Suzıki GV Karter muhafazası fabrikasyon mu özel yapım mı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mdilek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,065

mdilek

Kamp II
Yer
Bolu - Bursa - İzmir -Kütahya
Web
www.akvaryumizmir.com
grand-vitara-gets-custom-made-skid-plates-p3150523.jpg

2007 grand vitara aracıma karter muhafaza taktırmayı ve bu konudaki düşüncelerinizi merak ediyorum. İzmirde iyi bir ustaya özel olarak yaptırmak mı? Yoksa fabrikasyon olarak bu şekilde bir firmadan satın almak mı uygun olur.
http://www.canotomotiv.com.tr/urun_detay.php?kid=17&akid=107&uid=254
Fabrikasyon :Özellikler :

* 2 mm paslanmaz çelik saçtan imal edilir
* İki parçadan oluşur ön kısıma ve arka kısıma takılır.
* Özel hava kanalları ile Motorun hava akımına mani olmaz
* Pres baskı ile ürünün mukavemeti artırılır ve titreşimi engellenir.
* Cnc Lazer Kesim ile kesilir.
* Paslanmaz malzemeden olduğundan paslanma yapmaz.
* CAD teknolojisi ile özel tasarım uygulanır
* Her araç modeline uygun orijinal üretim yapılır
* Motor karter'ini her türlü dış darbelere karşı korur sizi yüksek bakım masraflarından korur.
* Montajı araca delme kaynak vb işlemler yapılmadan orijinal yerlerine monte edilir.
* Bakım gerektirdiğinde rahatlıkla sökülüp takılabilir.
imgsize.php

imgsize.php

Buda özel yapım:
grand-vitara-gets-custom-made-skid-plates-p3150570.jpg
grand-vitara-gets-custom-made-skid-plates-p3150571.jpg

Özel olarak yapılan muhafazalar sadece karteri değil aynı zamanda teker çevresindeki yürüyen aksamıda korumakta. Fabrikasyon ürün aracın altını yeteri kadar korurmaz ve kapatmaz endişesi taşıyorum. Ancak aracı delme kaynak yapma gibi bir travma yaşatmaması da avantajlı yanı. Birde fiyat açısından fabrikasyon ürün çok avantajlı.
Sizce hangisi?

Ekli dosyalar

• grand-vitara-gets-custom-made-skid-plates-p3150570.jpg
    grand-vitara-gets-custom-made-skid-plates-p3150570.jpg
    86 KB · Görüntüleme: 70

Etiketler
Ynt: Suzıki GV Karter muhafazası fabrikasyon mu özel yapım mı

Mustafa bey kısaca görüşümü aktarmak istiyorum;
2mm sac çok ince olur :( Bir taş yada sert bir noktaya çarpıldığında 2 mm sac bırakın bükülmeyi delinir veya yırtılır. Benim eski vitara aracıma yaptırdığım koruma sacı 4 mm idi.
Fabrikasyon olan eğer en az 3 mm yapabiliyorsa olabilir.
Aracın altını tamamen kapatmak yerine önemli kritik yerleri (karter gibi) korumak daha doğru olur bence. Hem araca gereksiz ağırlık yüklemezsiniz hem de altta mekanik tamir vb. gerektiğinde her defa sök- tak zor olur, vidalar yalama olur :-[ Karterden yağ boşaltma için anahtar girecek bir delik ve motorun havalanması için birkaç delik yapılırsa iyi olur. Arazide bu bölgeye girecek çamur, dal vb temizleme imkanı da olur.
Vitaramdaki koruma demirinin resmini ekliyorum fikir verebilir

karterkap4.jpg

karterkap2.jpg

Alttaki link de yardımcı olabilir;
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=45342.0;topicseen

ön kısmı sizin fabrikasyon üründen almalı,
ikinci kısım için alttaki linkte görüntü tam olmasa da fikir veriyor, bu şekilde yapmalı, böylece B kısmıda içeri alınır. diferansiyel korunmuş olur, çok delik sayesinde ısınmamış olur diye düşünüyorum.
http://www.fts4x4.com.tw/modules/okshop/index.php?okshop=open_pic&target_img=1256018174.jpg&width=1024&height=768
yoksa düz yaptırmak kolay, gider kartondan keser, montajı yaptırırsın
izmide şuan araştırıyorum

Sayın mdilek,

Sizin taktırdığınız bu 2 parça Canotomotivden temin ettiğiniz parçalar mı?
Ben de şu sıralar taktırmayı düşünüyorum ve bu firmayla görüşüyorum ,anladığım kadarıyla bu firma %90 yurtdışı ağırlıklı çalışıyor ve en önemlisi TUV,Iso.9001,DIN EN 10025-94 standartlarında üretim yapıyor,2006+ Grand Vitaralar için bana ön ve orta koruma olduğunu belirttiler ama resimleri mevcut değilmiş bu açıdan sordum,merak ediyorum.
Ayrıca böyle bir firma bu standartlarda üretim yaparken,alternatif arayışı olarak ustaya ısmarlama düşüncesi bence çok gereksiz,ancak daha kapanması gereken yer var ise ve bu firmada mevcut değilse arayışa girilebilir gibime geliyor.
Özellikle de ön taraf kesinlikle ısmarlama yaptırılmamalı çünkü araçların airbag sistemine uyumu çalışmama olasılığı çok fazla ve bu konu da direkt güvenlikle alakalı,tabi bu konu kullanıcıyı ne derece enterese ediyorsa,incelediğim kadarıyla bu husus da bu firma tarafından standartlar şartnamesine uygun üretiliyor..
Başka bir önerisi tavsiyesi ve alternatifi olan varsa dikkate alıp incelemek isterim.

Bu arada 370 N/mm^2 çekme dayanımına sahip olan DIN EN 10025-94 standardındaki 2-2,5 mm çelikten lazer kesim ile kesilerek,300 tonluk preste kalıplanan(daha da sıkıştırılarak ek mukavemet kazandırılan) bir mamülün ince olduğu düşüncesi hatta "Bir taş yada sert bir noktaya çarpıldığında 2 mm sac bırakın bükülmeyi delinir veya yırtılır." yorumu gerçekten biraz komik olmuş ,sanırım yorum yapan arkadaş "saç"olarak algıladığından yanılgıya düşmüş,....yoksa mm2 ye 370 Newtonluk bir güce direnebilen bir madde kesinlikle hafife alınamaz,bu iş için çok fazladır bile....

Sorumu tekrarlamak istiyorum; yukarıdaki resimdeki(P1120608.jpg) parçalar(2 parça) Can otomotivden temin ettiğiniz parça mı?

canoto ile aşağıdaki linklerdeki resimleri göndererek bu uygulamaları yapabilirmiyiz diye yaklaşık 15 gün önce sordum. yakın zamanda tamamen bir koruma yapılacağını belirttiler
http://www.rasta4x4usa.com/grandvitara.aspx

en güzel görüneni;
http://www.suzuki-forums.com/2g-2006-grand-vitara/31303-2008-gv-splash-guard-replacement-skid.html

http://www.fts4x4.com.tw/modules/okshop/index.php?okshop=category&categoryid=18

http://www.suzuki-forums.com/2g-2006-grand-vitara/25158-metal-skid-plates.html

Evet,Canotomotiv bu konuda ve standartlarda yerli üretim yapan sanırım tek firma veya varsa da ben bilmiyorum,ben de görüşüyorum ,şu aşamada birşey yapamıyorlar ama toplu sipariş olursa yardımcı olabileceklerini söylediler, bu da şu aşamada bizi aşar.
Linklerdeki korumalar gerçekten güzel ve gereklilik,aslında üretiminde birşey yok ama üreticiler için planlama ve talep meselesi,ben de mevcut üretilen 2 parçayı almayı istiyorum ama biraz daha bekleyip parçalara ilave yaparlarsa daha ekonomik olabilir mi diye de düşünüyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,128
Kayıtlı Üye Sayımız
167,027
Kaydolan Son Üyemiz
cemal crt

Çevrimiçi üyeler