suzuki 3k 2005 modifiye

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ismailalp Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,522

ismailalp

Yeni Üye
herkese selamlar. trabzonun vakfıkebir ilçesinde diş doktoru olarak görev yapmaktayım . adım ismail alp .doğayı , sporu , kamp hayatını , yaban hayatını seviyorum .... üç yıl öncesine kadar taksi kullanıyordum . eşim de araba istediğinde hem fıyatı makul hem otomatik vites hem de güvenli, yerden yüksek bir araba arayışına girdim . ebatları da küçük olsun istedim sonuçta bayan arabası olacak ... ararken neden dört çeker olmasın fikri aklıma geldi ... suzukiyle böylece tanıştım .... eşime diye arabayı aldım ama kullandıkça arabaya aşık oldum .... hatta her bindiğimde böyle sağlam araba , böyle estetik araba elimde değildi sürekli iltifat ediyordum suzukiye... eşim alınmış olacak ki evlendiğimizden beri bana bile bu kadar iltifat etmedin ne bu suzuki sevdan diye çıkışmıştı... karda , çamurda ,yağmurda beni şu ana kadar hiç yolda bırakmadı nazar etmeyeyim arıza dahi vermedi .... yakıtını açıkçası çok da düşünmüyorum . yaklaşık bir yıl kadar da range rover vouge kullandım 3.0 dizel
belki ilk kullandığım dört çeker olmasından dolayı suzuki kadar sevemedim . büyük araba ,ağır araba daha narin araba bir sürü sensör falan . arıza verdiği oldu sensörlerin , eas sistemi bozuldu falan .... hiç birini suzuki yerine koyamadım ... şu andaki sıkıntım suzukimin modifiyeye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum ... nerede ve nasıl yaptıracağımı bilmiyorum bu konuda sizden yardım istiyorum .... vinç , yükseltme kiti önceliklerim ... arabayı yormayacaksa elektronik yada içerden komutla devreye girecek diff lock varsa onu da düşünüyorum . yorumlarıyla yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum ....

Etiketler
Ynt: suzuki 3k 2005 modifiye

ben biraz atıp tutayım.. ;D

bu işler kişiye özeldir ..zevkleriniz..yapacagınz kafanızdaki şeyleri bilme imkanımızda yok..

örnegin dereden gececekseniz snorkel takıp alt izalasyonları halıyı kaldırmalısınız..ve aracı cok yükseltmeniz lazım..gibi.. ;)

remork yada karavan cekecekseniz ceki demiri ister arkaya.. ;)

>> ülkemizde suzi 3 şey için modifiye olur..

1-) hardoffroad
2-) gezi amaclı
3-) maksat dekor olsun hesabı ..görüntü amaclı..
modifiye olan suzi arazide cok başarılı hale geldikçe aynı oranda asvatta konforsuz ve güvensizz hale gelir..

camur tipi denilen lastik mt olmadıkca yapacakları sınırlıdır..ama o lastıklede 60 km. de gırıldama..70 km. de vırıldama 90 km ugultu vs gelir asvalt üstünde iyi bir sürüçü iseniz..max da 100 km yaparsınız derim..

arb kilit içinde tar otoya müracat..3 bin tl gibi.. ;)

>> 4xfourart sitesinede göz atın derim.. ;)

forumu geriye doğru taramaya başlayın derim.. :smiley:

oğuz bey ilginize teşekkür ediyorum . benim düşündüğüm araç hardoffroad yapmayacak ama 60 cm karda da gitsin istiyorum . . . daha çok karda kullanacağım yayla yolculukları , av vs... offroad konusuna gelince mekanik bilgim ve birikimim olmadığı için o işe ancak seyici olarak ya da ufak parkurlarda arabaya zarar vermeden deneyebilirim . arabada mekanik problem şu ana kadar hiç olmadı olsa yaptıracak fazla zamanım ve tanıdığım da yok ... yükseltme kitlerini internetten buldum hangisi iyidir fikriniz varsa ondan almayı düşünüyorum , bir de beni düşündüren konu acaba bu işi suzuki bayisi burada (trabzonda ) yapabilir mi ?

>>60 cm karda da gitsin istiyorum . . .?

Şu an tekerlek capınız 68,5 santim.. ;) 30'' lastik takarsanız..76 cm olur o da kesmez..!

size 120 inc lastik lazım..derim..bide o lastiğe uygun bir arac tabii.? ;) yada tekerleksiz..paletli bir arac.. ;D ;D

suzi lerde büyük caplı lastık olunca zincir için calışma alanı kalmaz..altını cizerim..yani büyük lastikle zincir gereken yere kadar gidip..sonrası geri vites yaparsınız.. ;) ::smiley:

arazide en başarılı arac 3 kapılıdır.. ;) ama..aşırı yükseltme + viraj demiri iptali ile de 11 numara off road yapabildiği gibi ..en cabuk güvercin gibi olduğu yerde takla atar hale gelirler.. ;D ;D ;D tecrübeniz az ise size + eşinize bayan kullanımına uygun olmaz tavsiye etmem..
205/80/16
245/70/16
bunlar 29,5'' dur..1,5 yükseltme ile şıp diye olurlar..bf atr de lastik uydurun marka olarak..
40<>50 cm x200 cm gibide bir skilplate şart..karda oynıyacam derseniz olmazsa olmaz.. ;)
arka dife de kilit ..işiniz biter bana göre..
fazlası araca agırlık yapar.. ;) >> + maddi olarakda sizi yan yatırır..batırmasa bile.. ;) ;)
yetkili servisler yag ve filitre degişip para alma işinde 10 numaradırlar..başkada bi tecrübeleri olmaz..aracı eskiyen anında kacar lar..onlardan..zaten aracın orjinali dışına taşan işleri kessen yapmazlar..
adres istnbul/maslak/ aksiyon..derim dogrusunu soruyorsanız..?..ankrada size yakın ..oraları bilmem..tabii o ayrı.. ;)

oğuz bey kar tipi lastiklerle zaten 45-50 cm karda 4L de rahat gidiyor. eğer ki düşünüyorum yükseltme kiti takıp biraz yükseltirsem bir de lastik ebatını arttırırsam 60 cm de de rahat gider diye düşünüyorum . benimkisi hobi . batıp kalırsam diye de vinç taktırıyoprum suzuki aksiyonla konuştum. arb nin kiti ellerinde yokmuş onu bakıp haber verecekler.... ilgilendiler sağolsunlar . size de teşekkür ediyorum ...

aramıza hos geldınız tum ısteklerınızı profosyonelce yapacak ve uygulayacak tek adres var
http://tr.4xfourart.com/foto.php

teşekkür ediyorum gökhan bey ... siz arabanızı orada mı yaptırdınız ?

gökhan bey ne kadar mal oldu bu işlemler size? tabşş ne zaman yaptırmıştınız o da önemli

ismailalp' Alıntı:
oğuz bey kar tipi lastiklerle zaten 45-50 cm karda 4L de rahat gidiyor. eğer ki düşünüyorum yükseltme kiti takıp biraz yükseltirsem bir de lastik ebatını arttırırsam 60 cm de de rahat gider diye düşünüyorum . benimkisi hobi . batıp kalırsam diye de vinç taktırıyoprum suzuki aksiyonla konuştum. arb nin kiti ellerinde yokmuş onu bakıp haber verecekler.... ilgilendiler sağolsunlar . size de teşekkür ediyorum ...
Bildiğim kadarıyla Suzuki'lerde aracın yere en yakın noktası olan diferansiyellerin yüksekliği 20 cm (Vitara'da böyle Grand'da 1-2 cm fazla olabilir belki)
Benim araçta yükseltme ve 235-75 lastikle ön tamponun yere en yakın yeri 39 cm.
Sizinki 45-50 cm karda nasıl gidiyor?

ismailalp' Alıntı:
gökhan bey ne kadar mal oldu bu işlemler size? tabşş ne zaman yaptırmıştınız o da önemli
ben bıraz abartttım hocam ::smiley: ::smiley: ::smiley: ::smiley: ::smiley: 15 mılyarın ustunde sadece aksesuarlsr.lastıkler.isciılık .gotur getır derken ve kaplamaya verdıgım meblada dahıl ::smiley: ::smiley: ::smiley: ::smiley: ::smiley: bu sene ıcınde yaptım

gökhan bey keyfini siz sürüyorsunuz , varsın olmasın 15 binliranız .... bir de oğuz bey yazmış 60 cm karda nasıl gidiyor suzuki diye yerden yüksekliğe bakılmıyor ki yeni yağmış kardan bahsediyorum oğuz bey . bilmiyorum sizin böyle bir karda sürme deneyiminiz oldu mu . ama isterseniz youtube a ismail alp diye yazarsanız benim videolarım var . izlemenizi tavsiye ederim ....

veteriner' Alıntı:
Bildiğim kadarıyla Suzuki'lerde aracın yere en yakın noktası olan diferansiyellerin yüksekliği 20 cm (Vitara'da böyle Grand'da 1-2 cm fazla olabilir belki)
Benim araçta yükseltme ve 235-75 lastikle ön tamponun yere en yakın yeri 39 cm.
Sizinki 45-50 cm karda nasıl gidiyor?

oğuz bey youtube da videolarım var yeni yağmış karda çok da güzel gidiyor tek sorun gece giderken sürekli farları karın kapatması ve ışıksız kalmam ... durup farların önüne yığılan karkarı açmak zorunda kalıyorum ... karda araba kullanmak hele de suzukiyi çok zevkli

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,829
Kaydolan Son Üyemiz
Lukes

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR