Suziki Jimny Hakkında Teknik Bilgi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Edirne Dağcısı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,659

Edirne Dağcısı

Niva gölgesi yeter
Yer
Edirne
Arkadaşlar bende niva var ama jimnyi merak ediyorum.nivadaki gibi arazi vitesi ve kilit durumları nelerdir?varmıdır.motor hacmi bg gücü nedir?yakıtıda sorayım. nivayı bırakıp jimnye geçsem sonradan pişman olurmuyum?

Etiketler
Ynt: Suziki Jimny Hakkında Teknik Bilgi?

bence hiç pişman olmazsın ben 3 seneden beri jımny kullanıyorum gayet memnunum beni arazide hiç bırakmadı yakıtıda eminimki jımnyden çok daha fazla çünkü bende lada niva kullandım 2001 yılında jımny e binince bir anda konforun nasıl bir şey olduğunu fark ettim :D

İster buradan
http://www.neziroglu.com.tr/suzuki/arac/Jimny/Teknik/

İster buradan,

Boyutlar
Uzunluk - mm 3,665
Genişlik - mm 1,600
Yükseklik - mm 1,705
Aks mesafesi - mm 2,250
İz genişliği - ön 1,355
İz genişliği - arka 1,365
Yerden yükseklik - mm 190
Minimum dönüş yarıçapı 4.9
Oturma kapasitesi 4
Bagaj kapasitesi Maksimum (üretici verisi) 816
Bagaj kapasitesi Arka koltuklar yatırılınca(VDA metodu) 324
Bagaj kapasitesi Arka koltuklar kaldırılınca/VDA metodu) 113
Motor
Tip M13A with VVT
Silindir sayısı 4
Valf sayısı 16
Hacim - cc 1,328
Çap x strok - mm 78.0X69.5
Sıkıştırma oranı 9.5
Maksimum güç (hp) kW/rpm (84) 62.5/6,000
Maksimum tork Nm/rpm 110/4.100
Yakıt dağıtım sistemi Çok noktalı enjeksiyon
Aktarım
1.Vites 2.875
2. vites 1.568
3. vites 1.000
4. vites 0.696
5. vites -
Geri vites 2.300
Son dişli oranı 4.090
Transfer vites oranı - Düşük 1.320
Transfer vites oranı - Yüksek 2.643
Şasi
Direksiyon Kremayer
Frenler - ön Disk
Frenler - arka Kampana
Süspansiyon - ön 3 noktada helezonlu sabit tip
Süspansiyon - arka 3 noktada helezonlu sabit tip
Lastikler 205/70R/15
Ağırlıklar
Boş ağırlık(min.) 1,075
Yüklü ağırlık 1,420
Performans
Maksimum hız 135
0-100 km/s hızlanma 17.2
Yakıt Tüketim
Yakıt tankı 40
CO2 emisyonu 184
Frenler Disk/Kampana
Şehir dışı 6.6
Karma 7.8
Buyurun teknik bilgi ;D

Artı bir kullanıcı bilgisi daha
1.3 motor denildiğine bakmayın. genelde öyle deninlince 1.298-1.295 vs olurya.
Silindir hacmi 1.328 olduğu için 1.3-1.4 motor aralığında bandrol ödemesi vardır. :eek:

teknik bilgi için teşekkürler.nivadaki gibi arazi vitesi ve kilit varmı?yada normal 4 çekermi?nivaya kıyasla arazide kabiliyeti nasıl?römork takılsa arazide 1 ton yükle gezebilirmi?soruları tek tek cevaplarsanız iyi olur.

arazi vitesi nivadaki gibi 2 tane koldan değil ancak işlevsel olarak aynı jımny de 2wd 4wd 4wdL konumları mevcut bu işi tek kol la yapıyorsunuz ama 1 ton yükle ilerleyebileceğini hiç denemedim tek kapı g.vitara çekiyorsa onuda çeker; nivanın geçtiği her yerden de geçer tabikide bu üzerindeki arazi modifiyesine bağlı kesinlikle. Saygılar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,095
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR