Sonunda Forester'ı Yükselttim...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erolkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 33
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 38,562
Ynt: Sonunda Forester'ı Yükselttim...

Tabi en cok merak edilen soru yol tutus.. Antalya-Fethiye arası geldim.. onceleri temkinli girdim virajlara baktim bi sikinti yok yukseltmeden once nassil giriyorsam o sekilde surdum.. sonuc olarak belirgin bi degisiklik yok hhala aynı subaru yol tutusuna sahip :smiley:

Oncesi ve sonrası;

2013-08-04_19-18-01_404-1.jpg

2013-08-25_17-19-59_587-1.jpg

Dun aksamustu z rotlari daha uzunlariyla degistirdik'. Arac daha rahat oldu simdi :smiley:

erolkan' Alıntı:
Dun aksamustu z rotlari daha uzunlariyla degistirdik'. Arac daha rahat oldu simdi :smiley:
değiştirmenize sevindim kaynak biraz sakat duruyordu , daha rahat oldu derken nasıl bir etki söz konusuydu, biraz açıklayabilirmisiniz.

serhatxdurmaz' Alıntı:
değiştirmenize sevindim kaynak biraz sakat duruyordu , daha rahat oldu derken nasıl bir etki söz konusuydu, biraz açıklayabilirmisiniz.
arac esneme yaptiginda "likirti" yapiyordu. Lifte kaldirip baktik sag on z rot tan yapiyormus' sonra usta bunlari biraz daha uzatalim dedi.toyota coronaya uygun z rotlar benimkilerden biraz uzundu ve tam bizim istedgimiz gibiydi. Taktik ve denedik ilk taktigimiz uzatma z rotlara gore arac bayagi rahatladi . ozellikle virajlarda....

bu arada bir şey dikkatimi çekti, eski z rotunun takılış şekli ile yenisininki farklımı olmuş yoksa ön arka farklımı takılıyor.

serhatxdurmaz' Alıntı:
bu arada bir şey dikkatimi çekti, eski z rotunun takılış şekli ile yenisininki farklımı olmuş yoksa ön arka farklımı takılıyor.
on ve arkalarin durus sekilleri farkli. İlk resimdeki on,diger resimdekide arka z rotlsr

teşekkürler. bende fırsat bulursam karlar yağmadan yükseltecem karda forester kullanmaya doyamıyorum yükselince daha derin karlara gözü kapalı girerim. ;D tamponların sertleşmiş kardan zarar görme riski, vede askıda kalma ihtimali azalır. ;D

serhatxdurmaz' Alıntı:
teşekkürler. bende fırsat bulursam karlar yağmadan yükseltecem karda forester kullanmaya doyamıyorum yükselince daha derin karlara gözü kapalı girerim. ;D tamponların sertleşmiş kardan zarar görme riski, vede askıda kalma ihtimali azalır. ;D
evet yükseltince özellıkle engebelerde sürten ön tampon sorunu ortadan kalkmış olacak gibi gözukuyor..

serhatxdurmaz' Alıntı:
yükselince daha derin karlara gözü kapalı girerim. ;D tamponların sertleşmiş kardan zarar görme riski, vede askıda kalma ihtimali azalır. ;D
karda tek sıkıntı davlumbazlarla lastıklerın arasına donan karın hızlı manevralarda davlumbazı çatlatıp kırması oluyor.geçen sene Karasu'dayken sağ ön davlumbazı karda aracı sürerken kırmıştım ;)
sonra sanayıye götürüp perçin attırarak onarttım..

erolkan' Alıntı:
karda tek sıkıntı davlumbazlarla lastıklerın arasına donan karın hızlı manevralarda davlumbazı çatlatıp kırması oluyor.geçen sene Karasu'dayken sağ ön davlumbazı karda aracı sürerken kırmıştım ;)
sonra sanayıye götürüp perçin attırarak onarttım..
onun çaresi var ben kışın aracımda plastik su borusu (45 cm) taşıyorum, uzun süreli park edeceksem 5 dk.da bahsettiğiniz davlumbaz ile teker arasındaki karı temizliyorum bunu yapmamak sadece davlumbaza zarardan öte yüksek kaza riskinide beraberinde getirir. babam 15 yıl önce bu nedenden araçla takla attı, karlı zeminde uzun süre düz yolda ilerledikten sonra sağa dönmesi gerekmiş lakin tekerlek ve davlumbaz arasına sıkışıp buzlanan kar kütlesi manevraya izin vermemiş , ama şarampol 1 metre yumuşak karla kaplı olduğundan bir kaç sıyrıkla atlattı. bu temizliği bütün üyelerin yapmasını tavsiye ederim .

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,027
Kayıtlı Üye Sayımız
166,771
Kaydolan Son Üyemiz
dralpk

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR