Suziki Vitara over drive ve power ışığı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan farabicogal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,430

farabicogal

LadaNiva
Yer
ANKARA
Öncelikle bütün gezenbilir ailesine selamlar.Ben bu siteyi yaklaşık 3-4 aydır takip ediyorum.Ben Ankarada yaşıyorum Bugün nihayet uzun zamandır istediğim Vitarayı Antalyadan aldım.1995 Model 2.0 Benzinli ve otomatik vites...Ankaraya kadar sorunsuz geldim fakat yolda trafik ışıklarında durduğumda over drive ve power ışığı yanıp 3-5 sn sonra sönüyor,bu olayı lambada beklerken sürekli tekrarlıyor.Lamba yanıp söndüğü esnada rolantide bir düşme oluyor.araç sallantılı çalışıyor.Hareket edince herşey normale dönüyor ve hiçbir sorun kalmıyor.Bu konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlardan bana bir fikir vermelerini rica ediyorum ve ankarada tavsiye edebileceğiniz güvenilir bir suziki ustası varmı.yardımlarınız için şimdiden teşekkür eder bundan sonraki etkinliklerinizde bende bulunmak isterim.(bu arada ilk defa arazi taşıtı kullanıyorum)

Etiketler
Ynt: Suziki Vitara over drive ve power ışığı

aracın rolanti ayarlayıcısını 2 adet 10 numara cıvatayı sökerek cıkarın karbirataör yada balata temizleyiçi sprey alın fıs fıslatın içinden pislikleri cıkararın (bu arada sigara filan içmeyin tabii ) ;) bulabildıginiz en geniş agızlı tornavida ile üstündeki sarı vida ile rolantiyi 800-900 gibi yapın ve bu arada yeni bir hava filitreside alın ve takın ngk bkr6e buji 6 adet 0.7 aralık ayarlı yenileyin olmadı bir bilen yere gitmenizde fayda var.aracın önüne gectiginizde sag arka üst kösede direksiyona bakan taraf diyeyim ayarlayıcının yeri için 2 vida ve bir fiş söküçeksiniz ,, kolay gelsin + hayırlı olsun.. :smiley:

Ne güzel Ankara da bir vitara daha oldu. Hayırlı olsun.

Bende aracımı ilk aldığımda gazda bunu yapıyordu, gaz da rolantisi çok düşüktü. Benzinde sorun yoktu. Bir türlü düzeltemediler, gaz beynini değiştirdik düzeldi. Beyin 9 yıllıktı ömrünü tamamlamış. :D

Oğuz beyin dediği gibi sorun rölanti ile ilgili görünüyor. Ankara şaşmazda Ahmet Usta var, bi baktırın derim. Kolay gelsin. Başka ustlarda vardır bilen arkadaşlar cevap verecektir.

öncelikle hoşbulduk demek istiyorum.ilginize teşekkür ederim.yanlış anlamadıysam rölenti probleminden dolayı o ışıkları yakıyor demek istiyorsunuz.yarın söküp temizleyeceğim.Birde bu ahmat ustanın tlf.adresi varmı.genel bir bakım için yanına gitmek isterim...hoşçakalın...

farabicogal' Alıntı:
öncelikle hoşbulduk demek istiyorum.ilginize teşekkür ederim.yanlış anlamadıysam rölenti probleminden dolayı o ışıkları yakıyor demek istiyorsunuz.yarın söküp temizleyeceğim.Birde bu ahmat ustanın tlf.adresi varmı.genel bir bakım için yanına gitmek isterim...hoşçakalın...

Farabi Bey, (Nikten öyle olduğunu sanıyorum),
O/D ve Power kontak anahtarını ilk açtığınızda yanar. Marşa basıp çalışınca od söner power 1-2 saniye sonra söner. Bu durumda araç çalışıyordur artık. Rolanti düştüğünde araba istop edecek gibi olduğundan bu lambalar yanar. Gaza biraz basarsanız tekrar söner.

Ahmet ustanın yeri; istanbul yolunndan devam ediyorsunuz şaşmaz kavşağında sağa başkent sanayiye giriyorsunuz, ilk kavşaktan sağa sanayinin içine giriyorsunuz , Sena Otomotiv 248/4 sokak, no 37. Tel: 0535 212 62 88

Mustafa bey ilginiz ve yardımlarınız için teşekkür ederim.en yakın zamanda Ahmet ustanın yanına gideceğim.

araçdaki sorunu nihayet çözebildik...size kısaca yaptıklarımı biraz anlatayım.belki bu bilgiler bir arkadaşa gerekebilir.Mustafa beyin tavsiyesi üzerine ahmet ustanın yanına gittim.(bu arada Mustafa bey'de tesadüfen ogün oraya geldi tanışdık yakın ilgisi ve verdiği bilgiler için çok teşekkür ederim.)Ahmet usta sağolsun çok ilgilendi. beraber Otomatik şanzımancıya gittik.onların isteği üzerine komple otomatik şanzıman fişlerini ve soketlerini WD 40 ile temizlettik arıza devam ediyordu.şanzımancıya tekrar gittim.valflerden yapabileceğini söyledi söküp temizledi ve kontrolünü yaptı,arıza devam ediyordu.Suziki servisine gittim beyinden olabileceği söylediler başka beyin denedik sonuç aynı.rölanti aparatı değiştirerek denedik sorun devam ediyordu.makinaya bağlamalarını istedim.diğer servislerinde olduğunu söylediler.bende hemen oraya gittim.Oraya gittiğimde Sebahattin usta sorunumun ne olduğunu sordu.olayı anlatınca yanındaki elemanlara bujileri sökmelerini söyledi.daha önce uygun olmayan bujiler takılmış.değiştirdi ve aracımda hiçbir sorun kalmadı lambalar birdaha yanmadı ve durduğumda araç 3.vitesde kalıyordu.L ye aldığımda hareket ediyordu o arızada düzeldi...Başka şehirlerden bile buraya tamire geliyorlarmış.hikaye biraz uzun oldu ama Sebahattin usta gerçekden suziki hakkında teknik olarak bilgili tavsiye ederim....Bu arada şanzuman arızası ile bujinin ne alakası varmış diyebilirsiniz ama bende çok şaşırdım kaldım...

Farabi bey, hadi geçmiş olsun, çözülmeyecek problem yoktur. Birşey daha öğrenmiş olduk, standart gibi görünen ekipmanlar aslında değerleri itibariyle çok şey farkettiriyor. Kullacağımız her ekipmanın teknik özellikleriniin kendi aracımıza uygun olup olmadığını kontrol etmemiz, edebilmemiz lazım.

Peki aradaki bağlantı neymiş ? Buji ile otomatik vites bağlantısı ??? Buna neden bi açıklama getirmedi? 1.6 lar içinde geçerlimi bu durum? Benim aracımda otomatik ve bizdede bu olur mu merak ettim şimdi.

Meslek hastalığı; teknik bir konuda açıklaması olmayan birşey beni rahatsız ediyor. ;D

Oğuz Bey, ateşleme sistemiyle otomatik vites kutusunun beynindeki iletişim etkileşim nedir?

Sistemin düzgün ateşlemesi sistem içinde gürültüye sebep olup kontrol sistemini mi etkiliyor? Surge etkisimi var. Elekttronik komponetler, özellikle işlemciler anlık yüksek voltaj spayklarından etkilenirler, girişlerinde buna uygun korumalar yoksa sistemler arızalanır yada işlemci kilitlenir. Burdada sanki buna benzer bi durum sözkonusu.

işin teknik detaylarından pek anlamam ama ben arızayı ustaya (sebahattin beye) söyleyince bujileri direk söktürdü.bende kendi içimden herhalde arızayı yanlış anladı dur bakalım ne yapacak diye düşündüm.daha sonra buji ile şanzımanın ne alakası var diye sordum.bana gülümsedi haklı olarak, sıfır şanzuman bile taktırsam bu arızaının bulunamayacağını söyledi.(ben zaten bakım yaptıracaktım buji v.s. ama öncelikle arızayı gidermek için uğraştım.)Yetkili servis elemanları bile beyin,okuyucu.tesisat gibi birçok konuya yöneldi.Boşuna dememişler iş bilenin kılıç kuşananın diye.

bahsi gecen aracta roket teli ve mekanık şanzıman beyni vardır hidrolik sistem esasına göre calışır misal vermek gerekirse 2005 model üstü lüks bir aracta şanzıman içinde selınoid vafler vardır bunlar elektırıkle acılıp kapanıp vıtes degişimini elektronık olarak calıştıran bir ecu ya sahıptır motor ecu sunla koordineli çalışırlar 3 piston calışması motorda verimsizlik güçten düşme durumlarında vitesi üst viteslere atmaz arıza ışıgı yakar vs. konu uzun kısa kestim ..

Anladığım;
1- Motorun verimsiz çalışması sistemin diğer aksamlarını çalışmasını aksatıyor.
2- Piyasadaki iyi ustalar olayı bilerek değilde yaşayarak öğrenen uzun süren bu eğitim sonunda doğrudan neticeye ulaşanlar. O yüzden açıklama yapamıyorlar. Bence meslek sırrı olayı da tamamen yaşanmış tecrübe. Onda saklı kalması onun değerini artırıyor. Herşeyi bilmiyorlar, sorun ve çözümü biliyorlar. Çokmu acımasız oldu ;D

Oğuz bey: bu araçtada bahsettiğiniz gibi elk.çalışan 3 tane selonoid valf var.muhtemelen dediğiniz gibi bilgiyide otomatik şanzıman beyninden alıyordur.ben valfleri dün temizlettim onun için bunu belirtmek istedi.yoksa pek bilgim yoktur.saygılar...

Ynt: Suziki Vitara Over Drive Ve Power Işığı

farabicogal' Alıntı:
işin teknik detaylarından pek anlamam ama ben arızayı ustaya (sebahattin beye) söyleyince bujileri direk söktürdü.bende kendi içimden herhalde arızayı yanlış anladı dur bakalım ne yapacak diye düşündüm.daha sonra buji ile şanzımanın ne alakası var diye sordum.bana gülümsedi haklı olarak, sıfır şanzuman bile taktırsam bu arızaının bulunamayacağını söyledi.(ben zaten bakım yaptıracaktım buji v.s. ama öncelikle arızayı gidermek için uğraştım.)Yetkili servis elemanları bile beyin,okuyucu.tesisat gibi birçok konuya yöneldi.Boşuna dememişler iş bilenin kılıç kuşananın diye.
slm sebahattin ustanın adresini verebilirmisiniz tşkler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR