Subaru Servisleri ile İlgili Olumlu ve Olumsuz Dusunceleriniz, Karşılaştıklarınız Nelerdir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serdar1903 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,561

serdar1903

Yeni Üye
Sevgili Forester kullanıcıları subaru yetkili servis ve yetkili olmayan özel servisler ile ilgili olumlu veya olumsuz dusuncelerınızı paylaşmanızı rica ediyorum.Şimdiden teşekkurler.

Etiketler
Ynt: Subaru Servisleri ile İlgili Olumlu ve Olumsuz Dusunceleriniz, Karşılaştıklarınız Nelerdir?

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=46434.0 başlığı ve Forester başlıkları altında yorumlarımız var. Ancak şunu söyleyebilirim tekrar kendi tecrübelerimden :

Yerka'ya yetkili servisken birkaç kere gittim ve memnun kalmamıştım, şuanda özel servis oldu zaten.

4. Levent'in oradaki otosanayi'de Subaru Jaspa var, özel servis ancak orjinal parça kullanıyorlar. Oraya götürebilirsiniz.

Anadolu yakasında Sultanbeyli'de özel bir servis var, oradan da memnun kaldım ancak uzak kalıyor.

Ankara'da özel Argos Subaru servisini kesinlikle tavsiye ederim.

Bir de yeni yetkili servis olabilirmiş İstanbul'da. Ancak Cadde, Beka gibi yetkili servislere götürmedim aracımı.

Ynt: Subaru Servisleri ile İlgili Olumlu ve Olumsuz Dusunceleriniz, Karşılaştıklarınız Nelerdir?

Jaspa hariç gittiğim servisler sunlar beka,yerka,bayraktar.Eğer on ustunden not vermem gerekırse kendımce

beka:6
yerka:6
bayraktar: şu anda serviste alınca yorum yapabilirim.
Vaktim olduğu birgün Jaspayı da ziyaret etmek ıstıyorum.

Bir de Caddeyi denerseniz tam olur :smiley:

Avrupa yakasında olsa kesin ugramistim caddeyle telefonda gorusmuslugum var

Aracı ve km.sini bilmiyorum ancak ortalama ne kadar tutuyor yetkili serviste bakımlar?

Ben ilk bakımı yaptırıyorum aldıktan sonra

İlk servis öncesinde mi bu kadar dolaştınız? Araç kaç model ve km'de?

2003 xt 100.000 de aldım şimdi 110.000 bakımda aldıktan sonra problemlerim oldu biraz

Hayırlısı olsun. Ne gibi problemler oldu? 100bin km'de triger setinin falan değişmesi gerekiyordu, bu bakımı yapılmış mı aldınız?

Sayın Gezengen ıslerım dolayısıyla bır sure gıremedım foruma.

Ben aracın 100.000 km bakımı yapılmıs olarak aldım.Bazı aksilikler derken acıklamasını yapayım sıze.Aracı aldıgımda kıs lastıklerı takılıydı,4 adet yenı geolander aldım.Bazı arkadaslarım michelin tavsiye etmıstı ancak ben aracta orjınal olan neyse onun kullanılması taraftarıyım bu yuzden geolander aldım.Bir de suna dıkkat etmek lazım zaten michelinlerde turbo araclara uygun hız serisi gelmiyor Turkiye'ye.On fren balatalarımı orjınal olmayan arkadasımın hedıye ettıgı bır balatayla değiştirdim.Daha sonra ozellıkle arac sogukken on sol tekerlegın ordan gaza basmadan arac kendı salınımında ilerlerken(5-10 km/h) surtme sesı gelmeye basladı.Cok onemlı degıldı belkıde ama benı hasta edıyordu.Ben balatanın orjınal olmadıgdan dolayı yapabılecegını dusundum ancak bakıldıgında balatadan değilmiş.Diski taslatalım duzelır dedıler bende pekı o zaman yapalım dedım ve dıskler taslandı,bu arada radyator ust kazanda catlak varmıs servıste ıkı secenek sundular ya degısecektı ust kazan ya da bakırdan kazan yapılacaktı oraya.Radyator fıyatı yuksek oldugu ıcın bakır kazan yaptırmaya karar verdım.Servıstekı usta aradı dedıkı sokunce gordum petekler baya kapanmıs sımdı ust kazanı yapsak bıle sıkıntı olabılır dedı bende ne yapıcaz dıye sorunca yenı radyator taktırdım koyo marka olmalı dedıgıne gore ama fıyatı daha uygundu.Efendım sonra Yolda gıderken frene bastıgımda dıreksıyon tıtremeye basladı gıttık ona da baktırdık dısk egrılmıs.Acıkcası ınanın nasıl oldu bılmıyorum aldıgımdan berı hıc arazıye falan gırmıslıgım yok sertte kullanmam ve zaten bır senede 10.000 km yapmısım yanı cok kullanmıyorum zorlamıyorum arabayı.Dısklerın degısımı ıcın zaman ve nakıt ayarlayıp sevınmısken tabı dısk +balata degısımı yanı cunku balatada degısmelıymıs,servıste dedıler kı arkadan gelen bır uguldama var haydaaa:smiley: Baktırdım ona da 3 aks bılyası degısecek dedıler bu ne ya dedım kendı kendıme. servıse gittim.A

Yanı oncekı mesajda baska servıse gıttım demek ıstemıstım.Tek arka sol aks bılyası oldugu tespit edildi.Yanı degısecekler sunlardı diskler+balatalar+arka aks bılyası+periyodik bakım gerekıyordu.Bunlar ıcın zaman bulmaya calısırken ıkıtellı kavsagında kamyonun tekı (mercedes AXOR) yanda benım kapıya ve camurluga surttu,tamponu yırttı.İşte o zaman tamam dedım kendıme gıdıcem bırakıcam arabayı servıse ne gerekıyorsa yapsınlar butun ne gerekıyorsa halledılsın.Sonrasında da tek bır arızada gule gule forester dıyecektım kendıme soz verdım.Ha bu arada aldıktan 10 gun sonra evın onunde dururken arka camurluğa bırı ya yumruk atmıstı yada bırseyle vurmustu tok bır gocuk vardı onu da yaptırmıstım.Sonrasında 2 ay sonra evın otoparkında boydan boya cızmıslerdı pasta kurtarmayacak cınsten, yanı sızın anlayacagınız baya bır problem yasadım ama dırenıyorum.En son bayratktar servıste hepsını yaptırdım bır tek eksık kaldı amortısor terleme yapıyormus onunda degısmesı gerekıyor bakalım ne olacak hayırlısı.Öncekı arabalarımda yasamadıgım sıkıntıların hepsı geldı bu arabada ortaya cıktı galıba.bundan sonra ne yaparım oturup kutup ayısı beklıycez galıba:smiley: herkese selamlar.

Unutmadan servısten dun aldım aracı.Degerlendırme yapabılırım Bayraktar diğer servıslerden daha ıyı geldı bana özellikle musterı temsilcisi David Bey var hakkını yemıyım elınden gelenın otesınde ısler yaptı benım ıcın burdan da teşekkur edıyorum kendısıne.Bayraktar Notum:7(+2 David bey için) Toplam bence 9.Gezengen arkadasım galıba perıyodık bakım fıyatı sormustu bana sunu dıyebılırım gıdıp David Beyle konusun elınden gelenı yapacagına ınanıyorum.Sorusu olan arkadaslar varsa Rakamsal olmamak uzere yardımcı olmak ısterım.

Valla başınıza gelenlere üzüldüm. Geçmiş olsun. Otoparkta olanlar çok vahim geldi. Demek birilernin gözü kalıyor.

Yaşadığınız diğer problemlerden kısaca bahsetmek istiyorum.

Foresterların radyatör üstündeki hazne sorunu kronik. Bende hazneyi değiştirdim alınca. Çok şükür şimdilik sorun yok.

Arka amortisörlerden birinde terleme var, 1000 TL'den fazla bir tanesinin fiyatı. Bozulunca da 500 TL gibi bir paraya yapıyorlarmış. Ancak KYB marka var, onun excel modeli uyuyor bizim araçlara ve 200 TL gibi tane fiyatı var. Çok da memnun kullananlar. Bozulunca bundan taktırmayı düşünüyorum.

Arka bilya sorunu başıma otoyoldayken geldi, detayları aşağıdaki sayfada yazdım

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=60610.0

Frenler hakkında kullandıklarım da http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=55835.0 linkinde mevcut.

Şuanda ses bazen geliyor, hızlı veya yavaş gitmem fark etmiyor. Hafif direksiyonu sağa kırınca ses kesiliyor.

Geolanderlar otoyolda iyi ancak kar/kış için çok uygun değil, bir de çok ötüyorlar dönerken falan.

Evet geolander ses yapıyor bunu araştırdığımda farklı bir solisyon varmış hamurunda bunun dısında memnunum yumuşak bir lastik.Kİs lastiği olarak nokian var bende gecen kıs hiç sorun yaşatmadı.Asıl sunu merak ediyorum jAspada ayarsiz ornjinal amortisorde var tekine bunu taksam sorun olur mu

Ses geliyor demişsiniz hangi bölgeden geliyor ses aks bilyasi mı?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,028
Kayıtlı Üye Sayımız
166,771
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR