Suzuki Adayından Merhabalar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan PrometheusTR Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,081

PrometheusTR

BMW R1200GS & T5 CamperVan
Yer
İstanbul
Herkese merhabalar, 24 saati geçkin üye olma çalışmam sonucunda sonunda Sedat Bey'e ulaşıp aktivasyonumu sağlatabildim :smiley: İnsan foruma giriş yapamıyorken, forumu okudukça gazlanıyor vallahi. Karabasan gibi, bir şeyler söylemek istiyorsun ama kitlenip kalıyorsun :D

Hem kendimi tanıtmış olayım hem de fikirlerinizi almak istiyorum.

Adım Onur, 25 yaşındayım; 4 yıllık motosiklet sürücüsüyüm. Cadde motorları ile başlayan motosiklet tercihim son iki motordur "enduro"ya doğru kaydı. Anladım ki caddeler değil, patikalar daha çok uyuyor yapıma. Geçen sene geçirdiğim kaza sonrası motosikletimi satmak zorunda kaldım. Elbette tekrar bir motosiklet alacağım ancak şu ara araba gibi de bir ihtiyacım var, o yüzden motosikleti ikinci plana atmam gerekti. Hem otomobil ihtiyacımı hem de enduro motosiklet ihtiyacımı karşılaması için de 4x4 bir araba bakıyorum.

CJ5 sevdam, çevremden gelen "parça sıkıntısı yaşarsın, temiz bulamazsın, daha yenisine bak" vs. gibi baskılar ve maddi durumumun el vermemesi sebebiyle, Suzuki'ye kaydı. Esasen üzeri açılabilen 4x4'ler daha çok hoşuma gidiyor, bu yüzden de ilkin Samurai'lere baktım. Bir tanesi ile görüştüm, 95 model ve çok temiz görünüyordu ancak rakamda anlaşamadık. Belki ileride anlaşırız ancak ben o sıra başka araçlara bakıyorken ikinci tercihim olan 1990 Modem bir Vitara'ya denk geldim. Evet belki üzeri açılmıyordu ama sanırım daha çok hoşuma gitti. Çünü offroad yarışı yapmaktan öte, endurocu arkadaşlarımla kamplara gideceğim bu araçla. Beni de tatmin eder diye düşünüyorum arazi performansı (aklımda hep Samurai, Vitara'dan daha bozuk arazi koşullarında da daha başarılı gibi kalmış).

Tekrar herkese selamlarımı sunar, keyifli yolculuklar ve iyi günler dilerim.

Etiketler

Ynt: Suzuki Adayından Merhabalar

Sn PrometheusTr Hoşgeldiniz. Fikir almak istediğiniz konu ile ilgili forumda, açıklayıcı olabilecek birçok konu başlığı mevcut. Bu nedenle sizin başlığınıza bir cevap gelmedi sanırım. Benzer başlıklara daha önce cevap ve yorum yazanlar bir süre sonra hep aynı veya benzer şeyler yazmaktan sıkılıyor. Tekrara hoşgeldiniz.

haklısınız 1 haftadır (üye olmadan önce de) baştan sonra inceledim siteyi. Çok faydalı bilgilere eriştim, bunun için herkese teşekkürler. Aslında şöyle bir giriş başlığıydı benimki, dikkat ederseniz çok da soru içerikli değil :smiley: Hoşbulduk :smiley:

Sevgili Onur öncelikle hoşgeldin ben daha önce cj5,landrover defender kullandım yanında ikinci aracım vardı 2000model wwpolo suzuki vitarayı alarak aracı teke düşürdüm fakat araç kullanmanın zevkine vardım ilk başlarda suzukiden böyle bir persormans beklemiyordum arkadaşın suzukisi ile araziye girip çıktıktan sonra hemen bir suzuki aldım 2000model benden tavsiye yalnız devamlı arazide gezip offroad yapacaksan 3kapı ama ben kampa pikniğe dağ bayır gezicem diyorsan 5 kapı tavsiye ederim çünkü 3 kapı araca eşya koyacak yer bulamazsın .(3 kapı araç alıcam diyorsan üzerine portbagajda yaptırabilisin sitede bununla ilgili örnekler ve resimler var.) Hoşçakal.

Adnan Bey, ilginiz ve yanıtınız için çok teşekkürler. 3 kapı bir Vitara düşünüyorum, ailemin 2. bir arabası var zaten, o yüzden büyük istemiyorum. Üzeri açık Vitara'lar kaç modelden itibaren var acaba biliyor musunuz? Hep üstü açık bir araç istedim o yüzden CJ5'lere bakıyordum, sonra Samurai'lere baktım. Sizce üzeri açık olan Vitara'larda herhangi bir sıkıntı yaşanır mı?

Onur bey hoşgeldiniz;
Abdullah bey size biraz tiyo vermiş cevap alamamanızla ilgili.
3k vitara port bagaj uygulaması ile derdinizin devasını bulursunuz bence, yapabileceklerine inanamıyacaksınz bazen (uygun lastik seçimi ile tabii ki) eski bir motorcu olarak doğru yolda olduğunuzu söyleyebilirim ancak aracınızı iyi bir ustaya gösteriniz bazen ucuz etin suyu muhabbeti malum...

997799' Alıntı:
Onur bey hoşgeldiniz;
Abdullah bey size biraz tiyo vermiş cevap alamamanızla ilgili.
3k vitara port bagaj uygulaması ile derdinizin devasını bulursunuz bence, yapabileceklerine inanamıyacaksınz bazen (uygun lastik seçimi ile tabii ki) eski bir motorcu olarak doğru yolda olduğunuzu söyleyebilirim ancak aracınızı iyi bir ustaya gösteriniz bazen ucuz etin suyu muhabbeti malum...

Selamlar Levent Bey, Abdullah Bey'i çok iyi anladım :smiley: Aslında kafama takılan bir konuya parmak basmışsınız siz de. Motosiklet konusunda Ankara'da dört dörtlük bir ustam var ve gözüm kapalı teslim ediyorum motorumu ona. Sonra tekrar aldığımda sıfır km halinden çok daha iyi olduğunu görüyorum (bu yazıda hiçbir abartı yoktur :smiley: ). Aynı şeyi otomobil konusunda, özellikle 4x4 konusunda yaşayabilmeyi çok isterim. Bir arkadaşım iyi bir otomobil ustası tanıdığını söylemişti ancak ne derece anlarlar 4x4'ten bilemiyorum.
Araç konusunda da 90-95 model arası 3k Suzuki Vitara ya da 85-95 model arası Pajero arasındayım. 1-1,5 aya kadar sonuçlandırmayı düşünüyorum. Tekrar ilginize teşekkür ederim.

Araç konusunda mümkün olduğu kadar yeni araçlara yönelmenizi öneririm.

Bu durumda maddiyatı da göze alarak karar sizin.

Önerilerim: Şehiriçi kullanımı yorucu olsa da arazide kırılıp bozulacak sonradan sökülecek hiç bir şey barındırmayan enjeksiyonlu model bir Samurai. Bu araçları yükseltmek görece daha kolay. (yanılmıyorsam 96-97 sonrası)

2004-2005 model Jimny. 13.000-14000'lere denk getirilirse olabilir. Yükseltmek görece daha kolay.

Vitara ama 93-94 sonrası enjeksiyonlu, mümkünse 5 kapı. 5 kapılının bagaj avantajını kamplarda anlarsınız. Özellikle bahsettiğim model aralıklarında pek çok yapılı Vitara var. Baktırıp değerlendirilebilir.

Araç işinde kural basit ne kadar yeni, o kadar iyi.

Pajero için bazı durumlarda e-bay üzerinden motosiklet parçası bulmaya alışıksanız sorun olmaz. Mümkünse 93 sonrası daha yeni kasaya odaklanın.

Bahsettiğiniz rakamlar bütçemi aşıyor. Demek ki bir süre daha beklemede kalmam gerekecek. :(

Bu hobiye göre pek fazla sayılmaz 10.000 TL civarı. CJ5 düşünüyordum ama çok uğraştıracağını söylemişlerdi vazgeçtim.

Bütçenize göre Samurai veya Vitara 3 kapı işinizi görecektir o zaman.

Şimdiden hayırlı olsun.

eski pajero canınızı yakacaktır, yüksekliği yeterli gelmeyecek bunun için çözüm üretmeye çalışacaksınız. oto ustası anlar neden anlamasın 1-2 fark var sadece 2 defransiyel ve arazi şanzımanı o kadar. hor kullanılmışmı değilmi önemli olan bu. bilirsiniz motorda öyle. ben yarışçıydım lisanslı benim motorlarım 1-2 yaşında 10 yıllık ömrünü yer. arkadaşımın 5 yaşındaki motoru benimkinden temizdir aslında. (gibi) toyota landcrıuiser için bişi söyleyemem sağlam araba bozulmaz kırılmaz. özellikle fj70 güzel bir araçtır. ama 4200cc nin de yakıt hesabını iyi yapın. allah muhafaza ocağınıza incir ağacı diker. lpg takarım yakıtı sallamam diyorsanız araçta size hitap ediyorsa vitara dan sağlam olduğunu söyleyebilirim rahat bir şekilde. Grubumun içinde bir tane var böyle bir azap bir araca yapılmaz ama araba inatla kırılmıyor. ama şunu da söliyim 1600 vitara ile asfalta oynuyorum landcruiser ile. arazi de de 4200 e karşılık 1600cc çok daha verimli.
lp

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,065
Kayıtlı Üye Sayımız
166,968
Kaydolan Son Üyemiz
Ramazan Turan

Çevrimiçi üyeler