu gün aldım epeyce gezdim araziye henüz giremedim ilk izlenimim :( konfor sıfır çok zıplıyor ve çok sert oda sanırsam makaslı olduğundan artı çok yavaş :( :smiley: şimdilik 100 dedim kaldı :smiley: bununla uzun yol düşünüyordumda çok zor olcak fotoları en kısa zamanda eklerim iyşallah bu arada sormak istedğim birşeyler var aracımın lastikler 195/70/15 arazi tipi bunlara kaç psi hava basmam gerek bana çok sert geldi ölçtim 26 ydi daha da indircektim ama 30 yaptm baktım o ebattaki lastik ölçüleri 32

ikinci bir soruda maksimum kaç ölçülerinde lastik takabilirim sağlıklı olarak biraz daha geniş ve yüksek düşünüyorum 225/70/15 çivarlaında naıl olur görünüş olarak güzel olur diye düşünüyorum ama sağlıklı olurmu

son olarak ankarada çıkma parçalarını bulabileceğim bi yer varmı :( biraz masrafa ihtiyacı var aracın hatta birazda biraz daha fazla sıfır parçaları kangur srvisde varmış orayada uğrayacağım ama maddi olarak şimdilik çıkma bulabildiklerimi alacağım

herbir soru için ayrı ayrı başlık açmayayım dedim umarım hatta yapmamışımdır :smiley:

selam imposi,
öncelikle gururla kullanman dileklerimle...
elimdeki 96 SJ80, bu 3.samuraim ve her vidasına kadar elim üstünde olmasına rağmen 100 km sürat yapmadım..nasıl güvenipte o süratleri yapıyorsunuz ? cesaretinizi kutlarım..bi daha denememenizi rica ederim.

lastik havalarını zıplamasını engellemeke adına düşürürseniz,yol tutuş aksine zayıflayacaktır..araç ondülalı asvalt zeminlerde dalmalar yapacaktır..basınçlarınız standartlarında olsun..(28-30 vs..şu an bilemeyeceğim)..samurai zıplar,bunu engeleyemezsiniz,makaslardan kat aldırmayın,araç çok yatar ve makaslarınızı çabuk kırarsınız..
Mekanik olarak çok fazla parçaya ihtiyacınız olmaz,şayet sistem şu an çalışıyor ise,tüm transmisyon yağlarını yenileyin,şaft istavrozlarını değiştirin,makas bağlantılarınızı kontrol ettirin,yıllarca daha size yardım edecektir.

kolaylıklar dilerim.

Ynt: SJ 413 HAKKINDA

Merhabalar,
Yakında extreme görünümlü bir araç almayı düşünüyorum. Öncelikler lada nıva ile ilgilendim fakat daha sonra görsel olarakta beklentimi karşılayan sj 413 ile tanıştım. Aşağıda linkinide paylaştığım araç hoşuma gitti, ama çok fazla araçtan anlayan biri değilim. Kış sporları ile ilgilendiğim ve uludağa çok fazla çıktığım için 4x4 extreme bir araç almak istiyorum. sj413'ü artı ve eksileri ile bana anlatabilirseniz, alternatif araçlarda sunabilirseniz çok sevinirim. Araçtan beklentim: * Yakıt konusunda cinslerine göre cimri olması * Dağa çıkarken sorun yaşatmaması * Yedek parça sorunu minumum düzeyde yaşatması * Parçalarının çok yüksek tutarlarda olmaması'dır. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

LİNK: http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-sj-arazi-araci-arayanlar-icin-full-donanim-samurai/detay

Arkadaşlar ben de 5 kapı vitaradan sonra ford fusion yanına samurai aldım.İnanın çok da iyi yaptığımı düşünüyorum.Çünkü arazi denemelerimde uzun kasa bir arazi aracından çok fazlasını buldum.Samurainin kısa ve yüksek olması arazideki performansı oldukça arttırıyor.Bir de samurailer öyle sade arabalar ki ordan ses gelmiş orası çizilmiş diye bir şey düşünmüyorsunuz.Bu okadar güzel bir duygu ki aracı istediğiniz gibi kullanabiliyorsunuz.

Sayın imposi size birde şunu sorayım.Sürerken devir saatini kullanıyor musunuz?Şunun için soruyorum.Normalde 90 km hızla giderken devir saatinin 2500 lerde olması lazım.Fakat ideal sürümlerde devir saati normali 3500 gibi gösteriyor.2500 de olması için 5.viteste 70-75 km gibi bir hızla yola devam ediliyor.Bu konuda tecrübesi olanlarla paylaşalım.

Bir de konfor konusuna gelince konfor tabi ki yok.Makaslardan dolayı çok sert olduğu malum.Direksiyon hidrolik değil çok sert.Direksiyonda boşluk oluşuyor.

Bu araçlarda hidrolik direksiyonu olan var mı acaba?Sonradan mı yoksa üzerinde mi vardı.Ben 95 model kullanıyorum.Hem boşluk var hem de hidrolik değil.Bu konuda tecrübeleri paylaşalım.

Samuraide eğer biraz konfor arıyorsanız 96 model ve üstü helezonlu olanları seçebilirsiniz. benim son aracım 98 model helezonlu oldu ve çok memnunum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,920
Kayıtlı Üye Sayımız
166,948
Kaydolan Son Üyemiz
neyzenx

Çevrimiçi üyeler

Geri