Sorento'nun Çok Özel Resimleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan AcarBey Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 37
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,171
Ynt: Sorento'nun Çok Özel Resimleri

AcarBey' Alıntı:
Ateş Bey, aslına bakarsanız ben, Sorento'ları Türkiyeye ilk geldiği günden beri tanımama rağmen arazideki bu performansı beni bile şaşırtmıştı.

pazar payı çok yüksek bir araç her geçen günde artmakta, yeni kasasıda bece baya iddealı ;)

3271641.jpg

kia-sorento-xm-2010.jpg

Etiketler

Birde umarım aracınızın aksesuarları fabrika çıkışı gibi standarttır. Özellikle ön panjur. Orjinal hali ile çok şık.

Kişiler ilk aldıklarında panjurunu değiştiriyor, KİA amblemini söküyor vs.vs. Diğer aksesurlar için bir şey demiyeceğim ama panjur bir aracın kimliğidir, karakteridir.
Hiç BMW alıpta böbreğini sökeni, Jeep alıpta 7 ızgarasını değiştireni vs.vs. gördünüz mü? Buna anlam verememişimdir. sanki KİA markasından utanıyorda değişiklik yapılıyor..

Eski kasa için ön panjur değişimi daha arabayı alırken park sensörü, cam filmi gibi ilk sırada sunulan bir aksesuardı. Özellikle X5 panjurunu andıran tip ile değiştirilmiş çok Sorento gördüm. Bence gereksiz, orijinali gayet şık. Yeni kasada sanıırm bunu yaptıran olmaz, çünkü eskisine göre çok daha iyi olmuş. Tabii bu arada daha asfalt tarzı olmuş.

Evet haklısınız, aracın görünümünü değiştirip başka bir markaya benzetme çabalarına ben de bir anlam veremiyorum, ama uzak bir ihtimal de olsa Kia araçlarına değil de Türkiyedeki Kia ismine karşı bir soğukluk vardı bunun nedeni belki muhtemelen Kia yı Türkiye'ye getiren ilk distribütörün, ithalata ticari araçlarla başlaması ve binek araçlara yeterince önem vermemsi ve belki de sadece belli kesime hitap etmiş olmasından kaynaklanmış olabilir.

Uğur Bey ESP olayında ben de sizinle aynı fikirdeyim. Keşke ilk gelen sorentolardan itibaren ESP standart paket içerisinde olsaydı. Ama araçların ithalatına karar vermeden önce, piyasadaki rakip markaların özellikleri ve fiyatları göz önüne alınıp ardından ithal edilecek aracın fabrikanın sunduğu paketler üzerinde önce parasal hesaplamalar yapılarak şunu istesek bu kadar, bunu çıkarsak şu kadar aracın bize maliyeti olur gibi bir düşünce ile aracın donanım paketine karar veriliyor. Bence olması gereken, parasal boyutundan önce aracın yapısı ve kullanım alanları göz önüne alınarak olmazsa olmazlara teknik olarak karar verilip ardından konfora yönelik piyasa talepleri göz önüne alınarak getirilecek aracın donanım paketi oluşturulmalıdır.

gerçekten süper.
buna benzer goruntulerı antalyadan 0 land rover freelander alırken arkadasıma da yapmışlar tecrubeli test plotları ozel parkurda etkılemek ıcın:smiley:

Merhaba,

Ben 1 hafta içinde suv bir araç alıcam.Sorentoda karar kıldım .2008 model 2.el alıcam. X-force versiyonu.Araç hakkında herkes farklı konusuyor bazıları cok kötü diyor bazılarıda cok güzel diyor.Sizin de bu aracı kullandıgınızı forumda gördüm.Aracın eski versiyonu yol tutmuyordu ve amartisörleri cok yumusaktı en ufak bir virajda ya da engebede aşırı yaylanıyordu dengesizdi kısacası.Simdi x-force modelinde ESP de var ve kia amartisör fren motora kadar herşeyi degistirmiş bu versiyonda. Bu versiyonda eskisi gibi güven vermeme yol tutmama,aşırı yatma,dengesizlik gibi sorunlar var mı ? arac hakkında kullanan olarak ben aydınlatırsanız cok sevinirim. SAYGILAR

Merhaba,
Sorentolar aslında dışarıdan göründüğü gibi nazik ve sadece şehir içi için tasarlanmış bir SUV değildir. Arazideki performansı birçok arazı aracını geride bırakacak kadar iyi olduğunu söyleyebilirim. İlk Sorentolarda (140HP olan) sizizde bahsettiğiniz gibi özellikle virajlarda ve kaygan zeminlerde savrulma sorunları vardı. X-Force (170HP olan) modellerinde ise ESP nin yanında arka süspansiyon bağlantı noktalarında ve bağlantı ölçülerinde ufak tefek değişiklikler yapıldı ve daha dengeli olması sağlandı. Bu X-Force araçları Körfez pistinde, Kartepe de arazide ve bunun yanında Kapadokya ve çevresinde çok farklı yollarda kullanma imkanım oldu kısacası hem şehir içinde konfor hem de arazı de güç istiyorsanız bence hiç düşünmeyin derim. Her ne kadar bir X-5 kadar şehirli ya da Bir Discovery kadar arazi performansı mükemmel olmasa da ikisinin karışımı mükemmel bir uyma sahip. Tabiki alacağınız ikinci el aracın da düşük kilometrede ve bakımlarının aksatılmadan yapılmış olmasına aman dikkat edin. Bu arada bulabilirsem iki sorento arasındaki arka süspansiyonda yapılan değişiklikler hakkında döküman da göndermeye çalışırım.

Saygılarımla.

Kötü bir durum, servise sordum bu sistemi benim sorentoya yapamayız dediler ve bende arayış içine girmedim. Sıkıntısız kullanıyoruz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,053
Kayıtlı Üye Sayımız
166,796
Kaydolan Son Üyemiz
SemihK

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR