Suzuki Grand Vitara'da ki Ses Sorunu (4L ve Geri Vites Konumunda)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Tümer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,381
Ynt: Suzuki Grand Vitara'da ki Ses Sorunu (4L ve Geri Vites Konumunda)

Benim iç aks tecrübemde ses farklıydı ama pek değişiyor durum.

Aliminyum kovan, iç aks ve arazi zinciri bu araçlar için off-road kullanımının sıklığı ve zorluğuna bağlı ortaya çıkabilcek arızalar.

Etiketler

selamlar
bizde daha 15 gün önce 2004 model grand vitara 2.0 5 kapı otomatik arac aldık.yalnız aklıma bir şey takıldı daha önce nissan terrano 2.7 td otomatik kullanıyorduk.nissan da şöyle bir şeye dikkat çekmişlerdi :
aracımızı 2h den 4h ye veya 4l ye alınca lastiklerimizin tamamen düz ileriye bakacak şekilde olmasına ve aracı ileriye doğru ön diff.leri devreye sokunca, normal şartlara yani 2h ye dönerken mutlaka geriye doğru birkaç metre yada lastik turuyla ön diff.leri ayırmak gerekiyor denmişti.
bu işlemi kısaca ileriye doğru kilitleyince geriye doğru açmak(serbest bırakmak),geriye doğru kilitleyince ileriye doru açmak gibi özetlemişlerdi.bu şekilde kullanımın daha sıhhatlı olacağını da söylediler. ::smiley:

şimdi ise bizim g.vitarayı da aynı şekilde mi kullanmamız gerekecek.Ayrıca hareket halinde 2h den 4h ye geçmek zarar verir mi mutlaka durmak gerekir mi (ben sürekli durup 4h ye alıyorum)

yorumlarınız için teşekkür ederim... :smiley:

İlgilenen ve yorumlarını eksik etmeyen arkadaşlara tekrar teşekkür ederim.
murat köseoğlu' Alıntı:
selamlar
bizde daha 15 gün önce 2004 model grand vitara 2.0 5 kapı otomatik arac aldık.yalnız aklıma bir şey takıldı daha önce nissan terrano 2.7 td otomatik kullanıyorduk.nissan da şöyle bir şeye dikkat çekmişlerdi :
aracımızı 2h den 4h ye veya 4l ye alınca lastiklerimizin tamamen düz ileriye bakacak şekilde olmasına ve aracı ileriye doğru ön diff.leri devreye sokunca, normal şartlara yani 2h ye dönerken mutlaka geriye doğru birkaç metre yada lastik turuyla ön diff.leri ayırmak gerekiyor denmişti.
bu işlemi kısaca ileriye doğru kilitleyince geriye doğru açmak(serbest bırakmak),geriye doğru kilitleyince ileriye doru açmak gibi özetlemişlerdi.bu şekilde kullanımın daha sıhhatlı olacağını da söylediler. ::smiley:

şimdi ise bizim g.vitarayı da aynı şekilde mi kullanmamız gerekecek.Ayrıca hareket halinde 2h den 4h ye geçmek zarar verir mi mutlaka durmak gerekir mi (ben sürekli durup 4h ye alıyorum)

yorumlarınız için teşekkür ederim... :smiley:
Hareket halinde 80 km hıza kadar 4H a geçmekte sorun yok diye biliyorum. Ancak ben de eski alışkanlığım durmadan 4H a geçmiyorum. Direksiyonun düz konumda olup olmamasına bir şey dieyem ama sanırm düz olursa daha iyi olur.Ön aksları devreden çıkarmak için ise geri geri biraz gitmenin bir önceki kasalara mahsus olduğunu okumuştum forumda..

Merhaba,
2.5 V6 kullanıyıorum ...Tümer bey'in bahsettiği sorun bendede mevcut..Ama 4L yada 4 H farketmiyor ve sol ön tkere zorlandığında çatırtılı bir şekilde zaman zaman kaçırıyor..
Geçtiğimiz sene Ankaraya götürmüştüm aracı .Bu sorunumdan bahsettim , kontrol ettiler ve anormal birşey olmadığını söylediler...Arazi geçişinde , ön tarafın havalı sistemle kilitleme yaptığı ve zorlandığında kaçırmasının normal olduğu söylendi..Bu şekilde kullanıma devam ediyorum ..Bulunduğum ildeki servis, sorunu tespit edebilecek durumda değil ..Bu nedenle direkt nokta işaret etmem gerekiyorki, gereksiz kurcalanmasın..Saygılarımla,
Not: Tümer bey başınıza gelmiş, okla işaretli kısımda sorun olduğunuz tespit etmişsiniz sanırım ..Şayet mesajımı okursanız, 0 532 6854161 telefonuma çağrı atmanızı rica ederim...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR