Suzuki Patinaj Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan btopal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,647

btopal

Yeni Üye
Sevgili Gezenbilir dostları merhabalar,
aranıza çok kısa bir süre önce katılmış olmama rağmen sürekli ziyaret ediyorum. bu konuyu nereye yazacağımı bilemediğim içinde yeni konu olarak açtım. umarım mazuru yoktur. sevgili arkadaşar yıllardır istediğim bir suziki ye yaklaşık 5 ay önce kavuşmamla birlikte henüz aracımı istediiğim off-road aracı haline getiremedim. bunda zaman ve parasal olarak farklı nedenleri de var tabi. aslen izmirli olmamdan kaynaklı arabanın bakımlarını izmire gittiğimde tanıdık bir tamirciye yaptırıyorum. fakat bu henuz istanbuldayken araçta bir arıza olmamasından kaynaklanıyordu.bundan sebeptirki aracımda yağmurun da gelmesiyle birlikte patinaj sorunu yaşıyorum. lastikle Mıchelin LTX M15 P225/70/R15 100S ve alınalı bir sene olmuş. benden önceki sahibi kuzenimdi ve lastiklerde diş sorunu yok. suzuki lerde genel bir sorun mu bu yoksa herhangi bir nedeni var mıdır hatta belkide sorun bile değil midir? oturduğum bölge dolayısıyla yokuşlu bir yer olmasından kaynaklı her yağmurda patinaj çeke çeke bazen çıkabiliyorum bazende yolumu değiştirmek zorunda kalıyorum. 4x4 e de almıyorum çünkü bir kere denediğimdedireksiyon çok sertleşmiş ve manevrada sorun yaşatmıştı. Ayrıca sizlerden öğrenmek istediğim en önemli şey ise İstanbul'da suziki lerden anlayan ve kısa bir test sürüşü sonucunda benim yaşadığım sorunlara istinaden senin arabana bunları bunları yapmak lazım diyecek bir usta arıyorum. Aslında daha okadar çok sorum var 12 seneden beri araba kullanıyor ve en azından yağını yada suyunu yada ufak defek sorunlarını kendim halledebiliyor olmama rağmen 4x4 işini hala anlayabilmiş değilim.

Bu konuda yardım ve görüşlerinizi bekliyorum. Sevgiler...

Etiketler

Ynt: Suzuki Patinaj Sorunu

Merhaba;
Sözü geçen rampalar çok dikse yağmurlu havalarda zaten diğer araçlarda aynı sıkıntıyı çekiyorlardır, en azından siz şanşlısınız 4x4 seçeneğiniz var. Bu yüzden bende böyle sorunlarda ağır direksiyonu teredütsüz seçenlerdenim. Aracınız otomatik mi çünkü otomatiklerde bu sıkıntı daha çok oluyor. Size usta olarak Maslak Atatürk sanayi ikici kısımda Atilla ustayı tavsiye edebilirim tüm sorularınızı yanıtlayabilecek bilgi ve beceriye sahip ustamdır.

merhabalar,
yorumlarınız için teşekkürler. çok dik rampalarda olmuyor sorun hatta hafif eğimde sadece yağmur varsa oluyor zaten. o yüzden buraya yazıp nedeni ile alakalı birşey öğrenebilirmiyim diye düşünmüştüm zaten, belki diğer suzikiler de de vardır diye. fakat sanırım birtek benimkinde böyle birşey yaşanıyor. en iyisi bir ustaya götürmek gibi gözüküyor. peki maslakta tavsiye ettiğiniz usta modifiye de yapıyormu acaba? yükseltme vb. gibi.

Merhaba;
Evet Atilla usta yükseltmeden mekaniğe her türlü konuda deneyimlidir yapılabilecek modifiyeleri artıları ve eksileri ile gayet net izah edebilir. Bu patinaj sorununuzu da çözeceğini sanıyorum. Danışmakta fayda var.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,955
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
aygut

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR