SUZUKİ JLX HDİ

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan PROF11 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,810

PROF11

En iyi şoför saygılı olanıdır.
Yer
ataşehir
Merhaba arkadaşlar,suzuki jlx hdi diesel versionu,1999-2006 modellerin,hem uzun yolda ve ofroad olmasa arazide kullanmak istiyorum,konu ile bilgisi olan arkadaşların paylaşımını bekliyorum saygılar

Etiketler
Ynt: SUZUKİ JLX HDİ

slmlar bu konuyu bende gerçekten merak ediyorum, hem 2000 hem bagaj hemde yakıtı iyi fakat tutulmuyor en son izmir oto center da 2002 model tertemiz bi araç gördüm galerici 20 dedi pazarlık payı var... anlamadım!...

Forumda biryerlerde bu araçlarda peugeot'nun hdi motorunun kullanıldığı ve sorunlu olduğunu okumuştum. Bu nedenle tutulmuyormuş. Net bilgim yok. Saygılar

selam arkadaslar benim hdi 2.0 bir 2002 model bir aracım var kasa ozellikleri normal vitara ozelliklerini tasıyor . motor derseniz HDİ 2.0 citroen,berlingo,c5,partner , turbolu seri 100 km de 5.5.. 6 litre yakıyor 90 beygir gucunde yeni model suzikide aynı motorun 1.9 u kullanılmıstır yani arkadaslar motor fransızlardan parca sorunu yok hem daha ucuz ancak dizel aracların dusmanı kirli yakıt buda herkesin karsılastıgı bir durum ben hem işte hem hafta sonları gezilere gidiyorum hiç bir sikayetim yok dizel kullanıcıların ozellikle turbolu aracları olanlar bilir bazı kuralları var ilk calıstırmada gaz verilmeden en az 1 dakika rolentide turbo milini yaglanması için calıstırılması gerekmektedir yine aynı sekilde stop yaparken rolentide en az 1 dakika bekleyip motoru durdurmak lazım turbo mili yaglanmassa turbo arızalarına yol acmaktadır bu yanlız vitara icin degil tum turbolu araclar için gecerlidir ..Sunu ozellikle belirtmek istiyorum bazı ustalar motoru gorur gormez bu partner motoru diyor dogru ama bu motor ilk cıkan 1.9 turbosuz partnerlardaki motor degildir burada bilgi eksikligi var bilginize sunarım daha ayrıntılı bilgi almak isterseniz tlf numaram 05335675541 arayabilirsiniz saygılar..

Bir sey daha yeni jlx hdi 2.0 alacak arkadaslar mutlaka iyi bir serviste turbo ve enjektorlerini kontrol ettirmelerini tavsiye ederim ..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,830
Kayıtlı Üye Sayımız
166,934
Kaydolan Son Üyemiz
Yalnızadam

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR