Suriye de Arazi Araclari İcin Parca

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan altay41 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,439

altay41

benim diger aracim bj75
Yer
izmit
Web
www.altaykonveyor.com
Merhaba arkadaslar,
uzun zamandir offroad camiasinda yedek parca konusunda Suriye iyi bir alternatif olarak konusuluyordu.
Hem merakimdan hemde bir kac eksigim oldugu icin "gezenbilir " felsefesiyle Bir Haelp yaptim.Gezide Kilis ten bir arkadas bize kendi araciyla rehberlik yapti, Skayef diye bir bolgede oldukca fazla sayida hurdaci var,bir cok aracin parcasi bulunabiulir.
Ben daha cok land cruiser parcasi aradigimdan umdugum gibi olmadigini gordum.
Su anda oradaki ticaretin ekseni zaten Turkiye,araclar agirlikli olarak Japonyadan getiriliyor,parcalanip turkiye ye satiliyor.
adamlar parcalarin turkiye fiyatlarini biliyor,ona gore fiyat istiyor,zaten cok fazla land cruiser parcasi satan da yok,
60 ve 70 serisi parcalari daha cok,bir cok sey bulunabilir.80 serisi ve 100 serisi icin beklenip gelecek aracda siraya girmek gerek,
yada onceden siparis etmek lazim.
gerekli parca bulunduktan sonra beraberinde getirmek kucuk parcalar halinde pek mumkun degil,turkiye ye girip cikan tircilar veya bu isi yapanlara para odeyip getirtilebiliyor,o da ayri bir maliyet.
ancak kendi aracinla gidip,orada gerekli parcalar taklip geri donmek daha uygun gozukuyor,ancak parcalari onceden siparis edip orada hazirlattiktan sonra.Belki cok karli olmayabilir ama ayri bir ulke,ayrii bir kultur ve yabanci bir ulke olup turkce konusanlarin azimsanmayacak bir sayida olmasi isin ilginc tarafi,nispeten ucuz bir ulke olmasi vs.
bir de oradaki ermeniler Suriyeli araplardan cok daha insafli ve cogu turkce biliyor.
gitme niyeti olan arkadaslara kendi araclari ile gitmelerini tavsiye ederim,bulduklari bir iki parca zaten masraflarini cikarir,gezme de cabasi,
bu yaziyi yazmamin nedeni ,bircok arkadasin merakini kendi bakis acimdan gidermektir
selamlar

Etiketler
Ynt: Suriye de Arazi Araclari İcin Parca

Altan abi teşekkürler :smiley:

şu prado eğim ölçerlerini postalayamazlarmı acaba bize :smiley:

Tempus' Alıntı:
Altan abi teşekkürler :smiley:

şu prado eğim ölçerlerini postalayamazlarmı acaba bize :smiley:
Kursat,
orada bir arkadas bana cok yardimci oldu,hatta adam yarim gununu benle gecirdi bizim bj75 e hidrolik direksiyon icin,
orada adamin cep numarasin aldim,fakat buradan aradigimda telefon cikmiyor,orada biz suriye operatorunden gorustugumuz icin alan kodu olmadan numarayi kaydetmisim dolayisiyla adma ulasamiyorum ,bende alacaktim kendime

altay41' Alıntı:
Kursat,
orada bir arkadas bana cok yardimci oldu,hatta adam yarim gununu benle gecirdi bizim bj75 e hidrolik direksiyon icin,
orada adamin cep numarasin aldim,fakat buradan aradigimda telefon cikmiyor,orada biz suriye operatorunden gorustugumuz icin alan kodu olmadan numarayi kaydetmisim dolayisiyla adma ulasamiyorum ,bende alacaktim kendime

hımm tamam abi, fiyat ne demişlerdi?

fiyat sormadim ,ama o parcalara cok onemli gozuyle bakmiyordu,fazla isteyecegini dusunmuyorum.
cunku mucahit e palaka altligi alacaktim,yanda olanlardan onunki lastigin arkasinda kaliyor ya,seninki de oyle sanirim,adam sokmedi onlari,komple bagaj kapagi al dedi ,300-400 dolar istedi,o yuzden dedim gostergeler ucuzdur diye,yoksa sokmek istemezdi.

gösterge içinde komple ön göğüsü al demezse mesele yok ;D birde onların sensörleri varmış sanırım onlarıda sökmeleri lazım, çalışıp çalışmadığına bakmak lazım, keşke gittiğinde yapabilseydin.

Tempus' Alıntı:
gösterge içinde komple ön göğüsü al demezse mesele yok ;D birde onların sensörleri varmış sanırım onlarıda sökmeleri lazım, çalışıp çalışmadığına bakmak lazım, keşke gittiğinde yapabilseydin.
kursat,
bir gunumuz vardi,o da Cuma gunuydu,muslumanlarin tatil gunu,birde cuma namazi derken gun yetmedi,sicak cabasi ??? ???

arkadaşlar ben yarın akşam memleketim kilise gitmeyi düşünüyorum parça lazım olursa bakarım yanlız pazar pazar veya pazartesi falan gidebilirsem giderim bişe lazım olursa pazar veya pazartesi arayabilirler numaram 5448750886 emre bozkurt

bende gittim gezdim halep i.. Tamamen fiyasko idi. Türkçe bilen ermenilerin çoğu antepli. Sizde muhtemelen Garo ile görüşmüşsünüz.

göktuğ ordakiler burda ne var kaça gidiyo hepsini biliyo bu nedenle cazip bi tarafı kalmıyo :smiley:)

poorangel' Alıntı:
amerikan parçaları için de durum aynı mı? burada verdiğimiz paraya yakınsa hiç anlamı yok oralara kadar gitmenin????
Amerikan konusunda bir sey soyleyemicem,bizim arkadaslar toyota ci oldugu icin hep o acidan baktim, fakat benzinli motor parcalari agirlikta,diesel cok az.Bir de orada cok fazla amerikan araci goremedim.
daha once yazdigim gibi gitmeden arastirma yapmak lazim.
selamlar

Pasaportu olan herkes Gaziantep ten her saat suriye ye taksi bulabilir. 4 kişi olunca gidiyor bekleme yok. Kişi başı ücret 25 TL (yirmibeş) Eğer araç bana hizmet etsin derseniz araç başı 100 TL ödüyorsunuz. Yabancı dil sorunu yok. benzin litre fiyatı 90 krş orada.

jeep' Alıntı:
Pasaportu olan herkes Gaziantep ten her saat suriye ye taksi bulabilir. 4 kişi olunca gidiyor bekleme yok. Kişi başı ücret 25 TL (yirmibeş) Eğer araç bana hizmet etsin derseniz araç başı 100 TL ödüyorsunuz. Yabancı dil sorunu yok. benzin litre fiyatı 90 krş orada.
dogrudur,
ama ortami bilen birisiyle gezmek daha iyi,cunku parca alirsan nasil getireceksin?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,046
Kayıtlı Üye Sayımız
166,960
Kaydolan Son Üyemiz
iom44r

Çevrimiçi üyeler