spender hero-x4

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan suleymani Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,539

suleymani

Kamp II
bu telsiz hakkinda bilgi istiyorum,gmrs frekansinda gorusme yaparmi,ilgili arkadaşlara teşekkürler.

http://www.amateurgroup.net/main/content.php?page=product&category=10&id=127

Etiketler
Ynt: spender hero-x4

selam senin verdiğin linki inceledim 144 146 mhz frekansında çalışan telsizler vhf amatör telsizci bandıdır kullanımı amator telsizcilere verilmiştir yani amator telsizcilik belgesi sahibi olman gerekiyor aydınlatabildiysem ne mutlu kalın sağlıcakla ta1aıc ismail çakır 73

telsizle alakalı her soruya,soruları ve cevap anahtarı önceden belli,her başvuranın aldığı ve bakkaldan alınır gibi alınan bir belgeyi hatırlatmaktan usanmayan arkadaşlara teşekkür ederim...

Sınavın yapılışı ile sıkıntılarınızı dveletin ilgili kurumu olan kıyı emniyetine iletebilirsiniz.

http://www.kiyiemniyeti.gov.tr/default.asp?id=8&sid=16&lng=

saygılar

benim sıkıntım telsizcilikle alakalı bilgileri sadece o belgeyle sınırlı olan "amatör" arkadaşların her konuya atlamalarıdır, bu konuda yazdıklarımı okursanız camianız adına iyi bir şey yapmış olursunuz...

Sayın Süleymani,

Arkadaşlar sizin iyiliğiniz için belge ile ilgili açıklamalarda bulunuyorlar. Siz bu sınavı ve yapılış şeklini ciddiye almıyor olabilirsiniz.Ancak ciddiye almadığınız sınavın sonucunda alınan belgeler ile belli frekanstaki cihazları bulundurma ve kullanma izniniz oluyor.Konuyu dağıtmadan bilgi vereyim.Geçen hafta içerisinde emniyet mensubu arkadaşlar elinde el telsizi ile dolaşan bir arkadaşı aldılar.Karakolda cihaz incelendi.Yakalanan arkadaş,tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.Hafta başında da duruşması vardı...Sonucunu bilmiyorum ancak
400 TL kadar para cezası kesildiğini öğrendim.Bir de işin diğer boyutu var.Yani para cezası haricinde ne ceza alacak?
Tabii bu bambaşka bir boyut ancak durum böyle işte...
Ayrıca sınav sorularının ve cevapları ile ilgili durumun ancak bir açıklaması var bana göre :Devlet bu işi özendirici olmak adına zorlaştırmıyor.Sorular 50 adete indirildi,mors uygulaması kaldırıldı...Biliyorsunuz başvuru yaşı 12'ye indirildi.Bu sayede bir çok kişi amatör olabiliyor.Diğer türlü bir uygulamada ancak çok ciddi derecede bilgi sahibi arkadaşlar amatör telsizci olabilir.

Sorunuzun cevabı hayır yapmaz.

suleymani' Alıntı:
bu telsiz hakkinda bilgi istiyorum,gmrs frekansinda gorusme yaparmi,ilgili arkadaşlara teşekkürler.

http://www.amateurgroup.net/main/content.php?page=product&category=10&id=127

Merhaba ;

Öncelkle sorunun cevabını vereyim
Bahsi konu telsizi ilk defa gördüm ve listedeki frekanslar sadece amatör kullanım için ayrılmış frekanslar
yani kısıtlı olarak VHF dediğimiz band üzerinde başka yere çıkılmasın diye kısıtlı frekanslı bir telsiz

GMRS frekanslara gelince Band UHF olması gerekir ki 462 ve 467 Mhz frekanslarında konuşsun... fakat...

bugünlerde BTK yeni bir uygulamaya giderek 467 Mhz bandını İstanbul içinde doldurmaya başladı

ITFAIYE ve diğer bazı kamu kurumları buraya taşındı bile

onun için GMRS frekanslarında konuşmak artık istanbul için bir hayal olmaya doğru gidiyor.

eğer bu konularda detay isterseniz www.facebook.com/telsizcilerbirligi adresine mesaj bırakabilirsiniz

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,633
Kayıtlı Üye Sayımız
166,926
Kaydolan Son Üyemiz
ONUR AYGÜN

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.