<div class="bbWrapper"><blockquote data-attributes="member: 38369" data-quote="rkn" data-source="post: 1463030"
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
<a href="/forum/goto/post?id=1463030"
class="bbCodeBlock-sourceJump"
rel="nofollow"
data-xf-click="attribution"
data-content-selector="#post-1463030">rkn' Alıntı:</a>
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
Sn. mkaralar <br />
** Neden önleyici sıvı tavsiyer etmiyorsunuz,<br />
bunu öğrenmek için sordum.<br />
<br />
** Not: Zaten sıcak 80-90'C motorda basınç var, radyatör kapagında 0,9 - 1,1 gibi rakam vardır, bu çalışma basıncını gösterir. Buna ipucu ise motor sıcakken asla radyatör kapağı açılmaz.<br />
Bunu da bildiğim için yazdım.
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote>Merhaba,<br />
Radyatör sıvısına sorunun gerçek kaynağı aranmadan, gerçek çözümü üretmeden geçici çözüm olduğu için karşıyım. Geçiçi çözümler bazen gerçek çözümlere engel olur ve bazı durumlarda istenmeyen olaylar gelişebilir. Bu tür sıvılar, bazen tıkanmaması gereken yerlerde de etkili olabilir, ne diyeyim, belki de ben biraz fazla gerçek çözümlere bağlıyım...<br />
Diğer taraftan üzerinde konuşulan araç 2012 model bir LR. <br />
Bu aracın eğer ciddi bir kazası yok ise (radyatör değişimi gibi) bu aracın radyatöründe herhangi bir arıza beklenmez. <br />
Daha önce de üzerine basarak belirttim, araç hararet yapmamış ise, yaklaşık 70°-90° C sıcaklıkta, motor çalışıyor iken içeride bir basınç söz konusu değildir. Bu durumda rahatlıkla radyatör kapağını açabilir, su ilavesi yapabilirsiniz. Motorun stop etmesi ile sistemde basınç oluşur ve bu durumda radyatör kapağının açılması yanlış olur, ancak zorunluluk var ise işlem bir havlubez yardımıyla kolayca gerçekleştirilebilir. Sıcakken radyatör kapağının asla açılmaması söz konusu bile olamaz... Su ilave edilecekse, kapak usulüne uygun açılırsa herhangi bir problem yaşanmaz...<br />
Her ne ise, benim tavsiyem yine problemi kökünden çözmek yönündedir, ancak buna haliyle problem sahibi karar verir.<br />
Saygılar,<br />
MK</div>