Suriye Gezisi (Kasım 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan delicem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,096

delicem

Yeni Üye
Uzun süre önce arabayla SURİYE ve LÜBNAN gezi yapmaya karar verdik eşimle ve daha sonraları da kullanmak için 1996 uno 70 s imize LPG taktırdık, pasaportları yeniledik.

İnternetten uluslar arası ehliyet ve sigorta işini araştırırken gördüm ki pahalıya geliyor ne yapacağıma karar vermeye çalışırken birde ne göreyim SURİYE ye LPG li araç almıyorlar diye bir yazı. Dünyam başıma yıkıldı işin aslını öğrene bilmek için hemen dışişleri bakanlığı, büyük elçiliği ve sınır kapısını aradım. Fakat net bir bilgi edinemedim.

Daha önce anlattıkları için hemen gezenbilir.com adresine girip bir bilgi almaya çalıştım, ama buradan da net bir şey çıkmayınca eşime dedim ki sırt çantasıyla gidecekmişiz gibi yola çıkalım araba geçerse arabayla devam ederiz yoksa çantayla diye yola çıktık ve bayramın 3 günü cilvegözü sınır kapısına geldik.

TÜRKİYE tarafındaki kapıdan 5 sayfalı triptik i 150 TL ye aldık. Pasoport’ları işletip SURİYE bölümüne geldik. Orda da 68$ bozdurdular bize bununla da 1 aylık uluslar arası sigorta yaptılar ve bizim lpg korkumuz arabayı görmeden triptik i görünce görevlinin
- benzin dizel?
sorusuyla bir anda uçup gitti benim mutlu mesut verdiğim tek cevap
- benzin
daha sonra arabamıza binip başlayan tatilimizi gördüğümüz ilk çay satan yerde kutlamak oldu.

Sınırdan geçişimiz iki tarafta dahil 45 dakika sürdü.

Geri TÜRKİYE ye dönerken sabah erken sınıra geldik yayladag kapısından girişimizse 30 dakika sürdü.

- Araba kullananlar kurallara uymuyor sinyal yok dikkat edilmesi lazım.
- Harita, broşür bulunması zor. Büyük otellere gidin kalmasanız da girişlerinde oluyor bedavalar çok işinize yarıyor. Ama biz para verip aldıktan sonra öğrendik bu durumu
- Laskiye – LATAKİA bizce Akdeniz bölgemizin berbat bir kopyası ilde düzen ve yer bulmak pek mümkün değil. Denizde poşetler, pet şişeler, çarşaflar aklınıza ne geliyorsa bizce berbattı.
- Bizdeki gibi düzgün benzinlik aramayın bulamaya bilirsiniz. Ama benzinde hiç sorun yaşamadık.
- İyi pazarlık yapın.
- Otelleri gezmeden karar vermeyin bizce
- ŞAM da Orient palas hotel tavsiyemizdir. DAMASCUS-HİAZ Sq WWW.orientpalacehotel.net

IMG_0156 (Small).jpg

Etiketler
Ynt: Suriye Gezisi (Kasım 2010)

selam,
bayram tatilinde biz de kendi aracımızla suriye-ürdün-lübnan gezisi yaptık.daha önce de 2007 de sadece suriye yi kapsayan bir gezimiz olmuştu.beklentimizin çok üstünde geçen çok güzel bir seyahat oldu.

merhaba
bencede çok güzel bir deneyim di çok iyi bir fiyata çok güzel bir gezi oldubizim için bundan sonraki hedefimiz son baharda gürcistan.

osoymen' Alıntı:
selam,
bayram tatilinde biz de kendi aracımızla suriye-ürdün-lübnan gezisi yaptık.daha önce de 2007 de sadece suriye yi kapsayan bir gezimiz olmuştu.beklentimizin çok üstünde geçen çok güzel bir seyahat oldu.

sn.delicem merhaba
bencede çok güzel bir deneyim di çok iyi bir fiyata çok güzel bir gezi oldubizim için bundan sonraki hedefimiz son baharda gürcistan.

Arkadaşlar gezilerinizi biraz daha detaylandırırsanız ,bu rotayı izleyeceklere biraz daha yardımınız dokunur düşüncesindeyim.Örneğin ben 1 günlük eskişehir gezisini bile 2sayfada anlattım :D

Enverdede merhaba

Uzun uzun yazmak konusunda haklı olabilirsin ancak ben kendimi yazarak ifade ede bilirmiyim emin değilim ama elimden geldiğince yeni bir yazı yazarak elimden geldiğince uzatmaya çalışacağım.

Herkese tekrar merhaba

Evleneli iki ay oldu ve biz gezi planımızı uzakta ve uzun tutarak önce benim isteğim üzerine GÜRCİSTAN a rota hazırlamaya başladık fakat eşimin soğukla arasının pek olmaması nedeniyle ve onun isteği üzerine her şeyi değiştirip SURİYE bir günlüğüne yada birkaç saat liğine LÜBNAN a çevirdik.

Ve
Bayramın ilk günü büyüklerin ellerini öpüp ikinci günü ANKARA dan İSKENDERUN a yola çıktık bir akrabamızda kalmak için. ANKARA, AKSARAY, NİGDE, ADANA, OSMANİYE, İSKENDERUN a uğrayıp sonunda ANTAKYA ya vardık. Onca yolun üstüne eve girdiğimizde muhteşem kebaplar ve salatalarla karşılaşınca dünyamız aydınlandı birden.

Misafirlik daha sonra şehir merkezinde bir künefecide devam ettiği için biz her an SURİYE den vazgeçe bilirdik fakat kahvaltıdan sonra ilk işimiz cilvegözü sınır kapısına gitmek oldu.

( biraz genel kullanım için birazda yolculuk için aracımıza LPG taktırdım. Ama son günlerde en büyük korkumuz arabayla geçememekti sırt çantalarını hazırlayıp sınıra geldik.)

Bizim taraftan 150 TL tutarında 1 yıllık 5 sayfalı triptik aldık. Kişi başı 15 TL de çıkış pulu aldık ve işlemler kısmına geldik. ( bayramın üçüncü günü olmasına rağmen çok kalabalık değildi.) işlemler bölümünde işimiz 20 dakika sürmüştür. Devam edip son kontrol yapıldığında biraz rahatlamıştık.

Artık SURİYE tarafının işlemleri vardı.

Orda ilk yeri geçtik ve biz etrafa baka baka ne kolay oldu! Böyle olmamalıydı! diyerek son kontrol a geldik görevli elini avcunun içine vura vura damga dediğinde geri döndük ana binaya kendimize güle güle.

Tersten gidemeyeceğimiz için ana işlem binasının arkasına gittik arabayla ama beni bir telaş aldı arabayı görmeleri gerekiyor nasıl olacak sorun çıkacak diye düşünerek ana binaya girdik pasaportlar işlenirken bir görevli triptik i göstererek dışarı gösterdi.

Bende korku ve telaşla gittim görevlinin yanına. Triptik i görünce görevli sadece
- dizel benzin.
Dedi bende benzin dedim arabayı sormadan görmeden triptik i imzaladı.

Bende büyük bir rahatlamayla aldığım gibi içeri orda da işler bitince hemen son kontrole ondan sonra ver elini SURİYE.

Bir benzinlik aradı gözüm hemen benzin ucuz dediler ve bende almadan gittim, bir süre hiç bir şey yoktu. Bizde dikkatimizi çeken pikap arkasında satılan çay kahve satanlardan birinin yanında durduk ve çay içtik.

İngilizce tabelalar var ve yolu bulmakta zorlanmadan Halep e geldik. Şehir merkezine geldik ama otelin olduğu bölgeyi bulmamız biraz zor oldu ama polisler çok cana yakın ve yardım severler gideceğin bölgeyi anlata bilirsen hemen yardım ediyorlar. Arabayı cadde üstü bir yere bırakıp etraftaki otellere bakmaya başladık.

Sokak cadde ya da bölge sorduğunda cevap alamadığın anlaşamadığın noktalar çıkıyor sonradan anladık ki bizim telaffuzumuzdan kaynaklanıyormuş. Ama sonunda baktığımız otellerden birini beğendik ya da zorunlu kaldık. Fakat eski hanlardan bulmakta mümkün Hilton da o size ve ayırdığınız paraya bağlı biz orta altı bir yerde kaldık.

Üç gün Halep de kaldık kalesini kapalı çarşısını kiliselerini camilerinin önemli olanlarını gezdik. Şehre yakında olan Saint simon kilisesi ( KALESİ ) ni gezdik ve dördüncü gün sabah erkenden ŞAM a doğru yola düşüp yol üstünde NAÜRE çarklarını görmek için HAMA ya girdik.

HALEP ŞAM arası otoban dedikleri bir yol var birinci sınıf yolmuş. İki gidiş iki geliş bir duble yol ( yolları görünce duble yolların yapılmasını ve öncesini hatırladım da orda çok şükrettim. )

Sonunda atasözlerine konu olan hakkında çok şey anlatılan ŞAM daydık.

Elimizde bir kitap vardı yazarın önerdiği bir otel bulmak için hicaz istasyonunu bulmaya çalıştık ve çok basit oldu aslında. Sadece iki otel baktık birincisi genelde yurt dışından gelenlerin arayıp bulduğu sultan otel çok tavsiye edilen bir yerdi ancak biz ikinci bir otel daha görmek istedik. 40 metre sağındaki Orient palas hotel i görünce çok beğendik. İçerisi ayrı bir cezp ediciydi ve 4 günlük bir oda tuttuk ve otelden çok memnun kaldık çok temiz güzel ve şehir merkezindeydi. Uluslar arası müzesini, kapalı çarşısını kalesini, kasyon tepesini, Padişah VAHDETTİN in ve sürgündeki Osmanlıların mezarlarını gördük. ŞAM ı merkez tutarakta bir günümüzü ŞAM a 250 kilometre uzaktaki PALMİRA antik kentini gezdik. Sabahın erken saatlerinde ŞAM garajında vakit kaybetmemize rağmen geri otele dönüp aldığımız arabamızla LÜBNAN BEYRUT a gittik orada da kurşunlanmış, bombalanmış binalar ve heykeller gördük.

ŞAM daki son günümüzün birkaç saatini alış verişe ayırıp daha sonra dönüş için daha önceden karar verdiğimiz gibi LASKİYE ye doğru yola çıktık. Rahat ve sorunsuz bir yolculuk oldu. LASKİYE yi tavsiye edermisin diye soran olursa etmem derim SURİYE de sevmediğim tek yer orası idi çünkü denizi çok pis şehirde doğru düzgün bir şehir merkezi bulamadık. Ertesi sabah saat 6 da yola çıkıp yayladag sınır kapısından VATANIMIZA döndük. Dönerken arabayı 500 KM boyunca eşim kullandı ve benim daha önce çekim yaptığımız bir yeri görmek için OSMANİYE ili KIRMITLI beldesine uğradıktan sonra ANKARA ya geri döndük.

BEYRUT DA KURŞUNLANMIŞ BİNA.jpg

BEYRUT DA KURŞUNLANMIŞ HEYKEL.jpg

HALEP KALESİ.jpg

HALEPTE BİR CAMİİ.jpg

KÜRT ŞOVALYELER KALESİ.jpg

Sn. delicem,nicknamenizle hitap etmek zorundayım profilinizde fazla bilgi olmadığından.Teşekkürler duyarlılığınız için güzel ve akıcı bir anlatımla yaptığınız paylaşım bir hayli yararlı oldu bilgilenme açısından,sizin yaşadığınız güzellikleri bizde sayenizde yaşadık ve olurda bizde bir gün niyetlenirsek faydalanacağız bu bilgilerden.

merhaba enverdede

begendiğinize sevindim umarım bir işe yarar. bu arada hemen profili düzenlerim ama siz genede bana delicem deyim arkadaşlarım ve sevdiğim insanlar genelde deli der zaten onun için zamanla adım delicem kaldı çokda rahatsiz oldugum söylenemez.

iyi ve mutlu gezilerde kalın.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,062
Kayıtlı Üye Sayımız
166,963
Kaydolan Son Üyemiz
davidavov

Çevrimiçi üyeler