Suzuki Samurai İçin Fikirleriniz ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sadness77 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,143

sadness77

Kamp I
Samurai en düşük kaç modele kadar alınır ve arazide ne kadar başarılıdır, yani şöle lada nivanın 94 modeli 5 veya 6000 lirayken samunun 87 modeli o kadar bu araçlar nivalardan dahamı kaliteli bana bunları açıklarsanız çok sevinirim samu kullanan üstadlardan cevapları bekliyorum.

Etiketler
Ynt: Suzuki Samurai İçin Fikirleriniz ?

bu aralar bende onu düşünüyorum
alırsam pişman olurmuyum
bende 6000 ile 9000 arası bişey arıyorum

Bu bütçelere en uygun arazi aracı niva dır.Parça konusu olsun işletim maliyeti olsun daha avantajlı bence.Samurai ye göre iç hacmide geniştir.Ama tercih yine sizin :smiley:

forumlardan okuyup anladığım kadarıyla bende önce niva diyodum ama satılık arabalara göz atıyorum hepsi motoru sıfırlandı birsürü parçası değişti gibi şeyler yazıyor
açıkçası gözüm korktu .
ama daha karar vermedim kafama göre bulamadımmı alacağım araba niva olacak

Selam Beyler...

Niva,Samu,Vitara,CJ,XJ...bu böyle sürüp gider..Araç tercih ve merak meselesidir..bunlar fazlaca göreceli işler.
Gelelim realiteye..
Samu denen araçta kaporta yoktur,dolayısı ile kaporta gibi uğraştırıcı ve malyetli işlerden kafadan kurtulursunuz..Hafiftir,transmisyonu bu hafifliğine rağmen kat be kat fazla toleranslı olarak dizayn edilmiştir.Samunun akslarının neye benzediğini bilen pek azdır..Yürüyen aksamı da bu mantıkla dizayn edilmiştir..2 dingil,4 makas,4 tekerlek,bir de direksiyon simidi..hepsi bu...
Arazi sonrasında tek derdiniz çamurlu aracını evin önüne nasıl koyarım olur..Bi defa bakım yaptırdıktan sonra tamirci arkadaşlara sohbet için gidersiniz..
Samu düşünen arkadaşlar,asvalt performansı beklemeyecek,konfor beklemeyecek,katlamadan çadırlarını olduğu gibi bagaja koymak istemeyecek,böbreklere dikkat edecekler,yavaş gidecekler ama yoldan çıktıktan sonra da istedikleri yere girecekler.. ;D
Hem yakıt problemi olmayacak,hem ferah ve konforlu olacak,kolay modiflenecek,arazi kabiliyeti super olacak..böyle bir makine daha icat edilmedi diye biliyorum..
herşey gönlünüzce olsun..

Ali özcan abicim sağ olun
rahat konfor hız bunlar aradığım şeyler değil
beni yarı yolda bırakmıyacak yakıtıyla vergisiyle bakımıyla beni üzmiyecek
gerektiğinde aletleri alıp tamir edebileceğim (mekaniğe merakım var her nekadar inşaatçı olsamda)
hafta sonu yoldan çıkıp çadır atabilenecek .
gürültü hiç problem değil kendi motorumla (deli gibi bir sesi var gürültülü) 18 saatte 650 km yol gittim. bünye alışık yani.
bu aralar samurai ye kayıyo aklım ama olmazsa niva almak isterim.
bildiiniz satılık olan varsa bilgilendirrseniz sevinirim

wanted' Alıntı:
Ali özcan abicim sağ olun
rahat konfor hız bunlar aradığım şeyler değil
beni yarı yolda bırakmıyacak yakıtıyla vergisiyle bakımıyla beni üzmiyecek
gerektiğinde aletleri alıp tamir edebileceğim (mekaniğe merakım var her nekadar inşaatçı olsamda)
hafta sonu yoldan çıkıp çadır atabilenecek .
gürültü hiç problem değil kendi motorumla (deli gibi bir sesi var gürültülü) 18 saatte 650 km yol gittim. bünye alışık yani.
bu aralar samurai ye kayıyo aklım ama olmazsa niva almak isterim.
bildiiniz satılık olan varsa bilgilendirrseniz sevinirim

samu'lar tam nitelediğin gibi bir vasıtadır...Rent olayını kafana takma,aracı alırken kazanacaksın..normalde piyasada rent harici özel kullanım sayılı adette samu vardır..anlayan birine yürüyenine baktır,diff.lerde boşluk olmasın,4x4 'ü sağlıklı çalışsın(binip denersin,kolay) gerisini merak etme..motor dediğine 500 verir bi segman değiştirirsin 60.000 km daha gider..500'de sağına soluna harcarsın,sonra unutursun..
nette fazlaca araç var,yanlız son zamanlarda sahibindende Ankara'da 95 model bir samu görüyorum,beyaz,hard-top'lı..bi ilgilen istersen.

sevgilerimle

buda benim yürüyen sandalye.. ;D ;D

Fotoğraf-0019.jpg

MUDANYALI' Alıntı:
samu'lar tam nitelediğin gibi bir vasıtadır...Rent olayını kafana takma,aracı alırken kazanacaksın..normalde piyasada rent harici özel kullanım sayılı adette samu vardır..anlayan birine yürüyenine baktır,diff.lerde boşluk olmasın,4x4 'ü sağlıklı çalışsın(binip denersin,kolay) gerisini merak etme..motor dediğine 500 verir bi segman değiştirirsin 60.000 km daha gider..500'de sağına soluna harcarsın,sonra unutursun..
nette fazlaca araç var,yanlız son zamanlarda sahibindende Ankara'da 95 model bir samu görüyorum,beyaz,hard-top'lı..bi ilgilen istersen.

sevgilerimle
peki modifiye açısından makaslılarmı yoksa 98 üstü helezonlularımı önerirssiniz.
rent arabaları benzinli bide alıktan sonra bide lpg masrafı çıkar diye düşünüyorum
yakıtı nasıl bu arabaların
şehir içi?
şehir dışı?
arazi?
bilginizi paylaştığınız için sağ olun

wanted' Alıntı:
peki modifiye açısından makaslılarmı yoksa 98 üstü helezonlularımı önerirssiniz.
rent arabaları benzinli bide alıktan sonra bide lpg masrafı çıkar diye düşünüyorum
yakıtı nasıl bu arabaların
şehir içi?
şehir dışı?
arazi?
bilginizi paylaştığınız için sağ olun

modifiye için makaslı versiyonlar daha uygun..sadece makaslara kavis verdirmek bile yükseltme anlamına geliyor..Coily denen son versiyonlardaki (1996-1998 orj.japon) torksiyon kollarının uzatılmalı vs..uzun iş.(ben basitinden 4 amortisör,4 get ile süspansiyonu sertleştirmeden bi hayli yükselttim..)
Samurai LPG uygulanacak son arazi aracıdır..Samu'ya LPG düşünüyorsan,Niva hk.biraz daha inceleme yapmalısın.
Benim samu 1.3 tek nokta enj.'lu,fazlaca bakmam ama 600.16 OK 144 lastiklerle kaba taslak 25-30 kuruş yakıyo..
sevgiler

MUDANYALI' Alıntı:
modifiye için makaslı versiyonlar daha uygun..sadece makaslara kavis verdirmek bile yükseltme anlamına geliyor..Coily denen son versiyonlardaki (1996-1998 orj.japon) torksiyon kollarının uzatılmalı vs..uzun iş.(ben basitinden 4 amortisör,4 get ile süspansiyonu sertleştirmeden bi hayli yükselttim..)
Samurai LPG uygulanacak son arazi aracıdır..Samu'ya LPG düşünüyorsan,Niva hk.biraz daha inceleme yapmalısın.
Benim samu 1.3 tek nokta enj.'lu,fazlaca bakmam ama 600.16 OK 144 lastiklerle kaba taslak 25-30 kuruş yakıyo..
sevgiler
yakıt ekonomisi benim için baya önemli ondan lpg li istiyodum şu an için ağır offroad yapacak durumda değilim trabzonda çalışıp okumaktayım en erken 2 sene sonra istanbula dönebilirim oyüzden biraz eko klas bişeyler ayarlamaya çalışıyorum
bigilerinizi paylaştığınız için sağ olun

Bu aracı yakından inceledim, kaportası falan sağlam. Sahibi ile uzunca sohbet ettik, elinden iş gelen birisi o yüzden iyi bakmış araca. Motorunu bir ustaya gösterip ok'i aldıktan sonra güvenle alabilirsiniz. :smiley:

Sadness77 ben geçen sene 3000tlye rent den çıkma bir samurai aldım ve 1000tlye güzel bir hale getirdim.senden en fazla 4000 tl ye rent den çıkma bi samu alıp en fazla 2000tl masraf yaparak bu aracı uzun süre işini görcek hale getirebilirsin.zaten ağır offroad yapmıycak olduğunu belirtmişsin.bence o paralara başka araç bakma tabi şahsi fikrim.yakıt olarakta oldukça ekonomik.lpg ile 100km 10-12 litre yakar ve belli bir yere kadar tornavida kullanmayı bilen herkes bu aracın altından kalkar. konuyla ilgili yeni bir başlık açtım bir göz at derim.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=39262.msg395749#msg395749

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,916
Kayıtlı Üye Sayımız
166,696
Kaydolan Son Üyemiz
BiSQuiT.

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR