Subarularımıza Daha Fazla Ne Ekleyebiliriz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tonkano Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,118

tonkano

Kamp I
Yer
İstanbul-Rize
Yazın memleketteyken çay işleriyle uğraştım, doğa ve temiz hava süperdi.Aracımın orjinalliğini bozmadan neler yaparım diye epey zamandır düşünmekteydim. Ön torpido klima ve havalandırma düğmelerin bulunduğu yerin mat plastik görüntüsü hoşuma gitmiyordu. Mat krom görüntüsü vermiyordu. Audilerdeki gibi silver krom kaplamalar gibi yapmak istedim ama altından çıkamadım. Bende fuarda gördüğüm 3M'in kaplama folyolarından esinlenerek kaplamak istedim. Söküp yaptım bence güzel oldu, sizce?

07072010604.jpg

07072010605.jpg

10102010655.jpg

10102010656.jpg

10102010657.jpg

Etiketler

Ynt: Subarularımıza Daha Fazla Ne Ekleyebiliriz?

Aynı yerler benimde pek hoşuma gitmiyor ve bir süredir bende araştırıyordum. Elinize sağlık çok güzel olmuş :smiley: Benim bulduğum ise biraz daha detaylı ve de maliyetli birşey.

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/SUBARU-FORESTER-03-04-05-06-2003-2004-DASH-TRIM-KIT-/370412726235?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item563e51a7db

Buradan aluminyumunu ısmarlamayı düşünüyorum. Ne varki Amerikan versiyonlarında kış ve spor modu yok, birde bende orta konsolda açılır bardaklık var, ona göre bu set üzerinde biraz rütuş yapmam gerekecek aldığımda.

Değerli arkadaşım kapı içi uygulamanı gördüm,şaşırdım bu nasıl bir beceri ve aşk diye...fakat bu orta konsol uygulaman beni bitirdi....tebrik ederim eline sağlık.vaktin varsa geleyim benim araca da uygulayalım.(çünkü oğlum modifiye konusunda tam bir hasta:smiley:) ..ben araçalrın orijinalliğinden yanayım fakat senin bu uygulamayı subaru bile görse ulan biz nasıl akıl edemedik der..tekrar tebrik ederim..

Süper olmuş, resimleri incelerken parçayı internetten sipariş edip monte ettiğinizi düşünmüştüm. Kaplama malzemesi ile kendinizin yaptığını görünce dumur oldum. Fabrikasyon işçilik kalitesinde. Hem de sıkılırsanız söker çıkartırsınız :smiley: Acaba ben de kendi arabama böyle şeyler yapabilir miyim diye düşündüm? Uygulamayı nasıl yaptığınızı anlatan detaylı resimler var mı?

Ben aracın orjınalliğinin bozulması taraftarı değilim. Subaru gibi Japon arabaları aksesuar kaldırmaz fazla. Donuk ve basit duruyor. İyi araştırıp gözlem yapmalı. Gerekirse en az zararla orijinal haline döndürülmeli.
Benim kullandığım folyo 3M in mat carbon folyosu. İsteyen arkadaş bunu kolayca yapabilir. Isı tabancası, falçata (neşter) takımı tamam. Torpido sökümünü yaptıktan sonra işe hemen başlanabilir. Anadolu yakasındakı arkadaşlara yardım edebilirim.
Sayın gezengen aynı ilanı bende gördüm. Metal olanlar benim hoşuma gidiyor. Özellikle audinin torpidosunda uzunca olup üzerine Quattro yazan tipte olanlar çok güzel duruyor. Bizim araçlaraçlarda (benimkinde öyle) kapı açma mandalının tonunda olan kaplamalar olur. Zannedersem Kromdur.
Ama ben karbon kapladım güzel oldu. Krom olayını rafa kaldırdım. Hem maliyet açısından çok daha uygun.

Keşke benim aracın iç döşemesi de açık renk olsaydı da yardımına başvurup bu şekilde bir kaplama yapabilseydim. Tekrar elinize sağlık :smiley:

Valla çok sevinirim. Krom veya aluminyum gibi olan varsa mutlaka edinmek isterim. Yoksa ebay üzerinden ısmarlayacağım linkini gönderdiğim seti.

Fazla bir miktar gerekmez. 0.5 mt.Fazlasıyla işinizi görür. Malzemeleri çıplak gözle görmeden karar vermeyin. Ton farkı ve parlaklıkta çok fark ediyor.

Karbon kaplamanızı cok begendım.Cok yakısmıs ve işçilik olarakta mukemmel bır işçilik ortaya çıkmış.Bende uygulamak ısterım ama malesef el becerim müsait değil bu tür işlere:smiley:

güzel çalışma olmuş... bunun dışında maltepe civerlerında e5 in kenarında her türlü yüzeye her türlü kaplama yapan bir firma var, adamlar o lüks mercedeslerin içindeki ahşap kaplamalrı bile üretiyor yerlerine gittiğimde bana numunelerini göstermişlerdi cidden hayranlık uyandıracak birşey... benim foresterımın iç kısmına verdikleri fiyat ise 350 lira :smiley:

yigittorun' Alıntı:
güzel çalışma olmuş... bunun dışında maltepe civerlerında e5 in kenarında her türlü yüzeye her türlü kaplama yapan bir firma var, adamlar o lüks mercedeslerin içindeki ahşap kaplamalrı bile üretiyor yerlerine gittiğimde bana numunelerini göstermişlerdi cidden hayranlık uyandıracak birşey... benim foresterımın iç kısmına verdikleri fiyat ise 350 lira :smiley:

Yaptırırsanız fotoğraflarını görmek isterim. 350 TL iyi para ama. Ebay'de satılan bile daha ucuza geliyor.

ebayden alınan ürün ucuz bir yapıştırmadan ibaret, bu ise geri dönüşü olmayan bir kaplama, kesinlikle çizilmiyor solmuyor vs vs... ve çok daha kaliteli :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,028
Kayıtlı Üye Sayımız
166,771
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR