Sudan geçme hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan daf95xf Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,908

daf95xf

Kamp II
Yer
Eskişehir
Lastiklerin yarısına kadar gelecek şekilde sudan geçebilir miyim acaba ? Motora su temas etse aracım stop eder mi? Aracın benzinli ya da dizel olması etken midir,benim aracım benzin/lpg ona göre,başıma iş açmayayım sonra :smiley:

Etiketler
Ynt: Sudan geçme hakkında

Binek araclarla bile bahsettiginiz seviyede rahatca sudan geciliyor.
Lastiklerin yarisi hizasi arazi araclarinda cok daha yuksektir.
Distrubutorunuz yada elektronik beyniniz islanmadigi muddetce o seviyede sorun olmaz.
Aracinizin kullanma kitapciginda tahmini su gecis derinligi yaziyordur.
50 cm gibi derinlikler bence pek problem degildir.
Daha fazla derin sular icin snorkel taktirmakta fayda vardir.
Bir de distrubutore eskiden bulasik eldiveni takardik.
Tabii ki dort silindirliler icin.
Simdilerde bu tur gecisler icin sivi gresler vs oneriliyor.

resmin size faydası olacaktır.

381102707kCdhDQ_ph.jpg

Kabaca tarif etmeyi deniyim. İstepnenin yarisina kadar derinlikten gectim bir sorun olmadi. Bu seviye kaput seviyesidir aracim frontera B kasa.

emre bey snorkel varmı arabanızda ekzos suyun ıcınde kalınca sorun oluyomu

Hocam snorkel yok aracimda ancak olmasi sart. Bu tarz gecislerden burada oldukca fazla mevcut. A kasada uygun snorkel bulmak bizim kasalara gore cok daha kolay. B kasa olunca is biraz daha zorlasiyor fakat imkansiz degil. Su gecisi bir dere idi akan suyu gectik. Debisi dusuk ancak derin bir gecisti. Bizde girdikten sonra fark ettik derinligi zaten :smiley:

Ciktiktan sonra hemen kontrol ettim ancak bir islaklik ya da sorun gormedigim icin devam ettim. Aklimda kalan tek sey gercekten cok yogun duman ciktigi idi o kadar.

Youtube da videosu vardi aslinda da tel den yaziyorum linkini veremedim o yuzden.

Motor calistigi surece ekzos ile ilgili bir sorun olmaz diye `biliyorum` . O yukseklikte bircok su gecisi de yaptim herhangi bir sorun yasamadim.

Hocam snorkel yok aracimda ancak olmasi sart. Bu tarz gecislerden burada oldukca fazla mevcut. A kasada uygun snorkel bulmak bizim kasalara gore cok daha kolay. B kasa olunca is biraz daha zorlasiyor fakat imkansiz degil.

hocam zor olması heralde kaput ıcınde uygun acılarla yapılmıs olanını bulmak sorun ..yanı camurlugun dısına kadar uygun çapta ama esnek bıldıgımız hortum turu bır malzeme ama tabıkı koselerde ve donuslerde kırılmayacak sertlıkte cekılse olmazmı sonucta ıcınden hava gırıcek ::smiley:

BIM01' Alıntı:
hocam zor olması heralde kaput ıcınde uygun acılarla yapılmıs olanını bulmak sorun ..yanı camurlugun dısına kadar uygun çapta ama esnek bıldıgımız hortum turu bır malzeme ama tabıkı koselerde ve donuslerde kırılmayacak sertlıkte cekılse olmazmı sonucta ıcınden hava gırıcek ::smiley:
Yok o kadar basit degil. Hacim hesabi var, emis gucu var. Gazi koklediginde yeteri kadar temiz ve serin havayi cekmesi lazim motorun. Bir ton matematik hesabi yani.

Ha yapmis olan yok mu var. Calismiyor mu calisiyor o da ayri konu.

Birde kaputun alti dolu agzina kadar. O yuzden mecburen disaridan gitmek lazim. Bu kadar uzun olani da diger modellerde yok.

iyi akşamlar murat bey (bim)...
frontilerde, standart hava emişi (fabrika üretimi) ön çamurluğun orta hizasından kaput içinden yapıyor. ama bu emişin hava flitresine giriş kısmı daha aşağı mesafededir. Ayrıca Hava flitre kutusunun iç alt kısımda, nem giderici bir delik de vardır. bu hizaya kadar derinlikteki su birikintisinden hızlı bir şekilde geçmek şansa keder olur derim. ama bu geçiş esnasında durma yada duraklama olması halinde, kaput içindeki hava emiş ağzına, hava flitresine giriş kısmına ve Hava flitre kutusunun iç alt kısımda, nem giderici bir deliğinden su gelmesi demek ve motor a su girmesi demektir. motorun hasar görmesine sebeb verir. denemenizi önermem. derim ki snorkel olmadan ki geçişlerde, suyun derinliği lastiğin 3/2 sini geçmesin derim.

murat bey, gelelim egsozt dan su girme olayına, seyir halinde iken egsozttan su girmez. çünkü motor çalışıyor ve egsoztta çıkış basıncı var. diyelim ki hava emiş mesafesini kurtarır bir su birikintisinde kaldınız. eğer egsozt çıkışı suyun içinde ise kesinlikle motor stop edilmez hatta gaza biraz dokunarak devri 1500 d/dk çıkarılır. şayet snorkel varsa ve fronti yarı yarıya suyun içinde ise motor devrini 2000 d/dk çıkarmakta fayda var. çünkü motor kapatıldığında egsozt içindeki çıkış basıncı biter ve su egsost çıkışından içeri girerek susturucu oradan katalitik invertöre (katalizör) oradanda egsozt manifolt boğazına hatta egsozt manifoltundan (şayet suyun hizasında ise) motor yanma odasına girer ve motor, kol mu kırar, krank mı büker, blok mu parçalar allah korusun. çünkü, suyun basınç altında sıkışması çok azdır ve motor yanma odasında yeterince sıkışmayacağı için bu hasara sebeb verir. eğer motora az miktarda su girerse (takriben çay kaşığını 3/1 oranı kadar) motor stop eder ki bu miktarda bile sibob yada başka ufak tefek hasar oluşturur. fazlası yukarıdaki gibi hasar oluşturur.
bu anlattıklarım hevesinizi kırmasın, snorkel olmadan hatta snorkelin de yalıtımı iyi yapılmadan sadece derinliğini hesaplamadığınız suya girememenizi öneririm.
suyun seviyesi diyelim ki ön çamurluğun yarısına kadar geliyor, suyun altı toprak zemin ise de batmanıza sebeb vermeyecek, geçeceğiniz mesafe 2-3 metre, eeee o zaman hızla geçin. ama baktınız suyun toprak zemini frontinizi batırıp kalacak şekilde, eee o zaman da kenardan geçiniz. bu kadar bilgi bozdağlar salihli offroad gezisinden deneyimle sabittir.
sürçü lisan ettikse aff ola.

kusura bakma yazdıklarımı okudukça aklıma konu geliyor o sebebten ikide bir yeniliyorum.

levent bey benim en fazla gectiğim yagmur suyu oyle ofroad felan yapmıyorum pek fazla ama hep merak edıyodum suda gıdısını felan ama sız gereken tum acıklamaları detaylarıyla yazmıssınız cok faydalı ve yararlı bılgıler ..saygılar ..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,127
Kayıtlı Üye Sayımız
167,027
Kaydolan Son Üyemiz
cemal crt

Çevrimiçi üyeler