Sonunda

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan s40euro Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,543

s40euro

Kamp II
Tum evren aslinda bit toplu igne basi kadar di ve buyuk patlama gerceklesti ve evren genislemeye basladi........

Aradan milyonlarca yil gecti ve ben ZJ me kavustum

Her sey bir gun Bahattin Abi (Bettino) ile yaptigimiz telefon konusmasi ile basladi. Dedik ki

Ulen elin Amerikanyalisi yapiyor da biz neden yapmiyoruz ve yaptik evet biz yaptik gercekten yapilmazi yaptik (300 gunubirlikci den arakladim bu repligi)

Detaylar az sonra

pict0503.jpg

pict0502x.jpg

pict0500l.jpg

pict0493.jpg

pict0487x.jpg

pict0484.jpg

pict0483n.jpg

hpim2044.jpg

hpim2045.jpg

hpim2046y.jpg

hpim2047.jpg

hpim2048.jpg

hpim2049.jpg

pict0482z.jpg

hpim2043e.jpg

hpim2042c.jpg

hpim2041a.jpg

hpim2040.jpg

hpim2039.jpg

hpim2038.jpg

hpim2037e.jpg

hpim2036.jpg

Etiketler
Ynt: Sonunda

s40euro' Alıntı:
Tum evren aslinda bit toplu igne basi kadar di ve buyuk patlama gerceklesti ve evren genislemeye basladi........

Aradan milyonlarca yil gecti ve ben ZJ me kavustum

Her sey bir gun Bahattin Abi (Bettino) ile yaptigimiz telefon konusmasi ile basladi. Dedik ki

Ulen elin Amerikanyalisi yapiyor da biz neden yapmiyoruz ve yaptik evet biz yaptik gercekten yapilmazi yaptik (300 gunubirlikci den arakladim bu repligi)

Detaylar az sonra

pict0503.jpg

Sn. Cem kardeşim , bunu yaptık fakat seninle birlikte yapacağımız çook işler var. İleride onları'da tek tek paylaşırız. Unumamak lazım azimle ve akılla üstesinden gelinmiyecek hiç bir şey , yalnız istemek ve doğru kişiler ile yola çıkmak önemlidir!!!
Saygılarımla.
Bahaddin Çelik (bettino)

pict0502x.jpg

pict0500l.jpg

pict0493.jpg

pict0487x.jpg

pict0484.jpg

pict0483n.jpg

hpim2044.jpg

hpim2045.jpg

hpim2046y.jpg

hpim2047.jpg

hpim2048.jpg

hpim2049.jpg

pict0482z.jpg

hpim2043e.jpg

hpim2042c.jpg

hpim2041a.jpg

hpim2040.jpg

hpim2039.jpg

hpim2038.jpg

hpim2037e.jpg

hpim2036.jpg

Sn. CEM kardeşim , ayrıca TURANLAR Otomotiv'deki saygıdeğer Hasan Turanlar , İhsan usta ve tüm ekibine özverili çalışmaları ile tecrübelerinden dolayı teşekürlerimizi borç bilmekteyim. Ayrıca Turanlar Otomotiv servisi bana tavsiye eden Sn.Mustafa Kemik beye de ayrica teşekür ediyorum, doğru yere yönlendirdiği için.
Saygılarımla.
Bahaddin Çelik (bettino)

cem ve bahattin abi hayırlı uğurlu olsun...gerçekten sonunda yani....5 cm araçlar için küçük ama şoförleri için büyük yükseklik.... bahattin abi bari tam ölçüleri alsaydın başka birine lazım olur falan sonra...:smiley:

5 degil Mert 4.5 yaptik ozellikle yani 1 3/4"

BU arada merak etme olculer hem ACAD de hem Solidde hem Google Sketch up ta ve ustune ustluk 8 ayri dosyada hem bunlarin print outu hemde el ile cizilmis halde saklanmakta.

Ve hatta IGES olarak ta imalat yapan CNC tezgahinin icinde de duruyor

arkadaşlar resimler çok hoş olmuş. hele ustalık pahabiçilemez. bu resimdeki takoz dikkatimi çekti. alttaki takozdan bende kendi aracıma koysam diyorum, acaba ön lastiklerim çamurluğa sürtmekten kurtulurmu. kasıntılı dönüşlerde ön lastiklerim çamurluklara sürtme yapıyor.
o zamanda esneme kabiliyetimi kaybolur acaba... teşekkürler

takoz yükseltme.jpg

ahmetti' Alıntı:
arkadaşlar resimler çok hoş olmuş. hele ustalık pahabiçilemez. bu resimdeki takoz dikkatimi çekti. alttaki takozdan bende kendi aracıma koysam diyorum, acaba ön lastiklerim çamurluğa sürtmekten kurtulurmu. kasıntılı dönüşlerde ön lastiklerim çamurluklara sürtme yapıyor.
o zamanda esneme kabiliyetimi kaybolur acaba... teşekkürler

Olculeri bulup istedigimiz gibi yapana kadar bayagi ugrastik.

Obur baslikta da dedigim gibi tam oarak nerden surttugunu bulmak lazim. Ona gore gerekli modifiye ve tamir islemleri yapilmali. Mesala ben on yaylari degistirmek zorunda kaldim. Zaman ile on yaylar coktugu icin araba get;erden sonra bile kafa asagi duruyordu.

Sebep arac otomatik ve surekli fren kullaniliyor motor yani agirligin fazlasida onde oldugu icin on yaylara surekli yuk uygulaniyor ve eziliyor.

Aracta ki lastik olculeri nedir ? Once ona bakalim dogrumu yada eldeki lastige gore dogru yukseltme yapilmismi

Alttaki yay eski yay ustteki cikma olarak aldigim yay. Arada ki fark bayagi buyuk ve cikan basilmis yayin alt capi genislemis tabladan disari cikmaya baslamisti.Yani yukseltme yapmasam bir gun yay kirip yolda kalma ihtimalim yuksekti.

image368a.jpg

Yaylar ayni get takilmis hali

image367.jpg

Bu da on yaylar degistirdikten sonra ki hali.

hpim2051.jpg

s40euro' Alıntı:
Olculeri bulup istedigimiz gibi yapana kadar bayagi ugrastik.

Obur baslikta da dedigim gibi tam oarak nerden surttugunu bulmak lazim. Ona gore gerekli modifiye ve tamir islemleri yapilmali. Mesala ben on yaylari degistirmek zorunda kaldim. Zaman ile on yaylar coktugu icin araba get;erden sonra bile kafa asagi duruyordu.

Sebep arac otomatik ve surekli fren kullaniliyor motor yani agirligin fazlasida onde oldugu icin on yaylara surekli yuk uygulaniyor ve eziliyor.

Aracta ki lastik olculeri nedir ? Once ona bakalim dogrumu yada eldeki lastige gore dogru yukseltme yapilmismi

Alttaki yay eski yay ustteki cikma olarak aldigim yay. Arada ki fark bayagi buyuk ve cikan basilmis yayin alt capi genislemis tabladan disari cikmaya baslamisti.Yani yukseltme yapmasam bir gun yay kirip yolda kalma ihtimalim yuksekti.

image368a.jpg

Yaylar ayni get takilmis hali

image367.jpg

Bu da on yaylar degistirdikten sonra ki hali.

hpim2051.jpg
araçtaki lastik ölçüleri 265*16*70 bf good rich. benim araca 3" skyjacker süspansiyon kiti taktırdım. lastikler yaylara sürtme

yaptığı içinde 3 cm lik flanş taktırmak zorunda kaldım.

buda dolayısıyla lastikleri iki taraftan 3 er cm dışarı aldı. şimdi arazideyken, direksiyon dışarı doğru dönük olduğunda lastiğin üstündeki

çamurluğa sürtüyor ve kaportayı eğiyor.

yaylar konusuna gelince kiti taktıralı daha bir kaç ay oldu. araca yandan baktığınızda arka ve ön teker çamurluk mesafesi aynı

yani eskiyen bir yay yok.

benim esas sorum sürtmeyi engellemek için yayın içindeki takozu uzatsak ( sizin yaptığınız gibi ) içeriye girme payı azalmazmı ??

dolayısıyla içeriye fazla giremiyeceği gibi sürtmeyide engellemiş olmazmıyız.. saygılar...

kaya üstü 3 10.09.2010.jpg

Olay hoş güzel de, ben bu parçaların neden parlak renklere (parlak kırmızı, mavi vs) boyandığını anlamadım. Yani bunu sadece 1-2 kez görmüş olsam kişisel zevk derdim ama baya yaygın bir durum.

olasiliksiz' Alıntı:
Olay hoş güzel de, ben bu parçaların neden parlak renklere (parlak kırmızı, mavi vs) boyandığını anlamadım. Yani bunu sadece 1-2 kez görmüş olsam kişisel zevk derdim ama baya yaygın bir durum.

Itiraf ediyorum tamamen tembellik. Elimizde siyah boya kalmamisti. Turunce vardi oda zaten disini boyayinca bitti getletin ic tarafida yesil. Sirf su ile temasi kesmek icin yapilmis boya.

Defransiyele gelince aslinda kirmizi turuncu gibi parlak renkler daha cok isime geliyor benim. Herhangi bir kacak yada hasar daha rahat gorulebiliniyor.Ayni sekilde kollar trakbar rotlar da.

Bu parçalar üzerinde boya dayanıklı oluyor mu acaba? Araçların orjinalinde boyalı gibi durmuyorlar. Galiba boyalı değiller ama sonradan yıllarca kullanım sonucu oluşan paslanmayı önlemek için boyanıyorlar? Yanılıyor muyum?

Düzeltme: pardon orjinalde de boyalıymışlar yeni gördüm :D

ahmetti' Alıntı:
araçtaki lastik ölçüleri 265*16*70 bf good rich. benim araca 3" skyjacker süspansiyon kiti taktırdım. lastikler yaylara sürtme

yaptığı içinde 3 cm lik flanş taktırmak zorunda kaldım.

buda dolayısıyla lastikleri iki taraftan 3 er cm dışarı aldı. şimdi arazideyken, direksiyon dışarı doğru dönük olduğunda lastiğin üstündeki

çamurluğa sürtüyor ve kaportayı eğiyor.

yaylar konusuna gelince kiti taktıralı daha bir kaç ay oldu. araca yandan baktığınızda arka ve ön teker çamurluk mesafesi aynı

yani eskiyen bir yay yok.

benim esas sorum sürtmeyi engellemek için yayın içindeki takozu uzatsak ( sizin yaptığınız gibi ) içeriye girme payı azalmazmı ??

dolayısıyla içeriye fazla giremiyeceği gibi sürtmeyide engellemiş olmazmıyız.. saygılar...

Simdi asagida tabloda kac inch yukseltmeye hangi lastik takilir var.

3.5 " icin verilen max. ebat 31x10.5

Sizin lastikler 30.6x10.4 e denk geliyor. Buyuk ihtimal ile kit 3.5 " degilde 3" oldugundan surtme yapiyor. Tahminim 1 yada 1.5 cm lik bir get is gorebilir. Ama araci tam olarak gormek lazim yada bilen birisinin iyice incelemesi lazim.

Bu arada flans benim pek sevmedigim bir urundur aman dikkat. Cunku aslinda jantlar gobekten oturur araca bijonlar sadece poryaya baglar janti aslinda yuk poryaya yani jamt gobegine biner. Her ne kadar hub centric olan olmayan jant gibi laflar edilsede ben eski kafaliyim guvenmem. Bilezige bile guvenmem.

Tire Size Lift Body Trimming

30 x 9.50 2" NO
31 x 10.50 3.5" NO
32 x 11.50 4.50" NO
33 x 12.50 6" NO
35 x 12.50 7" YES
36 x 12.50 8" YES
38 x 12.50 8"+ YES

olasiliksiz' Alıntı:
Bu parçalar üzerinde boya dayanıklı oluyor mu acaba? Araçların orjinalinde boyalı gibi durmuyorlar. Galiba boyalı değiller ama sonradan yıllarca kullanım sonucu oluşan paslanmayı önlemek için boyanıyorlar? Yanılıyor muyum?

Düzeltme: pardon orjinalde de boyalıymışlar yeni gördüm :D

Atilan boyanin kalitesi ile ilgili. Ben genelde Dupli kullaniirm. Ama gidip de dupliye dunyanin parasini vermem. Dupli ye fason uretim yaptiran dunya kadar firma var yerli ve fiyat yari yariya.

Ornek olarak en ustteki resimlerde iki ayri arac var aslinda.Amortisorleri sari olan Bahattin Abinin Grand Wagooner i . Siyah amatisorlu olan da benim hurda.

Su anda on kollar on defransiyel rotlar track bar komple kirmizi oldu hatta bu aksam dellendim 3 kutu boyayi resmen cope atarak 5 defa silip bastan ugrasarak on panjuruda kirmizi yaptim. Eski bir kiz arkadasim var di psikiyatrist (ilac yazani) o bana sen tehlikeli sizofrenlerdensin derdi, Kirmizi ile Siyahi bir arada genelde salgirgan sizofrenler dusunurmus. ;D ;D

Kismen zevk kismen de kolaylik icin kullanilan renkler. Modifiyue edilen parca en cok sorun cikartma olasiligina sahip olan parcadir. Bu sekilde parlak renklere boyaninca hasar daha rahat belli oluyor benim icin.

Kismen zevk kismen de kolaylik icin kullanilan renkler. Modifiyue edilen parca en cok sorun cikartma olasiligina sahip olan parcadir. Bu sekilde parlak renklere boyaninca hasar daha rahat belli oluyor benim icin.

Ben bu sitedeki modifiye araç fotoğraflarında çok gördüm parlak renkleri, demek ki varmış bir sebebi :D

merhaba bu parçaların ölçülerini nasıl alabiliriz veya verirmisiniz ? yada resimleri siteye koyarmısınızz

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR