Suriye / Halep

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BolbuzJack Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,917

BolbuzJack

Zirve
Türkiye tarafında kapıya yaklaşırken Tır - Kamyon kuyruğu yaklaşık 6 km kadar sürüyor kapıya...

p52101206cm.jpg

Bizim gümrükteki iğrenç binalara karşın suriye tarafında gümrük işlemlerinizi yaptırdığınız yerler böyle. Bizde küçük bir pencereden pasaportunuzu verip işlem yaptırıyorsunuz, Bir tek polis bakıyor her işleme ve bazen sırada tur otobüsleri falan nedeniyle 200-300 pasaport oluyor. Dışarda güneşin altında sıra bekliyorsunuz, memurlar gayet kaba ve umursamaz.

Suriye tarafında bu binaların içinde yapılıyor işlemler her yer mermer, klimali ve bir sürü memur var en fazla 15 dakkada işleriniz halloluyor. İnsana verilen değer böyle işte malesef...

Türkiye gümrüğünde tuvalete gitmek istiyorum, para alınıyor ve içerisi iğrenç pislik. Suriye tarafında tekrar tuvalete gidiyorum, beş yıldızlı otel gibi, içerisi gül suyu kokuyor ve kimse kapıda bekleyip para almıyor.

Türkiye Gümrüğündeki keşmekeş, dağınıklık, kargaşa ve pislik diğer tarafta yok, her şey düzenli, etraf yeşillendirilmiş, palmiye ağaçlarıyla süslenmiş...

p52101267fa.jpg

p52101295za.jpg

Trafik korkunç kötü, Türkiye'yi mumla arasınız, sinyal falan yok, hatta aynaya bakan yok ama kimse birbirine bağırıp tartışmıyor bile insanlar inanılmaz rahat ve sakin. Tek bir kavga, tartışma v.s. görmedim... Yollarda tek bir çukur görmedim bu arada, asfalt tertemiz hem şehir içinde hemde şehirler arası yollarda... tabi resimdeki ilginçliklerde yok değil...

p52101332tg.jpg

p52101324gh.jpg

Yol üzerindeki köyler...

p52101343bt.jpg

Resimde bizi Hatay'dan alıp Suriye'ye geçiren Suriyeli şöför, arabası ve beraber gittiğiz arkadaşlar Romalılar tarafından yapılan binlerce yıllık bir yol üzerinde, tabi araplar bu yolu korumakla beraber, bir kısmının üzerine asfalt dökmeyide ihmal etmemişler...

p52101353ab.jpg

Kurşunsuz benzin litresi yaklaşık olarak 75-80 kuruş...

p52101414oj.jpg

Halep, eski ve yeni olarak iki ayrı şehir gibi, yeni Halep'te evler oldukça şık.

p52101449xf.jpg

Eski Halepte böyle bir şey..

p52101487gq.jpg

Yemekler inanılmaz ucuz ve lezzetli, bunda Suriye'de kimyasal gübre, tarım ilacı v.s. kullanılmasının yasak olmasının büyük etkisi var...

p52101628og.jpg

Çok fazla Türk turist var... Türk bayrağının yanında Türkçe yazsa daha hoş olurdu... Bu arada Türkçe bilen çok...

p52101666ql.jpg

Halep kalesi muhteşem, burası sadece girişi...

p52101741vb.jpg

Kaleden görüntüler...

p52101875mc.jpg

p52101913fj.jpg

s30100526ak.jpg

p52102046eg.jpg

p52102055zw.jpg

Halep kapalı çarşısı 12 km. olduğu söyleniyor, içinde her şey bulunabiliyor, gelinlik satandan, sakatatçıya kadar...

p52102313ou.jpg

Bir caminin avlusu...

p52102445qi.jpg

Burası ünlü çarşılardan biri, 200-300 mt ilersi genelde Hıristiyan ve Musevilerin yaşadığı mahalleler, bir anda her şey değişiyor, gayet lüks ve modern bir yere giriyorsunuz. Halepte cuma günleri Müslümanların, Cumartesi Musevilerin, pazar günü Hristiyanların dükkanları kapalı. Uyum içinde ve bir arada hoşgörü ile süren bir hayat var...

p52102495on.jpg

Burası şehrin zengin ve modern kesimi, sokaklardaki insanların Nişantaşı yada Caddebostan sokaklarında gördüklerinizden pek farkı yok. Kızların dekolte giyenleri bile var...

p52102552go.jpg

Alışveriş yaptığımız mağazalar, fiyatlar çok uygun. Bu senenin serisi Armani güneş gözlüğü 100 YTL... Dolce Gabana gözlük 75 YTL... Stafanel jean pantolon 40 YTL...

p52102715wd.jpg

p52102735zb.jpg

Taksiye binip şehrin bir ucundan diğerine gitmenin maliyeti 75 yeni kuruş... O paraya 0.3 lt benzin alabiliyoruz burada...

p52102618vr.jpg

Hava kararıp ortalık serinleyince, her yer cıvıl cıvıl oluyor....

p52102754ec.jpg

p52102835fr.jpg

Etiketler

Ynt: Suriye / Halep

BolbuzJack' Alıntı:
Burası şehrin zengin ve modern kesimi, sokaklardaki insanların Nişantaşı yada Caddebostan sokaklarında gördüklerinizden pek farkı yok. Kızların dekolte giyenleri bile var...

Maalesef bizde de onlarin giyimleri ile dolasanlar cogaldi...

Suriye, gormek istedigim yerlerden biridir. Tesekkurler paylasiminiz icin.

Açıkcası beklediğimden çok iyi buldum ben Suriye'yi. Hatta bu gazla İran'a gitmeye karar verdim ve gelecek yıl planlarıma aldım, belki ekimde Suudi Arabistan yerine İran'a giderim...

Suriye henüz bitmedi benim için, Lazkiye ve Şam'a da gidicem, zaten yılda bir kaç kez Hatay'a iniyorum sorun olmayacak o yüzden.

yazı ve fotolar çok güzel teşekkür ederiz
vize sorun oluyor mu? hemen parayı verdiğin gibi vize alıyormusun? ayrıca benim en büyük endişem Suriye vizesinden sonra Amerika veya Avrupa ülkelerine vize almanın zora girmesi, böyle bişey var mı?
Amerika vize mülakatında Mısır girişlerim bile problem olmuştu ki Mısır tüm dünyanın bildiği bir dalış ve tarih cenneti

Deep' Alıntı:
ayrıca benim en büyük endişem Suriye vizesinden sonra Amerika veya Avrupa ülkelerine vize almanın zora girmesi, böyle bişey var mı?
Amerika vize mülakatında Mısır girişlerim bile problem olmuştu ki Mısır tüm dünyanın bildiği bir dalış ve tarih cenneti

Talep edersen vizeni pasaporta değilde, pasaporta eklenecek bir kağıda bastırabilirsin.

Vize için hiç uğraşmadık, Hatay'a göndermiştik pasaportları oradaki tur firması ayarladı herşeyi. Vizesi bir mühürden ibaret dolayısıyla bir kağıda bastırılabilir diye düşünüyorum. Ben umursamadım pasaporta basıldı. Iran ve Suudi Arabistan'dan sonra pasaportu değiştiricem nasıl olsa :smiley:

Suriye vizesi pasaportumdayken italya ya girişte pasaportlarımız yeşilken epeyce evirip çevirip baktılar ve sonra damgayı bastılar yani biraz garip bakıştan başka bir problem olmadı...

Suriye'ye girişte vizenin ayrı bir kağıda basılması için rica ettim ama böyle bir uygulamaları olmadıklarını söylediler. Aslında var ama sanırım gurur yaptılar. Suriye vizesi kapıdan çok rahat alınıyormuş ama arabanın içinde bir gazeteci, bir fotoğrafçı, bir Boşnak ve bir Laz olunca vizeyi almamız yaklaşık 2 saat (bunun 15 dakikası sorgulamaydı) sürmüştü ;D

Bu arada İtalya gibi ülkeler değil de Amerika ve İngiltere gibi ülkelere vize alırken sorun yaşanacaktır. Bunun için pasaport müdürlüklerinde "Emanet Pasaport" uygulamasıyla eski pasaportu emanet bırakıp yeni bir pasaportla İngiltere veya Amerika'ya gidilebilir. Arap ülkelerine gidileceği zaman diğer pasaportu emanetten alarak yola devam edebiliyorsunuz.

Iran seyehati dusunuyorum bende.Bıldıgım kadarıyla vize ıstemeyen ulkeler arasında Iran.Daha onceden gezen varsa tecrubelerınden yararlanmak ısterım.

İran hakkında ;)

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=5289

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=5513

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=4473

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=6020

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=7780

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=7777

Bu Suriyeye gitmek farz oldu artık.
Baksanıza hem ekonomik hem de yemekleri de güzelmiş

Yiyenbilir'ci üye :smiley:

Ayrıca huzzik arkadaşımın fikri de çok enteresan neden olmasın.
İş hayatından sonra alınan emekli maaşı eşekten düşmüş gibi yapıyor insanı.
Emekli olalı 7 sene oldu hala çalışıyorum.
Bu gidişle kovana kadar ya da ölene kadar da çalışacaz galiba :(

vize kalkmış kimlikle giriyoruz sandım sınırdan geri çevirdiler ;D

diğer bayramda pasaportsuz alacaklar galiba

s.n asasmaz neden almadılar henüz erkenmi imiş ne dediler ne ile gittiniz sınıra.
bu konuyu burada da konuşmuşuk >>>> http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=39497.msg400491#msg400491

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,839
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
acelyakaratas

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR