Suzuki Samurai Mavi Duman Çıkarıyor...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan pocketrocket1600 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,786

pocketrocket1600

Merhaba Türkiye
Yer
Bayrampaşa,İstanbul
Arkadaşlar,
Aracın gidişinde bir problem yok ama mavi duman çıkarıyor...
Segman mı attırmak gerekiyor???
Bu araçtan anlıyan kimse var mı?
Onarımı ile ilgili İstanbul da hangi servisi önerirsiniz...Kim problemi kökünden çözer...
Seğman attırmak ise kaça mal olur?
Sitede kimlerde Suzuki Samurai var????
Segman dışında bu dumanı yapabilecek birşey var mı?

Etiketler

Ynt: Suzuki Samurai Mavi Duman Çıkarıyor...

Yeni motorunuz hayırlı olsun. İnşallah sorunsuz bir şekilde uzun süre size hizmet eder.

Teşekkürler...
Yanlız halen 90 km'yi aşmıyor.
Üzerindeki eksoz 16 yıllık onu değiştirip tekrar deniyeceğim..
140 yapar diye biliyorum ama yanılıyor olabilirmiyim???:(:(

Motorunuz hayirli ugurlu olsun. Samurainizin modeli v.s. nedir?
Uzerinde oynamalar yaptiniz mi?

Oynama yapmadım standart bir araç...

Speclerinde 130 yapar deniyor...

Debriyajıda sağlam...

Eksozdan şüpeleniyorum...

Karbüratör ayarı ile ilgili olabilir mi?

Araç çok basarsam 5000 rpm'e çıkıyor ama 2500 rpm üstü isteksiz...

Biraz geç oldu ama :smiley:
Bildiğim kadarıyla mavi duman motorun yağ yaktığı anlamına geliyor.
Buda silindir yataklarının-pistonların vb. aşındığı yanma odasına motor yağı girdiğini gösterir.
Rektifiyeye girmesi gerekir motorun. Zaten olanda olmuş :smiley: geçmiş olsun.
Yeni motorunuzda hayırlı olsun.

Samurain hakkinda biraz bilgi verebilir misin. Kac model? Kac motor? V.s.

Isin aslina bakarsan bu ozelliklerdeki Samurainin 130'a cikmasi icin cok iyi bir bakimdan gecmis olmasi gerekiyor.
Yani yurumuyorsa bir cok nedeni olabilir. Ilk aklima gelenler: 4 buji de atesleme yapiyor mu? Buji kablolarini kontrol ettin mi?
Senin de soyledigin gibi karburatör temizlendi mi? Hatta karburatoru degistirmen bile (tofas ya da ford karburatoru kullanabilirsin) performansini oldukca etkileyecektir. Benzin filtresi ve borularinin kontrol edilmesi gerekiyor. Tum bunlarda bir sorun yoksa donup dolasip yine motora geliyoruz.
Tabi ki araba hizlanacagi icin yürüyen aksam da gozden gecirilmeli.

Saygilar.
Tuncay

Öncelikle geçmiş olsun ve yeni motorunuz hayırlı olsun.

Yeni motorunuz ile yüksek devir ve sürat denemesi yapmak son derece zararlıdır. Bırakın önce bir rodaj devresi denen süreç tamamlansın daha sonra ise motoru yapan üstad size bu motorun verimi konusundada yardım edecektir, etmelidir de.

Yok çözüm üretemediniz. İkamet İstanbul ise Bostancı Sanayi Sitesi / Suzuki Grand Oto temiz dürüst güvenilir bir servistir. Hertür sorunu çözecektir. İstanbul dışı için bir bilgim mevcut degildir.

Söylemeyi unuttum, yeni yapılan motor ilk başlarda biraz verimsiz ve yüksek devirlerde isteksiz olacaktır. İlk aşıntılar ve alışmaların tamamlanması ve 500 km sonra ilk yag degişimi ve 1000km kadar yol yapıldıktan sonra oturma yapan siboplar yeniden ve fabrika verilerinde ayarlanırsa, ateşleme ve yakıt sis. fabrika verilerine uygun yapılıırsa motorrunuz eski performansına kavuşacaktır. Biraz sabır diiyorum..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,917
Kayıtlı Üye Sayımız
166,945
Kaydolan Son Üyemiz
mehmetmet

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR