Survival Bıçağı Seçimim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SAT Komando Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 77
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 43,086

SAT Komando

Ana Kamp
Yer
Sivas
Web
www.satkomando.com
Merhabalar arkadaşlar.
https://www.kabar.com/product/productDetail.do?productNumber=1271
Linkteki bıçağı kamp faaliyetlerinde kullanmak için satın almak istiyorum.
Görüşlerinizi belirtirseniz, sevinirim.

Saygılar.

Etiketler
Ynt: Survival Bıçağı Seçimim

Merhaba,

Seçtiğiniz hakkında bir fikrim yok. Ama bıçağın şekline bakarak aradığınız tipi bir de Bora Bıçakları içinde bakmanızı tavsiye ederim. Ankara'da olduğum için birkaç kez gidip yerinde görme fırsatı yakaladım, bence değerlendirmek lazım. Ben tek geçiyorum. Daha önce pek çok bıçak/çakı aldım, pek çoğunuda arkadaşlarımda gördüm, kullandım; bu başka bir şey.

http://www.boraknives.com.tr/urun.php?md=56
http://www.boraknives.com.tr/urun.php?md=49
http://www.boraknives.com.tr/urun.php?md=41
http://www.boraknives.com.tr/urun.php?md=18

Ozan

O değil, Shogun modelinin altına MAK biriminde kullanıldığını yazmışlar.
Ama şu resimlerde gördüğünüz bıçak kabzeleri bildiğimiz klasik Ka-Bar'ınkiler.
47946_432771979353_244412534353_4746830_4416182_n.jpg

20934_244466129353_244412534353_3020345_1413724_n.jpg

1.resimde net görünmüyor ama 2. resimde görebilirsiniz net olarak.

Firmanın beyanı doğru olmak ile beraber esas olan bıçaklarının kalitesi.
Keşke her iki bıçağı yan yana görebileceğiniz bir dükkan olsa.

İşiniz zor, en hoşunuza gideni alırsınız inşallah.

Kolay gelsin.

SAT Komando' Alıntı:
O değil, Shogun modelinin altına MAK biriminde kullanıldığını yazmışlar.
Ama şu resimlerde gördüğünüz bıçak kabzeleri bildiğimiz klasik Ka-Bar'ınkiler.

O resimde gözüken bıcaklar sadece aksesuar olarak kullanıyor. Tabi kaliteli bıcak takanlarda var ama o fotoğraftakiler herhangibir askeri malzemeciden 15-20 tl'ye alınacak tarzda düşük kalitedir...

Evet öyleymiş. Araştırmalarım sonucunda bellerindeki bıçakların "çekmaster" ya da "çekmastır" şeklinde tabir edilen 30-35TL civarındaki bıçaklar olduğunu öğrendim.
Ama YouTube'da izlediğim incelemeler bende Ka-Bar'ın iyi bir bıçak olduğu izlenimini uyandırdı.
Görüşlerinizi esirgememenizi rica ediyorum.
Saygılar.

mavituna17 kardeşim özel mesajınızı aldım ama 20 mesaj sınırını geçemediğim için cevap yazamadım malesef. :mad: ;D
Teşekkür ederim, görüşlerinizden ötürü.

Bugün ankara maltepe pazarındaki av malzemesi satıcısında kaliteli ve fiyatı makul bir av kamp bıçağı buldum. Bu tür bıçaklarda en önemli özellik sap ve uç kısmının tek parça olması. Yuvarlak saplı, ucu ayrı bıçakların dayanıksız ve ayrıldığı söyleniyor. Aldığım bıçak usa saber marka ve gövdesi 5mm. kalınlığında, teflon kaplı bıçak. 45 tl dedi ancak başka ürünler de alınca 35 tl. ye bıraktı. Kaliteli bir kamp bıçağı.

usa-saber.jpg

resimlerdeki bordo bereliler ... MAK ayrı bir birlik boranun büyük shogun modelini kullanıyorum çok güzel kullanışlı kalmalı kamplar için ideal ama günübirlik gezilerde kullanışsız biraz büyüklüğüyle abartı oluyor...

Sayın tr_azziz,
Resimdekiler bordo berelilerdir lakin, şunları bilmekte fayda var.
Bordo bereliler Özel Kuvvetler Grup Komutanlığına mensup özel yetiştirilmiş askeri unsurlardır. Özel Kuvvetler Grup Komutanlığı kendi içerisinde MAK(Muharebe Arama Kurtarma) ve DAK(Doğal Afet Arama Kurtarma) şeklinde birimlere bölünmüşlerdir.
Demem o ki, bordo bere giymiş ve MAK peçi takan pek çok subay ve astsubay mevcut. Yani bu birimler birbirinden ayrı değil. MAK ile Bordo Berelileri ayıramayız diye düşünüyorum.

Sn. SAT Komando
MAK peci takan ama bordo bere takmayan da bir çok subay astsubay var dimi !!!!
Hava kuvvetleri MAK kursu var ve her kuvvetden katılımcı alıyor.

MAK(Muhabere Arama Kurtarma) eğitimi almak ile sadece bu alanda uzmanlaşmış özel bir birliğe dahil olmak farklı konulardır.

Bir pilota uçağı düştüğünde hayatta kalma,kurtarma ve kurtulma gibi değişik teknikleri içeren kurslar verilmesi normaldir.Ancak o askerin asıl görevi her zaman PİLOT olarak kalacaktır.Halbuki bu askerlerin asli görevi her zaman MAK operasyonel kurtarma faaliyetlerinden istihbari iletişime kadar birçok konuda uzmanlaşıyorlar.

Özel Kuvvetler komutanlığına bağlı MAK birimlerine girmek için,yine özel kuvvetler için gereken eleme ve seçmeleri geçmek gereklidir yani sırf MAk kursu aldı diye bir pilotu özel kuvvetlere almazlar,bordo bereyi her asker giyebilse Özel kuvvetler in bir ayrıcalığıda kalmazdı sanırım. :smiley:

Bordo berelilerin ve Komandoların kullandıkları bıçaklar çekmaster diye tabir edilen bıçaklardır asıl olan bu bıçağın orjinalini bulabilmek bu bıçak Amerikan yapımı bir bıçak piyasada satılanla görüntüsünün haricinde hiç bir benzerliği yok. Bıçak konusunda değişik altrnetifler bulunabilir acizane benim önerim Smith Wesson SW3B Special Ops M-9 Bayonet Force Knife şu an için yurt içi satışı görünmüyor yurt dışından satınalmak ise sıkıntılı.

TurKuaZ' Alıntı:
MAK(Muhabere Arama Kurtarma) eğitimi almak ile sadece bu alanda uzmanlaşmış özel bir birliğe dahil olmak farklı konulardır.

Bir pilota uçağı düştüğünde hayatta kalma,kurtarma ve kurtulma gibi değişik teknikleri içeren kurslar verilmesi normaldir.Ancak o askerin asıl görevi her zaman PİLOT olarak kalacaktır.Halbuki bu askerlerin asli görevi her zaman MAK operasyonel kurtarma faaliyetlerinden istihbari iletişime kadar birçok konuda uzmanlaşıyorlar.

Özel Kuvvetler komutanlığına bağlı MAK birimlerine girmek için,yine özel kuvvetler için gereken eleme ve seçmeleri geçmek gereklidir yani sırf MAk kursu aldı diye bir pilotu özel kuvvetlere almazlar,bordo bereyi her asker giyebilse Özel kuvvetler in bir ayrıcalığıda kalmazdı sanırım. :smiley:
SN TutKuaz Pilotlarımız MAK eğitimi almamakdadır kaçma kurtulma ve hayatı ideme vb kurslar almakdadır İzmir Çiğlide Hava Kuvvetleri Komutanlığı MAK OKUL KOMUTANLIĞI vardır ve bu okul MAK personeli yetiştirmektedir . Özel Kuvvetler Komutanlığına da MAK birliği ve kursu vardır . Sonuç olarak iki farklı birimlerdir .

Arkadaşlar isterseniz konuyu daha fazla dağıtmayalım.
RedlinE hocam bıçağınızın modeli Utility/Fighting Knife mı?
Bir de nereden ve ne kadara aldınız acaba? (Ayıp olmazsa tabii :smiley:)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,053
Kayıtlı Üye Sayımız
166,796
Kaydolan Son Üyemiz
SemihK

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR