suzuki grand vitara

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ELDEMİR Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,148

ELDEMİR

Yeni Üye
herkese selam arkadaşlar aracımın trigel zincirlerini değiştirdikten sonra aracımda bir ses oluştu aracın söken ustanın toplayamadığına kanaat getirdikten sonra başka bir ustaya gösterdim ve aracın vanuslarından ses geldiğini trigel zincirlerinin bu yüzden ses yağtığını söylediler ben çanakkaledeyim bu konu ile ilgili bildiğiniz bana en yakın ve güvenilir servis hangi ilde(araç suzuki grand vitara v6 2.5)yardımcı olursanız sevinirim

Etiketler
Ynt: suzuki grand vitara

en mantıklısı ıstanbul aksıyon oto yada grand otoya aracınızı goturmenız asırı uzak sayılmazsınız sanırım350 km cıvarıdır

iyi günler,

sorununuzu giderdinizmi.?..Bende aynı araçtan var...Hangi ustaya gittiniz , memnun kaldınızmı ?.Genelde bir sorun biterken , başka bir sorun çıkartıyor ustalar ..bu konudada yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim...,
syg.

>>aracın vanuslarından ses geldiğini

>> vanus ..nedir ...eksantirk mili başında olan bir parcadır...ne işe yarar..degişken sibob zamanlamasını yapar..toyota ve honda ,otomobillerde cıkar genelde vvti ..diye tanınınır..bmw M3 de vardır ..

>>bu sizin ve bizim araclarda olsa asvaltta aracı düz tutamayız..

+ olmayan parca arıza yapmaz.. ::smiley:

size 3. bir usta kesin şart derim.. :smiley:

>>artık cok şeyi bilgisayarlar biliyor ..içinde hangi aracın sentesi nasıl olacak gösteren dökümanları var.. artık motorlar tornavidalarla degil cihazların ölçüm degerlerine göre ayarlanıyor

.alet +edevat+ bilgisayar+cihaz+deneyimli ,,olanını bulunca yaptırın ..illede suzukiçi olanını aramayın..

canakkale sanayıde köşe başı bir dükkanda avrupa arac deneyimli iyi bir usta olacaktı ismini hatırlayamıyacam sanırım o sizin işinizi görür. :smiley:

Bu servisler bizi usta yapıp çıkacak ....bugün 1998 model 2.5 v6 otomotik aracımın, avans ve rolanti ayarını kendim yaptım ...motor sarsıntısı kesildi ...Ancak , triger zenciri orjinaliyle değiştiken bir süre sonra(3 cm yükseltmeden sonra), motorda bir ağlama (vınlama) sesi hasıl oldu ...Motor çok güzel , ama bu vınlama sesi bana çok iğrenç geliyor ...Bu gidişle bir ankara veya İstanbul yapacak gibiyim sanırım..Burada anlayan yok ....Birde ,boşu boşuna arka bilyaları değiştirdik bozuk diye...Alakası yokmuş...Düşük hızda giderken, tab tab diye bir ses geliyor..vitesi boşa alınca kesiliyor..yüksek hızda çok hafif bir uğultuya dönüyor...Defransiyel yağını değiştirdim, üstüne 2 yüpte katkı koydurdum ama değişen bir şey yok ...Yağcı , şaft bilyaları der....Oğuz hocam ne dersin?...syg.

oguz1134' Alıntı:
, şaft bilyaları>> olabilir..

avans 10 derece olmalı >>incesini ecu kendi ayarlar..
oguz abı aracı ben bılıyorum zaten benım yanımda bence aracın defransıyellerınde otme var buyuk ıhtımal cunku anllattıgı tarıf ona asırı benzıyor sende uıyı bılırsınkı defransıyelı ten arac beledıye otobusu gıbı yavas yavas hıza gore oter

(vınlama) sesi>>şarz dinamosu boş aküyü doldururken ve zorlandıgında olabilir..

yükseltme yapılınca arka şaft acısı düzeltilmezse yapabilir..

>>japonlar pek arka dif bozmaz genel olarak..

şaftı lifte kaldırıp aşagıdan ileri geri oynatıp boşlugu görülebilir..

aracı ben bılıyorum>>dediginde iş degişir..benimki de balıkcıyla denizdeki balıgın pazarlıgını yapmak gibi bir şey.. ;D

'' (vınlama) sesi>>şarz dinamosu boş aküyü doldururken ve zorlandıgında olabilir..

Sisleri açık bıraktığım için Akü boşalmıştı...Bir şarza koydurayım ..... Bugün şaft kontolü ve avans ölçümü yaptırayım .... Sorun çözülünce bilgi paylaşımı yaparım ...Defransiyelden olduğunu düşünmüyorum ,zira katkı koymamıza rağmen en ufak bir ses değişimi olmadı ...ayrıca, bu modellerde defransiyel boşta olduğu için, herhangi bir takoz uygulamasıda yapmadık ...Bu nedenle yükseltmenin şaft açısını bozması zayıf bir ihtimal gibi...
Bilgi için teşekkürler....

> Gökhan , bir sonuç alamaz isem, hafta sonu trabzondaki bahsettiğin ustaya bir gidelim derim.Müsaitsen elbetteki...

HALTUN' Alıntı:
'' (vınlama) sesi>>şarz dinamosu boş aküyü doldururken ve zorlandıgında olabilir..

Sisleri açık bıraktığım için Akü boşalmıştı...Bir şarza koydurayım ..... Bugün şaft kontolü ve avans ölçümü yaptırayım .... Sorun çözülünce bilgi paylaşımı yaparım ...Defransiyelden olduğunu düşünmüyorum ,zira katkı koymamıza rağmen en ufak bir ses değişimi olmadı ...ayrıca, bu modellerde defransiyel boşta olduğu için, herhangi bir takoz uygulamasıda yapmadık ...Bu nedenle yükseltmenin şaft açısını bozması zayıf bir ihtimal gibi...
Bilgi için teşekkürler....

> Gökhan , bir sonuç alamaz isem, hafta sonu trabzondaki bahsettiğin ustaya bir gidelim derim.Müsaitsen elbetteki...
abı bu hafta sonu benım arabayı gelın arabası yapacam ;D ;D ;D ;Darkadasa sozum var ama telefonla senı oraya yonlendırırım sorun olmaz ;) ;) ;) :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,761
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR