ŞNORKEL UYGULAMASI İÇİ YARDIM

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alb Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,317

alb

Ana Kamp
Yer
KAHRAMANMARAŞ
94 model 3k Suzuk vitaram var ve şnorkel taktırmayı düşünüyorum.Yalnız kafama takılan bir kaç soru var.
1- Aracım tüplü şnorkel takıldığı zaman tüp ayarı devamlı bozulur mu?
2- Araca hava girişi aracın hızına bağlı olduğu için tüplü araçlar takılabilir mi ?

daha önce taktıran varsa veya bu konu hakkında bilgisi olan varsa yarımlarınızı bekliyorum.Şimdiden tşk ederim.

Etiketler

Ynt: ŞNORKEL UYGULAMASI İÇİ YARDIM

alb' Alıntı:
94 model 3k Suzuk vitaram var ve şnorkel taktırmayı düşünüyorum.Yalnız kafama takılan bir kaç soru var.
1- Aracım tüplü şnorkel takıldığı zaman tüp ayarı devamlı bozulur mu?
2- Araca hava girişi aracın hızına bağlı olduğu için tüplü araçlar takılabilir mi ?

daha önce taktıran varsa veya bu konu hakkında bilgisi olan varsa yarımlarınızı bekliyorum.Şimdiden tşk ederim.
merhaba dostum,

1- aynı model araçlara şnorkel taktırdık tüp ile ilgili bir sorun yaşanmadı.
2-normal şartlarda bir sorun olmayacak tam tersine yanma artacaktır. ama çok aklınıza takılan birşey olursa şnorkelin kafasını ters yöne yani arkaya çevirip bu hava basıncını ortadan kaldırabilrisin.
3-son olarak benden olsun, sakarya da şnorkel fiyatları çok uygun. sanırım 350 -400 tl ye işini halledersin. kendi aracımızın bütün işlerini www.4x4rescueteam.com sitesinden adres alarak murat beye yaptırdık. hiçbir sıkıntı yaşamadık. tavsiye ederim.

Tşkler verdiğiniz bilgiler için evet bende Murat beyle irtibata geçtim.İnşallah en kısa zamanda taktırıcam

alb' Alıntı:
Tşkler verdiğiniz bilgiler için evet bende Murat beyle irtibata geçtim.İnşallah en kısa zamanda taktırıcam

ne demek faydam olabildiyse ne mutlu ;) görüşünce murat bey e benden de selam söylerseniz sevinirim. forumdaki ismimi verseniz tanır beni.

iyi günler..

bizim aracların orjinal fan sistemi aşırı suya girildiginde motora su püskürtüp girmeyecek yere bile su girmesine sebeb verir. ;)

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=51364.0

snorkel + bu uygulamayı yaparsanız daha hoş olur derim :smiley:

aracın alt halı larını ıslatmayı adet haline getirirseniz alt izalasyonu söküp suya uygun hale getirmenizde fayda var

pis koku ve pas küf olayları yaşamazsınız. :smiley:

benım 91 vıtarama karburatörlu şnorkel taktırmak ıstıyorum sadece sus amaclı ...2. el bulabılırmıyım

Merhaba,

Mesajım kimsenin çevkini kırmak amacında değildir lütfen bu şekilde algılanmasın.

Şnorkel takılacak araç dizel olmadığı sürece takılacak şnorkelin görsellikten ileri gidemeyeceğini bu yüzden fonksiyonel olmayacak bir şnorkel için de kaportanızı delmemenizi tavsiye ederim.

Çünkü su aracın motorunu en zayıf noktadan "vurur". Benzinli aracınızda ateşleme ve dağıtım sistemi sudan izole edilmemişse şnorkele iş düşmeden aracınız ıslanarak stop eder.

Teşekkürler, selamlar.

Erem' Alıntı:
Merhaba,

Mesajım kimsenin çevkini kırmak amacında değildir lütfen bu şekilde algılanmasın.

Şnorkel takılacak araç dizel olmadığı sürece takılacak şnorkelin görsellikten ileri gidemeyeceğini bu yüzden fonksiyonel olmayacak bir şnorkel için de kaportanızı delmemenizi tavsiye ederim.

Çünkü su aracın motorunu en zayıf noktadan "vurur". Benzinli aracınızda ateşleme ve dağıtım sistemi sudan izole edilmemişse şnorkele iş düşmeden aracınız ıslanarak stop eder.

Teşekkürler, selamlar.

şnorkel takmanın amacı aracı gırtlağına kadar suya sokmak ise dizel de olsa işe yaramaz... hava filtre kutularının tahliye deliği kapatılmaz ise yine su alır.

fakat hem benzinli hem dizel araçlarda aracın hava emiş borusu genellikle aracın burnundadır ve tekerlek hizasında suya dikkatsiz yada dalgalı girerseniz, sıçrama ile motor su çeker. böyle durumlar ile karşılaşmamak için şnorkel uygulaması yapılabilir.

bunun yanında motora daha temiz ve soğuk hava almak için hava emişi yukarı taşınmış olur. önden giden aracın tozu, tozun yoğunluğuna göre çoğunluğu sizin aracınızın burun seviyesine denk gelir. şnorkel takarak bir nebze de olsa bu tozdan kurtulursunuz.

keza günümüzde bütün kamyon-tır gibi araçlarda bile fabrika çıkışlı şnorkel bulunmaktadır. görseli bozmamak amacı ile kupanın arkasına yerleştirilmiştir.

şnorkel montajı doğru ve kurallara uygun olarak yapıldıktan sonra hiç bir şekilde zararı yoktur, tam aksine küçükte olsa faydaları vardır.

iyi forumlar.

alttaki linkten şnorkel ve montaj için yardım alabilirsiniz.

www.4x4dms.com

Ekli dosyalar

• balcı.jpg
    balcı.jpg
    172.2 KB · Görüntüleme: 169

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR