Soluk Farları Parlatalım.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan marif01 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,853

marif01

Kimdi baktığım aynalarda bana benzeyen....!!!!
Yer
adana
Merhaba arkadaşlar. Nette gezinirken rastladığım solmuş farları, güneş yanığı olan, cizilen sinyalleri parlatmak, ilk günü gibi parlak bir hale getirebilmek için gayet pratik ve hesaplı bir yönteme rastladım Bunu sizlerle paylaşmak isyitorum, bir çok arkadaşa yardım edeceğini düşünüyorum.

Kullanılan malzemeler:Zımparalar:

-600
-800
-1200
-2000
-3000(meguiars)
-Meguiar's plastix

uygulama şekli

İlk olarak 600 kumluk zımparayı kuru olarak yüzeydeki çizikleri veya yanıkları giderene kadar uyguluyoruz.
Daha sonra tüm zımparaları kova içerisindeki suda 10 dakika kadar beklettikten sonra sırasıyla 600,800,1200,2000 ve 3000'lik (numara yükseldikçe zımpara kumları küçülüyor ve daha ince zımpara yapıyor) zımparaları sürekli ıslatarak ıslak olarak uygulandı ve zımparalama işlemi yaklaşık bir saat kadar sürüyor.
son olarakda Meguiar's markasının Meguiar's plastix ürününü (flexi , saydam yüzey parlatıcısı) yüzeydeki parlaklığı kazanana kadar uyguluyoruz. sonuç mu sonuç aşağıda uygulamalı resimleri incelemenizi tavsiye ediyorum. Maliyeti merak eden arkadaşlar ürün 31tl + zımparalar 10-15tl toplam olarak maliyet 50 lirayı geçmiyor. ürün nerden buluruz derseniz aşağıda ürünün linkini ekliyorum burdan ve yetkili satıcılardan temin edebiliyorsunuz. ayrıca linkte oldukça işimize yarayabilecek ürünlerde cabası ve fiyat olarakda gayet uygun olduğunu düşünüyorum.

UYARI NOT : Arkadaşlar eğer bu uygulamayı kendiniz yapmayı düşünürseniz ÖNCELİKLE KÜÇÜK BİR FLEXİ ÜZERİNDE DENEME yapınız daha sonra farınızda uygulayınız. çünkü zımparalama işlemi çok ve sırası çok önemli.

link : http://www.meguiars.com.tr/index.php?_room=1

Etiketler
Ynt: Soluk Farları Parlatalım.

İlk olarak 600 kumluk zımparayı kuru olarak uygula

Daha sonra tüm zımparaları kova içerisindeki suda 10 dakika kadar beklettikten sonra sırasıyla 600,800,1200,2000 ve 3000'lik zımparaları sürekli ıslatarak ıslak olarak uygulandı ve zımparalama işlemi yaklaşık bir buçuk saat kadar sürdü.

Zımparalama işleminden sonra plastix adlı ürünü çiziklerin hepsi kaybolana dek defalarca uygulandı ve sonuç:

benimde direk bu aklıma geldi görünce :D ama güzel olmuş öncesi sonrası fln.. resimler kendi uygulamaların mı?

:D :D yok ya ne disbirütörü :smiley: nette dolaşırken yakaladım faydalı olur dedim. yok kendi uygulamam değil hocam. ama düşünürsen yaparız bişeyler :D:D :D :p :smiley:

ya ama ürün dehşet bişi yaa ben bayıldım ürüne, gerçekten etkili yani. kimi arkadaş sırf soluk farları için dünya para harcayıp yenisini alıyor yanlışmıyım????

aman dikkat bence önce ufak bir flexide deneyin baktınız sonuç alabiliyorsunuz daha sonra farlara uygulayın. çünkü zımpara işi çok önemli ve zahmetliymiş.

bu ürünü ben de kullandım. zımpara yaparsanız çizik çarıklarıda yok edebilirsiniz. ama sadece ürün ile de ufak çizikleri ve oksidasyonu yok edebiliyorsunuz. mikro aşındırıcılar var içerisinde.boya ya ise faydası yok zararı da yok. hepsiburada.com dan almıştım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,950
Kayıtlı Üye Sayımız
166,953
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR