Sonunda Benim de Grand'ım Oldu.. (Lpg Tavsiyesi?)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ulash1907 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,485

ulash1907

Ana Kamp
Yer
ayvalık
Evet sıkıntılı bir süreç sonucunda hiç te tahmin etmediğim şekilde 2004 grand vitara 5K otm. sahibi oldum, gerçi şartları biraz zorladık ama olsun, fazlasıyla değecek galiba , bugün istanbuldan getirdim gelirken bursada yağmur fırtına yol göl olmuş hemen 4wd ;) evede orman yolundan gittim sallana sallana ;) ilk günden araba çamurlandı oysaki alınca pırıl pırıl görünsün diye pasta cila yaptırmıştım ;) sık gülücükler den ne kadar keyifli olduğumu anlayabilirsiniz araca ekspertiz yapıp bilgi veren herşeyini anlatan grand oto ahmet ustayı kesinlikle bütün suzukici arkadaşlara tavsiye ediyorum ve tekrar teşekkür ediyorum.
-ilk izlenimim otm vites gerçekten gerçekten keyifli, tereddüt ediyordum ama ilk günden çok memnun kaldım demekki ben araç kullanırken performanslı kullanmıyormuşum bunun performansı benden iyi ;) roketleme denilen mekanızma over drive galiba süper gitmese bile sesi yeter;) fakat uzun yolda yüzden sonra direksiyon hala yumuşak kalıp sertleşmiyor, usta söylemişti zaten, ayrıca 1.6 otomobilden sonra sanki biraz yakıyor gibime geldi ;) onun için hafta sonu izmire gittiğimde ruhsatıda çıkartmamışken hemen bir lpg taktıracağım bu konuda fikir istiyorum özellikle aynı araçtan kullanan arkadaşlar varsa çok sevinirim çünkü bu hafta sonu olayı çözmem lazım.
Allah herkesin gönlüne göre versin, şimdiden teşekkür ederim şu an elimde satış sitesindeki resimleri olduğu için onları gösterebileceğim

big_28870035hcl.jpg

Etiketler

Ynt: Sonunda Benim de Grand'ım Oldu.. (Lpg Tavsiyesi?)

LPG taktırırken montaj markadan daha önemli. İşi bilene yaptırın. Montaj sırasında emme manifoldunun sökülmesi ise iyi olur motora çapak kaçması engellenir. Bildik markalardan birini seçebilirsiniz. Ben teleflex taktırmıştım manifoldu sökmeden montaj yapılamama garantisi olduğu için ;) BRC kullananlar da memnun. Daha ucuzu gereksiz risk sayılır, tabi bu benim şahsi fikrim.

tartarini ya da brc iyi birer seçenek olabilir.ama kürşat beyin(olasılıksız) dediği gibi montaj yani iyi bir ustaya denk gelmek en az marka kadar önemli.

Ulaş bey sonunda doğru yolu bulduğunuza sevindim :smiley:
Doğru yol dediğimizde en çekik gözlüsünden CAPON dur :smiley: Telefondada bahsettiğim üzere aynı aracın 99 modeline Atiker taktırmış 35.000 km yaptıktan sonra montaj yapılan yere bir kere uğramış, oda LPG filtresinin değişmesi ve ellerinize sağlık demek içindi. Filtreyi değiştirip bir çaylarını içip yine yoluma devam etmiştim.
Benim kullanım tecrubem bu, karar sizin. Ama ilaki 3-5 krş. fazla olsun sorun değil, iyi usta olsun.
Tekrar hayırlı olsun, çamuru eksik olmasın ama tekerinede taş değmesin... :smiley: :smiley: :smiley:

ulaş bey tekrar hayırlı olsun.
bugün telefonda görüşürken söylemeyi unuttum,
atiker; benzinden lpg'ye geçiş ısısını daha düşük tuttuğundan herhalde, brc ye göre daha çabuk geçiş yapıyor. buda kış aylarında kısa mesafelerde size yakıt ekonomisi sağlar. ayvalıkta pek soğuk olmuyor ama genelde gittiğimiz mesafeler 3-5 km civarı.

atikeri 5 aydır kullanıyorum, 1-2 önemsiz sorunla karşılaştım ancak levent usta anında çözüme kavuşturdu. yani genel olarak memnunum.
isterseniz atikere birlikte gidebiliriz. fiyat konusunda bişey değişmez ama işçilikte biraz daha dikkatli olmalarında etken olabilir diye düşünüyorum.
en kısa zamanda ziyaretinize de gelicem :smiley:

Naçizane LPG Dönüşüm Kiti önerilerim:
1- Prins-VSI veya Teleflex-GFI
2- BRC
3- Landi-RENZO (BOSCH Enjektörlü kit) veya Tartarini
AMA herşeyden önemlisi kaliteli montaj+temiz işçilik...

allah kaza bela vermesin hayırlı uğurlu olsun :smiley: darısı bizim başımıza :-\

BRAVEHEART' Alıntı:
Naçizane LPG Dönüşüm Kiti önerilerim:
1- Prins-VSI veya Teleflex-GFI
2- BRC
3- Landi-RENZO (BOSCH Enjektörlü kit) veya Tartarini
AMA herşeyden önemlisi kaliteli montaj+temiz işçilik...

önerilerinize aynen katılıyorum,
prins ile atikeri karşılaştırmak yersiz olur. sonuçta vitara 4.0 yada 5.2 motor değil, kişisel öncelikler tercihi belirler diye düşünüyorum.
en ekonomik olanı mı? en iyi performans sahibi mi? en uzun ömürlü olan mı? yaşadığın yere en yakın olan mı?
ulaş bey ayvalıkta yaşıyor, en yaygın olan BRC taktırayım dese en yakın 2A mühendislik izmirde, yani 150 km uzakta
iyi bir montaj sonrası tekrar servise gitmesine gerekte kalmayabilir tabi, hepsi ihtimal :smiley:
hadi hayırlısı bakalım.

gözünüz aydın ulaş bey.. yorgunluğunuza değdi gakiba.. ayvalık'ta sefasını sürersiniz inşallah..

Aracınız hayırlı olsun, Gerçekten çok temiz ve güzel duruyor.

herkese çok teşekkür ederim, alp bey daha iyileri sizlerin olur inşallah, lpg olayında son aşamadayım zavoli yada atiker, ilhami abi ve murat bey in kullanıp memnun olduğunu fiyatının da makul olduğunu düşünürsek üstelik murat beyin aynı aracına montaj yaptıkları için deneyimleride var, düşünmeden atiker demem lazım, fakat ahmet ustanın yerlileri tercih etme çünkü bi süre sonra parça uyum ve deformasyon problemleri çıkartabilir, herhangi bir italyanı ustasını seçerek montaj yaptır tavsiyesi kafamı karıştırıyor, ayvalıkta atıker ve zavoliye aynı firma bakıyor fakat izmir piyasasının 150 tl üstünde fiyat istiyorlar hazır hafta sonu izmire de gidecekken zavoli mi taktırsam bilemedim ??? murat bey çay içmeye mutlaka bekliyorum, bu arada lpg ile ne kadar yakıyorsunuz merak ettim, iyi geceler...

Benim konuştuğum ustalar genelde BRC tavsiye etmişlerdi ama ben tavsiyelerine uymayıp Teleflex taktırdım, sonra Teleflex'i BRC'nin elektronik beynini ithal ettiği bir italyan firması satın aldı (KitMTM galiba ama emin değilim, yanlış bilgi vermiş olmıyayım). Söylemek istediğim parça olayını çok ta dert etmeyin bence kimin eli kimin cebinde belli değil bu piyasada. Bakarsın iki sene sonra BRC teleflex beyni ile satılmaya başlanır hiç belli olmaz.

Parça uyum ve deformasyondan kast edilen parça kalitesi ise onda bir haklılık olabilir, ikisi de land rover da acaba otokar'ın ürettiği orjinali kadar kaliteli mi muhabbetine döner o, ama bozulan parçanın yedeğini bulabilir miyim konusu ise, dediğim gibi zaten kimin eli kimin cebinde, parçayı kim üretiyor kime gidiyor çok ta belli değil.

Hayırlı uğurlu olsun aracınız.
Çok güzel gözüküyor.
Hele birde automatic. Tadından yenmez derim uzun yolda.
Ama arazide automatic için üstadlar konuşmalı.

İyi günlerde kazasız belasız kullanın.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,974
Kayıtlı Üye Sayımız
166,726
Kaydolan Son Üyemiz
Midre

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR