<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Suzuki Jimny 2010 Proje</b><br />
<br />
<blockquote data-attributes="" data-quote="discovery-V8" data-source=""
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
discovery-V8' Alıntı:
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
Konunun fazla uzamaması için yazmak istemiyorum ama arkadaşların çoğu nedemek istediğimi anladığını yazmış.<br />
<br />
ispatın tekrar ispatlanması diye bişey olmaz, zaten anlattım momentin ne olduğunu ve değişik bölgelerden nasıl ölçülebileceğini, tekerlek üzerindeki moment vites oranlarıyla artar bunu ispat etmeye gerek yokki zaten , elinize hesap makinasını alın motordan çıkan tork moment her neyse onu dişli oranlarıyla çarpmaya başlayın.<br />
<br />
hep verdiğimiz örnek gibi motor momenti 1 kgm olsun, araç 1. vites ve low range de ise, tekerleğe kadar yani aks miline iletilen tork, moment adı her ne ise şöyle hesaplanır, kayıp oranınıda abartalım %20 diyelim.<br />
<br />
(motordan çıkan tork X 1.vites diş.oranı X Low Arazi dişlisi oranı X Ayna mahruti Oranı ) - (Kayıp oranı)<br />
(1 x 4,425 x 2,002 x 4,30 ) - (hesaplananın %20 si)<br />
<br />
Sonuç yaklaşık= 38 - 8 = 30 Kgm<br />
<br />
6 katı derken çok insaflı davranmışım, motor başta bir metrelik çubuğun ucuna astığımız 1 kg lık ağırlığı çeviremezken araya koyduğumuz dişlilerle aks mili çevresinde 1 metrelik çubuk üzerinde 30 kg lık bir ağırlığı çevirebiliyor. <br />
<br />
yani özetle motorun torku 1 kgm ise, bahsettiğim vites seçimleriyle aks milindeki tork 30 kgm. <br />
<br />
Ben başka bişey ekleyip olayın kırıcı boyutlara gelmesini istemiyorum , motorun torkunu arttırmayında demedim. ucuz yollu torku nekadar arttırabiliyorsanız chip mhip ne varsa yapın , ama sadece büyük lastiği çevirmek için 5-10 bin tl harcayıp sadece motorun dinamikleriyle oynarsanız bu olmaz dedim. Araç sizin ne isterseniz yapın sonuçları bizimlede paylaşın belki bizde olaya başka bir boyuttan bakarız.<br />
<br />
Bu kesinlkle bu konudaki son mesajım, gerekiyorsa başatan beri yazdığım herşeyi silebilirim.<br />
<br />
Herkese selamlar Saygılar.
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote><br />
Bence yazdıklarınızın tamamını silin... <br />
<br />
Motor torku 100 nm olan araç o zman <br />
<br />
(motordan çıkan tork X 1.vites diş.oranı X Low Arazi dişlisi oranı X Ayna mahruti Oranı ) - (Kayıp oranı)<br />
(1 x 4,425 x 2,002 x 4,30 ) - (hesaplananın %20 si)<br />
<br />
ise<br />
<br />
sizin hesabınız gene uçuk kaçık bişi oluyor ... 100 nm krank çıkışı <br />
<br />
O zman <br />
100 nm x 4,425 x 2,002 x 4,30 = 3999 newton metre oluyor ... <br />
<br />
o zman benim 100 nm lik KRANK ÇIKIŞLI jimnyim 4000 nm tork ve bu alınan torka göre şanzıman yardımı ile bi 300 hp de olur artık <br />
<br />
kayıp da benden % 50 olsun <br />
<br />
2000 nm <br />
<br />
ALLAH AŞKINA .... <br />
<br />
INTERNET TEN FORMUL BULUP ÇARPMAYLA OLMUYOR YOK BOYLE BI MANTIK ... <br />
<br />
Ben de kırıcı olmak istemiyorum ama kabul edin ... bu hesap bu şekilde olmaz . Orda yanılıyorsunuz.</div>