Süphan Dağında Dağcılar Mahsur Kaldı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan EKARAIS Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,464
Ynt: Süphan Dağında Dağcılar Mahsur Kaldı

TezzMertek' Alıntı:
Normalde mahsur kalma durumu yok.
Ayağı kırılan dağcıyı sağ salim aşağıya indirme sorunu yaşıyorlar.
Bu durumu mahsur kalma olarak adlandırmak hatalı.
Tabii bu benim kişisel görüşüm. ;)

Katılıyorum..

Etiketler

TezzMertek' Alıntı:
Evet ucuz atlatılmış bir durum.

Süphan Dağına çıkış yapmamış olsam da yayınlanan faaliyet raporları ve inceledeğim onlarca fotoğraf sayesinde zirveye ulaşan son etaplarda çok iri kayaların (çarşak zemin gibi ama daha büyük taşlar ile kaplı) olduğu görülmekte idi.
Kış çıkışlarında hiç sorun olmayan bu parkur yaz aylarında dağcılara epey zorluk yaratıyor.

Mesajımda bahsi geçen bölge;

[attachment=1]

[attachment=2]

Daha fazla fotoğraf için;
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=38320.0

Süphan Dağı Çarşak Kayala

Süphan Dağı Çarşak Kayala

serkan saygın' Alıntı:
bu parkurda ayak kırılması rıskı cok fazla fotolardan anlasılcagı gıbı.çok büyük geçmiş olsun.umarım arkadaşımız en yakın zamanda sağlıgına kavusur

ben çıktığımda her taraf kalın bir kar tabakası ile kaplıydı bu kayaları farketmedim inanın :D

Ekim sonu tırmanış için en uygun zaman sanırım.
Yüksek kesimlere kar yağarsa bu bölge çok rahat geçilir.

Bu fotografta , arka planda karlı zemin üzerinde ki taşlara dikkatinizi çekerim.
Epey risk içeren parkurlar var demektir.

[attachment=1]

Arka Planda ki Taş Düşmeleri.jpg

parkur oldukça riskli.taşların büyüklükleri çok fazla.her an birinin altında ayağınızın sıkışması an meselesi.eğer yüksek boğazlı bot giyilmeden bir tırmanış yapılcaksa riskler artıcaktır.o botlar ayakları bilek hizasından daha yukarıda kavıryor.

Yaz mevsiminde bile Süphan'a tecrübeli olmayanları çıkarmamak gerekiyor.
Bileklikli botlarda ağır çekiyor.
Belli kondüsyon ve deneyime (hangi taşa, taşın neresine basacağını bilmeyenler için) sahip olmayanları bu dağa götürmemek lazım.
Tüm parkur kar ile kaplı olsa belki.
Tabii o zamanda krampon kullanmak gerekebilir. Hava aniden soğursa ince kar tabakası bile donar.

Hatırlarmısınız bilmem 2002 Şubat ayında Ilgaz Dağında güzel havada başlayan trekking tarzı bir çıkış havanın soğuması ve sis basması sonucu üzücü bir kaza ile sonuçlanmış bir yürüyüşçü (Dağcı demiyorum) vefat etmişti.
Bu küçük grubun rehberliğini kim yapıyordu hatırlayan var mı.?
:(

29 Ekim Cuma'ya rastlıyor.
Bir etkinlik düzenlesek mi.?
TDF'nin de vardır belki buraya etkinliği.

Efe Ağabey, Murat'ın (Competus) ??
;D

TezzMertek' Alıntı:
29 Ekim Cuma'ya rastlıyor.
Bir etkinlik düzenlesek mi.?
TDF'nin de vardır belki buraya etkinliği.

Efe Ağabey, Murat'ın (Competus) ??
;D

Benin kondisyon berbat durumda. 29 Ekime yetişemem. 2011' e bakacaz artık. :p

Efe ağabey ,
16 gün sonra verilşen yanıttan anlaşılıyor zaten.
;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,971
Kayıtlı Üye Sayımız
166,959
Kaydolan Son Üyemiz
seckincelem

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR