Suzuki İçin Port Bagaj

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ilyasfb Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 135
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 47,233
Ynt: Suzuki İçin Port Bagaj

ilyasfb' Alıntı:
SON OLARAK İNTERNETTEN 4 ADET KARE SİS FARI SİPARİŞİ VERDİM BUNUDA PORT BAGAJIN ÖN KISMINA GENE BİR PROJİL KESEREK VE SADECE TAVAN ÜST BARLARINA MONTAJINI YAPICAM GENE MAT FOLYO İLE KAPLICAM ARACA HERHANGİBİR DELİK AÇMADAN İŞLEN SONUÇLANICAK SANIRIM BU HAFTA SONU SİLER YANİ YARIN ULAŞIRSA ELİME PAZAR GÜNÜ YAPIP O ŞEKİLDE FOTOLARINIDA EKLİCEM HERKESE SELAMLAR(BİŞEYE KAFAMI TAKTIYSAM O İŞMEMİ SONUŞLANDIRMADAN UYUYAMAM BU AZİMDE ORAN GELİYO KAFAMI TAKTIM BİRKERE :D )

:smiley:
Tebrikler size. Gerçekten sağlam gözüküyor. İnsanın bu port bagajcıları gördükçe rakipleri olası geliyor...

Teşekürler ilker bey gerçekten dediginiz gibi bu arkadaşlara cidden rakip olsa birileri keşke içimizden birileri bu işleri yapsada herkez faydalansa birazda bunlara kızdıgımdan bu girişimde bulundum zaten şöle bişey vardır sanayidede bişeyi yapmak istemiyosa bir usta bu olmazder çıkar işin içinden ama ben ve benimgibi 1-2 tabiri caizse arza cıkar :smiley: inat eder o işin öyle yapıldıgını ve olacagını gösterir daha bügün bir arkadaşımın aracında ufak bir sorun vardı 3-4ustaya gittik olmaz dediler olsa bile 150tl den aşaga olmaz dedikleri işi 20tl yaptırdık ustada bizim gibi meraklı azımli çıkınca oldu bitti neyse lafı uzatmayım sadece sizlerle paylaşmak istedim görüşmek üzere selamlar

ilyasfb' Alıntı:
Teşekürler ilker bey gerçekten dediginiz gibi bu arkadaşlara cidden rakip olsa birileri keşke içimizden birileri bu işleri yapsada herkez faydalansa birazda bunlara kızdıgımdan bu girişimde bulundum zaten şöle bişey vardır sanayidede bişeyi yapmak istemiyosa bir usta bu olmazder çıkar işin içinden ama ben ve benimgibi 1-2 tabiri caizse arza cıkar :smiley: inat eder o işin öyle yapıldıgını ve olacagını gösterir daha bügün bir arkadaşımın aracında ufak bir sorun vardı 3-4ustaya gittik olmaz dediler olsa bile 150tl den aşaga olmaz dedikleri işi 20tl yaptırdık ustada bizim gibi meraklı azımli çıkınca oldu bitti neyse lafı uzatmayım sadece sizlerle paylaşmak istedim görüşmek üzere selamlar

Elinize sağlık, bagaj sistemi güzel görünüyor. Sanayi esnafının bir kısmı maalesef anlattığınız gibi. Selamlar.

İlyas bey oldukça güzel olmuş. Bagajın bağlantı ayaklarını tavan sacı ile kapı kiriş sacının birleştiği yere, lastiğin altında kalan kısa delip perçinliyerek mi montaj ettiniz..

çok güzel olmuş emeğinize sağlık ..Bende uzun süredir arıyorum ve malesef sizin kadar becerikli değilim çokta ihtiyacım var bagaja(jımny yı tek araç kullananlar bilir)izmirde yok malesef ve ne yapçağımı bilmiyorum ots firmasını bende aradım çok para istediler bilmiyorum izmirde bu işi nasıl çözcez bilmiyorum.

serkan35' Alıntı:
çok güzel olmuş emeğinize sağlık ..Bende uzun süredir arıyorum ve malesef sizin kadar becerikli değilim çokta ihtiyacım var bagaja(jımny yı tek araç kullananlar bilir)izmirde yok malesef ve ne yapçağımı bilmiyorum ots firmasını bende aradım çok para istediler bilmiyorum izmirde bu işi nasıl çözcez bilmiyorum.
Bauhauslarda buna benzer port bagajlar görmüştüm , fiati 350 tl civarıydı. Bağlantı ayakları da yanılmıyorsam Thule nin takımı 480 tl diğer bir iki marka daha vardı onlar da 280 tl civarı..

arwin ahmet bey in yaptığı tavan sepeti var çook güzel oda olmadı bu başlıktaki örnek gibi bıranda diktirip ahmet beyden rica etçem bana da yapması için.

Mustafad' Alıntı:
Elinize sağlık, bagaj sistemi güzel görünüyor. Sanayi esnafının bir kısmı maalesef anlattığınız gibi. Selamlar.
çok teşekürler biraz mecbur kaldım yapmaya başta delik açmak içime sinmedi arabamda hiç boya olmadıgından ama sonra iyi oldu iyiki yapmışım diyorum o esnafım die geçinen insanlara ve usluplardan sonra aracımı delerim size mecbur kalmam die yaptım :smiley:

arwin' Alıntı:
İlyas bey oldukça güzel olmuş. Bagajın bağlantı ayaklarını tavan sacı ile kapı kiriş sacının birleştiği yere, lastiğin altında kalan kısa delip perçinliyerek mi montaj ettiniz..
ahmet bey evet bahsetihiniz su oluk birleşim yerinden deldim öncelikle iyice etrafı bantladım matkap kayarsa çizmesin diye sonra ufak kılavuzla ufak delik açtım sonra matkapla 5lik uçla deldim ve 5lik civata ve somunlarla sıktım perçin kullanmadım pasalanmaz civatalar kullandım resimlerde gözüküyo özelikle su olugunu çektim çivatanın çıkıntısını görsün die arkadaşlar çok kibar oldu (fitili takmadan silikonladımda

ilyasfb' Alıntı:
ahmet bey evet bahsetihiniz su oluk birleşim yerinden deldim öncelikle iyice etrafı bantladım matkap kayarsa çizmesin diye sonra ufak kılavuzla ufak delik açtım sonra matkapla 5lik uçla deldim ve 5lik civata ve somunlarla sıktım perçin kullanmadım pasalanmaz civatalar kullandım resimlerde gözüküyo özelikle su olugunu çektim çivatanın çıkıntısını görsün die arkadaşlar çok kibar oldu (fitili takmadan silikonladımda
İlyas bey aynı birleşim yerini kullanmayı ben de çok düşündüm ancak bir türlü delmeye kıyamadım.Tam iki sacın birbirine puntalandığı yer ve mesafe de gözüme yeterli gelmedi.
Hem de rüzgar direncine karşı mukavemetsiz olacağını düşündüm. Kullandıkça tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

serkan35' Alıntı:
serkan bey öncelikle kesin ve kesin bahustan port bagajı alın çünkü ben 1 aydır bu işi araştırdım istanbulda dahi araştırdım ama aşagı yukarı fiyatlar aynı kargo işi var bide o yüzden bahus en iyi tercih düşünün bi esnaftan bu bagajı aldınız begenmediniz hangi esnaf bahus gibi 1 ay içinde İYADE ALIR bu yüzden ordan alın derim hatta şuan benim aldıgım 300tl fiyatı vardı 245 indirim oldu ama ayın 15 kadardı bilmiyorum zamlandımı ayak sisteminide burda olsanız bende size uygun bi model ve olabilecek şekileri beraber degerlendiridik ama o şansımız sanırım yok ama genede ayak sistemine yardımcı olamaya çalışırım

ahmet bey konuştugumuz yer tam 2 puntanın birleştigi yer çok çok saglam biryer zaten delmeden önce ufak bi proje çizdim zaten ben kafam yatarsa karavan tecrübelerimden dolayı düşünmem yaparım ve hiç başarısız olmadım bu konuda çıkıp kopma düşme ihtimalıne karşı başka insanlara zarar vermeme adına 1-2arkadaşıma danıştım onlarada başta delmeyek filan dediler(saglamlık açısından hem fikirdik araba açısından) benim gibi ama ayak fiyatlarını duyunca hiç düşünme yap dediler bide diger sistemler yapışma olcagından bu daha saglam oldu tavan sacı olsa kopma çıkma olabilir zayıf bir saç aracı kapısını az hızlı kapatın tavan sacının oynadıgınıda görürsünüz :smiley: rüzgar hesabını 1.si aracın ön camından tavana rüzgarı yarma açısını düşünerek yerini hesapladık o kadar çok hesaplar yaptımkı öyle 2 delikten ibaret degil sistem çıkma kopma olmaması için çivata türünden tutun tavana baskı yapmamasına kadar ama 1-2 örnekle özetliyim size 1.si lamalarda 2 şer delik var her baglantı ayagında 2 delik var yanı ve bunlar o punta yerinin tam ortasına gelecek şekilde ayarlandıkı ne alt tavan sacına nede punta yerine baskı yapmaması için ortadan delindi yan yana olan 2.delik ise frenleme yapan yerdir tek civata atarsanız kayma yapar 2.civata firen ve oynama olasılıgını ortadan kaldırır ve çok yüksek yapmadık port bagajı çünkü alttan geçen hava az olursa tavanla port bagajın arasına az hava girer ve bu hava az oldugundan alttan port bagajı kaldıramaz baskı yapmaz hemde havaleli olmaz görüntü açısındanda iyi olur ayakları üst barlarabastırdık çünkü hem tavana binen yükü dagıtmış olur hemde öne arkaya gelmez diye ben idalıyım bagajı sökelim o demire bir iple motorsikleti baglayalım(üstüne degil yani) yolda o aracı bile çeker dün migrostan 20kg alışveriş yükünü koyup 30km geldim 90km hızla ne ses ne gürülü nede rüzgar tutması yok ara ara boşa atıp rüzgarı yarmasınıda konturol ettim hiç sorun yok zaten bu rüzgar yarmasını başarılı görmesem thulenin bir sistmini gördüm port bagajn önüne sanroflu arabaların tavanında sanrofun önünde mika bir cam vardır siyah onuda ekliyip çakma olcak ama thule yazıcaktım ;D rüzgarıa yarıcvaktı ama gerek kalmadı lafın özü ben çok menunum hatta bahustakı arkadaşlarda başta aa olurmu filan dediler mazemeleri alırken ama onlara yaptıktan sonra görünce pes dediler :D 1 haftadır hiçbir sorunum yok kocamanda bir bagajım oldu daha ne isteyim fikir almak isityen arkadaşlarda ankarada herzaman aracımı görebilir bügün yarın sisleride takıcam kargom sabah geldi o şekilde fotolarınıda eklicem herkese selamlar

yerbezi' Alıntı:
Port bagaj sıkıntısını biz de çekmiştik, maddiyat da az olunca sanayiden aldığımız 40 milyonluk port bagajları üstteki tavan raylarına sabitledik (tavan rayları yapıştırma değildir) gayet sağlam ve kullanışlı oldu, yarım saatte montesini de kendimiz yaptık. tavsiye ederim.
[attachment=1]
[attachment=2]

jimny için olanı nereden aldınız ?

Tel ya da web adresi verebilir misiniz ?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,035
Kayıtlı Üye Sayımız
166,780
Kaydolan Son Üyemiz
mryslz

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.