Şubatta Antalya'da Ne Yapılır

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan edebiyatçı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 33,146

edebiyatçı

Zirve
Yer
Ankara
Merhaba.
30 ocak- 5 şubat tarihleri arasında eşimin işi sebebi ile Antalya'da bir otelde bulunacağız.Ben ve minik iki kızım gün boyu boşuz. Daha önceki ziyaretlerimde yaz sıcağı yüzünden pek gezemediğim Antalya'yı bu sefer rahatça gezmeyi düşünüyorum. Kış günü Antalya'da ve çok uzak olmamak kaydı ile yakın çevresinde neler yapılabileceği, nerelere gidilebiliceği hatta ne yenilebileceği konusunda her türlü önerinizi bekliyorum.

Etiketler
Ynt: Şubatta Antalya'da Ne Yapılır

ben istanbulda yaşıyorum ama antalya en s evdiğim yerlerden orduğu için naçizane birkaç fikir verebilirim..öncelikle kaleiçini gezin suna -inan kıraç müzasi var sakın kaleiçine gidipde müzeyi gezmeden gelmeyin :smiley:) aracınız varsa olimpos ve cok yakınındaki tarihi yerleri gezin alanyaya gecebilirseniz alanya kalesine cıkın ..yemek konusunda ise kesinlikle kaleiçini gezdikten sonra saat kulesini sorun onun tam karşı sokağında köfteciler var ve giderseniz 1 porsiyonda benim yerime yiyin ve tahinli piyazı mutlaka deneyin :smiley:) korkuteli tarafına gecerseniz kuzu şişide tavsiye edebilirim gönül rahatlığı ile yanmış dondurma olacağını pek sanmıyorum subatta ..alanya tarafında manavgatta güzeldir olimpos yolunda ise yanartaş güzeldir :smiley:) ilk aklıma gelenler bunlar zaten bunlar bile sizi birkaç gün oyalar :smiley:

Arabam olacak.Yanartaşı hiç duymamıştım çok ilgimi çekti.Gidebileceğim bir uzaklıktaysa mutlaka değerlendireceğim.Manavgatı görmüştüm .Gerçekten çok güzel bir yer. Köfteler ve piyaz da sizin için itina ile yenecek. :smiley:

Antalya'nın içinde Saklı kent diye anılan bir dağ var. Boğa çayının üzerinde bir yerlerde. Orada kayak tesisleri var ve mayıs ayına kadar çalışıyor. Oraya çıkıp sıcak bir şeyler içerken kayak yapanları seyredebilirsiniz.

Ben önce Aspendos ve Perge harabeleri derim. Buralar yakın kolay gidilebilir. Şehir içinde ise cam piramitte genellikle aktiviteler olur, etrafıda çok keyiflidir.parkın içinde deniz kenarında çok güzel kafeler ve çay bahçeleri vardır.Çocuklar çok sevecekler, yemyeşil çimlerde koştururlarken sizde dinlenme fırsatı bulursunuz. Biraz batıya doğru uzanabilirseniz Antalyadan çıkmadan bir tepenin üstüne kurulmuş olan döner gazino size muhteşem bir Antalya manzarası sunar.Daha batıya doğru gidildikçe Phaselis antik kenti mutlaka görülmesi gereken bir yer, yaklaşık Antalyaya 1 saattir. Oraya gitmişken Çıralıya uğrayıp sahilde birşeyler içebilirsiniz. Çocuklarınız küçükse yanartaşa tırmanamazlar.Ayrıca yanartaş yaz akşamlarında çok hoş olur, sucuk ve şarabınızla çıkarsınız ,mutlaka gitarıyla gelenlerde vardır. Romantik bir akşam geçirirsiniz. Olimpos, Çıralıya çok yakındır ama şubatta heryer kapalıdır. Antik kent gezilebilir.Yine o civarda Tekirovada hayvanat bahçesi ve müthiş bir teleferik vardır Olimpos dağına çıkan. Dönüşte Ulupınarda nefis et ve balık yiyeceğiniz doğa içinde pekçok restaurant bulabilirsiniz.ama yol kenerındakilerde değilde aşağıya doğru inin nehri takip edin.Doğuya doğru gidilirse şehir içinde lLara Beach var daha da gidilirse side gezilebilir.size iyi yolculuklar dilerim.

edebiyatçı' Alıntı:
Arabam olacak.Yanartaşı hiç duymamıştım çok ilgimi çekti.Gidebileceğim bir uzaklıktaysa mutlaka değerlendireceğim.Manavgatı görmüştüm .Gerçekten çok güzel bir yer. Köfteler ve piyaz da sizin için itina ile yenecek. :smiley:

yanartaşa gidersen kalkıpda birisi yanına sucuk al kaşar al derse sakın alma taşların arasından cıkan ateşde pişmez onlar ama hala bilmeyenler olduğundan sucuk yapmaya kalkıyo bulursam resmini eklerim

esas keyfi gece cıkıyor tasların arasında geniş bir bölgede ateşden bol bişe yok :smiley:

untitled.jpg

Çok mu kötü bu yanartaşın yolu. Küçük çocuklarla zor mu olur?Biri 9 aylık bebek.Kucakta çıkacak. Gece çıksak yolda ışıklandırma var mı?

Abi bu ateşte pişmez mi sucuk? Bana pişermiş gibi geldi ama :-\ bu arada manavgatta kışın yağmur suları nedeni ile şelale oldukça kuvvetli akıyor. Manzarası doyumsuz olur.
index.php

ben yılın büyük bir bölümünü orada geçiriyorum. yanartaş yolu biraz tırmanış gerektiriyor 9 aylık bebekle zor olur. ben olsam denemezdim. ayrıca bu mevsim zamanı değil .yaz akşamları güzel olur. yolda aydınlatma yok. akşam fenerlerinizle çıkabilirsiniz. sucuk pişmez diyen arkadaş herhalde hiç denememiş. biz defalarca pişirdik çok güzel oluyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,917
Kayıtlı Üye Sayımız
166,945
Kaydolan Son Üyemiz
mehmetmet

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR