Şubat tatilinde FAS

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan edebiyatçı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,465

edebiyatçı

Zirve
Yer
Ankara
Merhabalar. 28 ocak-2 şubat arası ailece tatilimizi Fas'ta geçirmeye karar verdik. Ucak biletlerimizi aldık. Kalacak yer ve gezi planımız henüz belli değil.Uçak Kazablanka'ya iniyor. Bir gece orada kalmayı planlıyorum. Daha sonra Marakeş'e geçeriz diye düşünüyorum.Başkaca da bir fikrim yok. Daha önce gitmiş arkadaşların her konudaki tavsiyesini bekliyorum. Muhabbetle.

Etiketler

Ynt: Şubat tatilinde FAS

Ben döndükten bir gün sonra siz gidecekmişsiniz. Biraz vakit olsaydı ben size rehberlik edecek birkaç bilgi vermeye çalışırdım.Siz nerelere gideceksiniz?Ben iki gün Kazablanka'ya iki gün de Marakeşe ayırdım. Otelleri ayırttık. Ama son iki gün için henüz bir planımız yok.Değecek bir yer bulamazsak diye Marakeş'te o günler için de otel ayırttık.Fez şehrini düşünüyordum ama Marakeş'ten çok uzak.Bebek de olunca yol biraz sıkıntı. Daha yakındaki şehirleri araştırıyorum.Sizin planınız nasıl?

turlamı gidiyorsunuz tek başınızamı .tek başınıza gidiyorsanız zor olmazmı bizde ilerde planlıyoruz ama ailecek tur olmadan ne yaparız nasıl gezeriz bilmiyorum

Biz ailece gidiyoruz. Gittiğimiz 26. ülke olacak daha hiç tura katılmak nasip olmadı.Artık tecrübe kazandığımız için her şeyi kendimiz halledebiliyoruz. Gezilerden dönüşte harcadığımız para ile tur fiyatlarını karşılaştırınca çok daha ucuza gezebildiğimizi anlıyoruz. Sürü halinde gezmek de pek cazip gelmiyor bana.Eğer gerekirse gittiğimiz yerde bir günlük rehber hizmeti alıyoruz.Çok daha hesaplı oluyor.Ülke içinde bile tur hizmetleri çok değişiyor. Örneğin yazın Letonya'ya gittik. Riga'daydık.Sigulda diye bir şehire gitmek istiyorduk.Riga'daki turlarla konuştuk çok pahalı geldi. Şehirler arası otobüse binip bir saat mesafedeki şehre kendimiz gittik. Orada iner inmez otogarda turist gezdiren ufak arabalardan bulduk. Üçte bir fiyatına aynı işi yapmış olduk. Bazı ülkelerde de araba kiralayıp kendimiz geziyoruz.Yine turdan ucuza geliyor. Bir de bizim biri yedi diğeri bir buçuk yaşında iki çocuğumuz var. Turların gezi saatleri bebeğin uyku saatleri ile uyuşmayacağından özgür hareket etmeyi tercih ediyoruz. Çocukları biraz büyütünce bir ülkeye de turla gidip denemek de istiyorum. Belki daha rahat olur.

merhaba.
gideceğiniz tarihlerde hava 15-18 derece aralığında ve güneşli.yağmur ihtimalide var.
fez şehrinin medinası meşhur.fes'e trenle gidebilirsiniz.trenler konforlu ve bir çok sefer var.
aşağıdaki siteden kontrol edebilirsiniz.

http://www.oncf.ma/index_en.aspx

diğer alternatif essaouira.burayada otobüs ile ulaşabilirsiniz.
tercihiniz aşağıdaki firmalar olsun.

http://www.ctm.ma/

http://www.supratours.ma/

yemeklerini ben sevememiştim.en bilineni kus kus ama bizimkinden farklı tabi.umarım siz beğenirsiniz.
yolunuz açık olsun.

Çok teşekkür ediyorum. İki günümüz kaldı. Heyecanla hazırlık yapıyoruz.Fez mesafe olarak Marakeş'e oldukça uzak görünüyor. O yüzden gezi planına almadık. Essaoura'yı düşünüyorum. Son 2 günümüzü planlamadık. Ordaki duruma göre karar vereceğiz.Otobüs önerilerinizi essaoura için değerlendireceğiz. Yemek konusunda sıkıntı çekersek diye kahvaltılık gibi bir şeyler aldım yanımıza.Hamur işleri ve tatlılar güzel diyorlar.Bir şeyler buluruz inşallah yiyecek.Olmadı Hong Kong'da yaptığımız gibi meyveye talim ederiz.Tekrar teşekkür ediyoruz.

Fas gezimizi çok şükür kazasız belasız dün gece tamamladık.Hala hayal aleminde gibiyim.Planladığımızdan çok farklı gelişen hatta bizim bile nasıl gezdiğimizi anlamayıp kendimizi alışına bıraktığımız bir gezi oldu. Biraz kendime gelip fotoğrafları ev bilgisayarıma attıktan sonra gezi notlarımı paylaşmaya başlayacağım. Şimdilik şunu söyleyebilirim gezi planlarınıza mutlaka Fas'ı ekleyin.

keşke daha önce görseydim 3 günlük bir fas maceram olmuştu 2009 yılında 3 kişi gitmiş araç kiralamıştık casablanca tanca fes marakesh gibi şehirleri gezmiştik ama yorum için geç kaldım :(

abdkocak' Alıntı:
keşke daha önce görseydim 3 günlük bir fas maceram olmuştu 2009 yılında 3 kişi gitmiş araç kiralamıştık casablanca tanca fes marakesh gibi şehirleri gezmiştik ama yorum için geç kaldım :(

Fas için geç kalmış olabilirsiniz ama şimdi yeni bir yer arayışındayım.Gittiğiniz başka ülkeler varsa tecrübelerinizden ve önerilerinizden faydalanabiliriz.

tunus, mısır, lübnan, suriye, arabistan, hindistan, ürdün, ispanya gezdiğimi diğer ülkeler hangisini isterseniz detay verebilirim.

Aslında bu şubat için de İspanya- Fas arasında kalmıştım. Fas'a karar verdik. Sanırım şu anda ilk sırada İspanya var.Ama neredeyse bütün Avrupa ülkelerini gördüm.Bir çoğu birbirinin aynı. İspanya'da o ülkelere benziyorsa sıkılırız diye korkuyorum. Sonuçta ciddi bir maliyeti oluyor. Verdiğim paraya değsin istiyorum.Yakın ve ucuz yerlerin çoğunu gördüm (26 ülke). Geriye kalan ülkeler de ciddi pahalı. Gezmek git gide zorlaşıyor. İspanya'yı önerir misiniz?

ben ilk defa avrupa ülkesine gittim ortadoğu nun gizeminden anca kurtulabildim yani diğer avrupa ülkeleri ile kıyas yapmak mümkün değil ama türkiye ile arap ülkeleri arasında dağlar farkı anlatmama gerek yok biliyorsunuz. ama ispanya da gezme ile alakalı programı nı en iyi şekilde yapmıştık kısa zamanda iyi gezdik eğlendik gerekli gereksiz herseyi kısaca özetliyebilirim arzu ederseniz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR