Su Eksiltiyor, Çekişi Çok Düşük ve Çok Yakıyor, Sorun Nasıl Çözümlenir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ferozab80 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,063

ferozab80

Yeni Üye
Arkadaşlar bende 94 model feroza var yeni aldım. Yanlız sıkıntısı var şuan kırşehirde bulunduğumdan kırşehirde götürmediğimiz usta kalmadı ayrıca kayseriyede götürdük bi sonuç yok.gaz aksamını tüm yeniledim.buji ve kablolarını, disbiritör kapağını,tevzi makarasını hepsini yeniledik ama sorun aynı. yadımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.
,1.araç çok yakıyor.gazda km 430tl yakıyor
2.araç ın çekişi çok düşük 5 vitesle çıktığımız yeri şimdi 2 vitesle çıkıyoz
3.araç su eksiltiyor.

Etiketler
Ynt: Su Eksiltiyor, Çekişi Çok Düşük ve Çok Yakıyor, Sorun Nasıl Çözümlenir?

Benim çok yakan ve çekişi düşük Feroza'ın sübap ayarlarından sonra çekişi fark edilir şekilde arttı ve yakıt sarfiyatıda düştü, sizinkinde farklı olarakta su eksiltiyor, sanırım derdinizi bir usta çözebilir, İstanbul'a getirirseniz Rıdvan Usta çare olur.
Saygılar

Ersan

Arkadaşlar Rıza ustanın telefonunu verebilirmisiniz, bir konu danışacağım, saygılar

Sorunu çözemeyen sözüm ona ustalar için Yaşar Bey çok doğru söylemiş.

Mağlesef her eline ingiliz anahtarı alana usta, her klip yapanada sanatçı denen bir ülkeyiz. Bir Feroza sahibin başına gelenleri özetleyen güzel biri yazı okumak isteyenlere http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=61199.0

Gerçekten tamirci konusunda sıkıntı büyük. ben de bir usta kurbanıyım. hemde aldığım araç rıdvan ustadan bana geçen bir araç. arabaya yeni motor yapıldı dendi. rıdvan hocanın ismi geçince gözüm kapalı aldım. ne yazıkki araç satılsında alan uğraşsın diye yapılmış. arkadaşlar belki birilerini kandırıırz diye düşünenler aslında kendini kanıdırıyor bence. aracı .11.000 tl'ye aldım. adam edene kadar 3.000 tl daha masraf yaptım. şimdi durumu tam iyi oldu ama arabadan hevesim kaçtı. alan olsa 12.500'e bile verceğim.

Gerçekten tamirci konusunda sıkıntı büyük. ben de bir usta kurbanıyım. hemde aldığım araç rıdvan ustadan bana geçen bir araç. arabaya yeni motor yapıldı dendi. rıdvan hocanın ismi geçince gözüm kapalı aldım. ne yazıkki araç satılsında alan uğraşsın diye yapılmış. arkadaşlar belki birilerini kandırıırz diye düşünenler aslında kendini kanıdırıyor bence. aracı .11.000 tl'ye aldım. adam edene kadar 3.000 tl daha masraf yaptım. şimdi durumu tam iyi oldu ama arabadan hevesim kaçtı. alan olsa 12.500'e bile verceğim.

noyancan' Alıntı:

şanslısınız çok harcamamışsınız bana da öyle demişlerdi eski aracı alırken 300-500 masraf çıkar dediler razı oldum 7000 masraf ettim düzelttim ama binecek heves kalmamıştı sattım 8 000 e alan arkadaş uzun süredir biniyor

Noyan Bey,

Sizin aracınızı biliyorum, daha önce Feridun Beyin aracıydı, doğal olarakta tamirleri kardeşi Rıdvan Usta'da yapılıyordu, sonra Feridun Bey aracını bir galeriye sattı, yanlış bilmiyorsam Antalya'da bir galeriydi, sizde aracı oradan aldınız diye biliyorum, böyle oluncada araç size Rıdvan Usta'dan geçmiş olmaz diye düşünüyorum.
Daha önce Feridunun aracıyla bir iki aktiviteye katıldık, motor performansı çok iyi bir araçtı. Motoruda satılmadan 2-3 sene önce yapılmıştı diye biliyorum.

Saygılarımla

Ersan

noyancan' Alıntı:

Noyan bey selamlar.
Ersan beye bende katılıyorum,siz aracı Feridun'dan değil Antalya'dan aldınız.Antalyada bu aracın durumu ne idi başına neler geldi onu bilemeyiz.Ustalık konusuna gelince Rıdvan ustaya bende benim sattığım araca motor yaptırmıştım ve çok memnun kalmıştım.Satana kadar aracımla ilgili hiç bir problem yaşamadım.Sizin araç için ise başınıza gelenlere üzüldüm.Şu ana kadar Rıdvan ustaya bir çok ferozacı iş yaptırdı ve bunların bir kısmıda İstanbul dışından olan kimselerdi ama hiç kimseden şu ana kadar bir şikayet duymadım.İnşallah aracınızı yaptırdığınız usta gönlünüze göredir de sizden aracı satın alacak olan kişilerde sizin Rıdvan usta hakkında yaptığınız yorum gibi onlarda yorum yapmazlar.Saygılarımla.

Sorunlara bakılırsa aracın rektefiye zamanı gelmiş, inşallah iyi bir usta bulur ve fazla üzülmeden sorunu çözersiniz,

Bende 4 runner var, nakit sıkıntım olduğundan satmak zorundayım, yeni bir araçda almam gerekiyo şu sıra Feroza mantıklı geliyor ama
bu araçlar gördüğüm kadarıyla çabukmu motor bitiriyor anlayamadım.
Feroza kullanan arkadaşlar ne dersiniz toyotadan sonra yine japon ve sağlam feroza gibi geliyor.
Beni aydınlatırsanız sevinirim.

<

Su eksiltmesi ve çok yakması aklıma conta yakma ihtimalini getiriyor... Sağlam bir ustaya gösterseniz iyi olur...

arkadaşlar benim amacım rıdvan hocayı kötülemek değil yanlış anlaşılmasın. sadece ustaların her zama nbaşarılı olamadığıı söylemek istiyorum. araç feridun'dan bana gelene kadar 5 ay antalyada kaldı. ben bana anlatanların yalancısıyım. inanın siz benim yerimde olsanız aynı düşüncelere sahip olursunuz. eğer hatalısyam özür dilerim. saygılarımla. bu arada yaptırmış olduğum usta bana göre (tabi herkesin ustası kendine göre :smiley: ) bu işin piri. inanıyorum ki aracımı alacak olan kişi rahat binecektir.

yasarergun' Alıntı:
şanslısınız çok harcamamışsınız bana da öyle demişlerdi eski aracı alırken 300-500 masraf çıkar dediler razı oldum 7000 masraf ettim düzelttim ama binecek heves kalmamıştı sattım 8 000 e alan arkadaş uzun süredir biniyor
aynı dertten muzdarip olduk desene. :smiley:

Noyan Bey,

Haklısınız, bugün araçlarımızdan çok daha önemli olan insan sağlığında dahi konusunun uzmanı profesör doktorlar bile bazen hata yapabiliyor, burada kötü olan o hatanın bilerek veya kazanç sağlamak için yapılmış olmasıdır. İlk yazdığınız yazıya bir bakarsanız orada aynen şöyle yazdığınızı görürsünün " ne yazıkki araç satılsında alan uğraşsın diye yapılmış. arkadaşlar belki birilerini kandırıırz diye düşünenler aslında kendini kanıdırıyor bence". Feroza bölümdeki İstanbul'da ki Ferozacıların çoğu Rıdvan Ustayı ve Feridun Beyin aracını iyi bilir, o aracın motoru kardeşi Ferdun'dayken yapılmış ve Feridun Bey o aracı 2 seneden fazla kullanmıştır. Sizde tahmin edersiniz ki araç satılsında alan uğraşsın diye 2 yıl öncesinden motor yapılmaz.

Bu arada sizde dediğinize göre çok iyi bir ustaya aracınızın motorunu yaptırmışsınız, keşke hemen satmayıp biraz keyfini çıkarsaydınız. Birde şöyle düşünsenize sizden alan kişi, örneğin aracı derin bir suya sokup, pistonların içine su aldırıp motoru bozarda, motoru satılsında alan uğraşsın diye yapmış Noyan Bey'in ustası derse üzülmezmisin?

Saygılarımla

Ersan

noyancan' Alıntı:

Arkadaşlar noyan can adında birinle ne oturmuş sohbet etmişliğimiz var nede herhangi bir dostluğumuz söz konusu sadece kendisi aracı aldıktan sonra beni aramış direksiyon keçesi hakkında telefonla benden bilgi almıştır.Birincisi aracı bana sorarak mı aldı eğer bana sorsaydı açık yüreklilikle araçta tüm olan biteni söylerdim ki aracın şu an bende 5000 e yakın resmi var ikincisi biz bu aracı satılığa çıkardığımızda orijinaldir şöyledir böyledir deyipte kimseyi galyana getirip satmamışızdır aracın ilanı hala mevcuttur üçüncüsü usta kurbanıyım deyipte kendini (kurban) vasfına sokmuş ama celladı oynayan bu arkadaşa sadece pes diyorum. Evet yazı da yazdığın gibi birilerini kandırmaya çalışanlar sadece kendilerini kandırırlar!!

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,985
Kayıtlı Üye Sayımız
166,733
Kaydolan Son Üyemiz
kayin

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.