Suzuki Sis Farı ve Ön Koruma Demiri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan zopa27 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 65
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,667

zopa27

Ana Kamp
Yer
HANIM KÖY :))
suzuki vitaracığıma :smiley: sis farı ve ön koruma demiri taktırmak istiyordum ama ön koruma demirinin 186 lira cezası olduğunu öğrendim taktıranlarında cezayı yedikten sonra sanayiye koştuğunu öğrendim :smiley:. ama yinede vazgeçmedim bunun orjinalini bulmak dışında bi çıkar yolu yok mudur ya da ne önerirsiniz

ikincisi sis farı taktıracağım. taktırma amacım gece stabilizede yolumu daha iyi görmek birazda arabamın çehresini değiştirmek. ama nereye kaç tane ne marka ne renk taktıracağıma karar veremedim. kimisi üst tavan çıtalarının arasına uzunlamasına bi çıta atalım onun üstüne monte edelim kimisi diyor tampoonu delelim onun üstüne atalım, biri ön koruma demiri taktır ona monte edelim vs. açıkçası biraz kafam karıştı. suzuki olunca seçenek çok nede olsa.

siz taktıracak olsanız nereye kaç tane taktırırdınız. bu iki iş için ne kadar masraf yaparım. şimdiden tşk ederim

Etiketler
Ynt: Suzuki Sis Farı ve Ön Koruma Demiri

hepsiburada sitesinde sislerin resimleride var:
http://www.hepsiburada.com/hella-ff-50-sis-lambasi-681107/productDetails.aspx?categoryid=26105&productid=otm681107
http://www.hepsiburada.com/hella-micro-de-sis-lambasi-681111/productDetails.aspx?categoryid=26105&productid=otm681111
üsttekiler delici uzun farlarının iki katı güçlü olanını düşün, alttakilerde yayıcı ankara otobanında gece 3 şeridi rahat gördüğünü düşün.....
vitara için abartı görüntüde değil ve iyi performans....
kibarlığından dolayı şimdiye kadar hiç ceza yemedim, tanıdığım trafik polislerinede sordum bu tarz ufak sisilere doğru dürüst bakmıyoruz bile dediler...

P1030086.JPG

Ön koruma demiri ve sis farları nedeniyle bu gün madde 32'den 2. kez ceza yedim. Sorgulamada cezanın daha önce de kesildiği ortaya çıkınca aracı trafikten men edeceklerdi. Rica minnet koruma demirini orada sökerek aracı bağlatmaktan kurtardım. Forumda bazı arkadaşların bu demirleri ruhsata işlettiklerini duymuştum. Bunun yasal prosedürü nedir net bilen var mı? Teşekkürler.

eski araclarımda da vardı ama vinçde vardı ve işliydi.birkaçkez polis cevirdi ama vincin işli oluğunu görünce bişey demediler.
hatta emniyette tanıdıklara sordum.eğer önde vinç varsa ve ruhsata işliyse demire birşey demiyorlar.yoksa genelde büyükşehirlerde sorun oluyor.

4.jpg

DSC08059.jpg

Arkadaşlar konuyu bölmek istemem ama aracımda ön camın üstünde şapka var ve jandarma gece çevirdi sökmen lazım veya ruhsata işletmen lazım yoksa aracı bağlarız dedi..Jandarmaylada sürekli denk geliyorum..Şimdi sökmek istemiyorum ne yapmam lazım işletmek için..

Görünt015.jpg

valla ben şapkanın ruhsata işletildiğini hiç duymadımda görmedimde.

Araç ve trafik güvenliği için, can-mal emniyeti için araca yapılan tüm tadilatların mevzuata uygun ve ruhsata işlenmiş olması (mühendis-proje-uygulama ve uygunluk-güvenlik kontrolü için) gerekmektedir. Ruhsata işletme masraflı ve bürokrasili bir iş... Trf.takipçiye verecen hallederler... Birkaç tadilet birlikte olursa bırım malıyet düşer max fayda alın :smiley: Gerçektende bazı tadılatlar hem araca hem trafiğe (yoldaki araçlar ve insanlar için riskli olabiliyor, bir düşünün...) Bazı kurallar düzgün ve adil uygulanırsa gerçekten faydalı ve gerekli... Riskli tadılatlar için insanlar bazen hırsına, zevkine ve keyfine uyabiliyor... Birde uyduruk ve kontrolsüz tadılat olursa, kendi ve çevre can-mal emnıyetı umrunda olmazsa gerisini düşünün... :smiley: Örneğin; ruhsatsız ve uyduruk demir tampon-korumayla canlıya veya araca vurunca yaratcagın maddi-manevi zarar-rısk ve cezaevi-tazmın olayı gibi sıkıntıları bir düşünün :smiley: Değermi, yoksa uygunluk sağlanarak tadılat daha mantıklı ve güvencelimi... Adamın tavan-cam güneşliği kalın ve agırsa, uygun montaj olmamışsa, kopup arkadakı araca veya çevredeki canlıya çarpsa mevzuu da ayrı :smiley: Kocaman sis farlarını takıp gece bıde yakıp gezse, karşıdan gelene önde gıdene ne olur düşünürmü adam uzun farla gelmeyı bişi sanıyorken :smiley: .. Buyuk sisler kapaklı, ormanda-dağda-çayırda kapak aç, ufak,kibar sisleri göz almayan yola aşağı bakan uygun yere koy git yani :smiley: vs, vs, cansıkıcı mevzular....Herkes keyfıne göre iş yaparsa, gerısını ve sırasını siz düşünün... :smiley: Bazı gerçekler hem acı hem bilinmesi gerekli yanü :smiley: Yasal uygunluklu tadilatlar bıraz masraflıdır ama herkes için güvenlidir... Hoş, şarki ülkelerde can ve mal çok önemli değil ve kaderciyizdir, ders-tedbir almaz tekbir alırız ya o da ayrı mevzuu :smiley: :smiley: Can-mal güvenlikli yollar.... :smiley: slms...
Tarafların bu husuları da dikkate alarak, mesaj bırakması ve keyfi işler yapmasu reca olunur :smiley: Yoksa trafik canavarı yakında :smiley:
TADİLAT; Araç fabrika çıkışında-üretim prosedürü dışında kalan ve sonradan kullanıcı tarafından keyfine göre yapılan eklenti-değişiklik... :smiley: :smiley:
Çoğu tecrübeyle sabit olmuş veya olacak mevzular yani... :smiley: Rellaxx ve tedbirli olun :smiley:
TRAFİK CANAVARI (canavarlaşmiş-sıranın kendine de geleceğini bilmeyen-sanmayan şiför:smiley: AŞAĞIDA :smiley:

n1574900938_9925.jpg

Sn Bilalr üslubunuzdan ve bol smile kullanmanızdan bu konuda derin bilgi sahibi olduğunuz anlaşılıyor. O zaman polis ekip arabalarına takılan dev gibi aracın sağından solundan dışarı taşan ön koruma demirleri de mühendis projesiyle yapılmış tamamen çevredeki araç ve yayaların da güvenliği düşünülerek takılmıştır değil mi? Yoksa sizin anlayışınıza göre onlar da Trafik canavarı olmuş demektir.
Ayrıca bu işlerin projelendirilmesi genelde sizin dediğiniz gibi "Yasal uygunluklu tadilatlar bıraz masraflıdır ama herkes için güvenli" olmuyor. Bir örnek daha önce ruhsatında otomobil yazan peugeot partner aracımın mtv'si yüksek olduğundan yasal yoldan panelvana çevirttim. Güvenlikli olduğunu iddia ettiğiniz yasal prosedür şöyle işledi "trafik takipçiye gittim, istediği parayı verdim, takipçi araç bilgilerini bir kağıda yazıp, çırağını mühendise gönderdi, çırak 10-15 dk sonra önceden hazır projeyi alıp geldi 2 saat sonra trafik işlemleri de halloldu" İşte sizin deyiminizle "düzgün ve adil uygulanırsa gerçekten faydalı ve gerekli... " bir tadilat.

bu tadilatın işletilmesi bizim can güvenliğimiz için mi yoksa makina mühendisleri odasına gelir, muameleciye gelir, devlete gelir olsun diye mi ?

adamın arabasında sis farları var gece normal yolda gözüne sokarak geliyor bu ayıya ceza yazmak gerekirken akşam takımı tezgahı toplayan polis bunları göremiyor
adam kemer takmıyor polis görmüyor bazen gelen emirle "kemer günleri" düzenlenip topluca yakaladıklarına ceza yazıyorlar ama her görülen yerde yazılmalı.

14 yaşında çocuğa koca motor veriliyor kask yok ehliyet yok ruhsat yok ve hatta motorun faturası bile yok, bu motor polisin yanında karşıudan karşıya yaya geçidinden kendini insan sanarak geçiyor, kaldırımda sürat yapıyor ama ona tık yok sizin sis farınız var yaz cezayı ya şarklı gibi davranıp hepsine maliş ya haci deyip geçeceğiz ya da garplı gibi hiçbirşeyi affetmeyeceğiz.

yasarergun' Alıntı:
bu tadilatın işletilmesi bizim can güvenliğimiz için mi yoksa makina mühendisleri odasına gelir, muameleciye gelir, devlete gelir olsun diye mi ?

adamın arabasında sis farları var gece normal yolda gözüne sokarak geliyor bu ayıya ceza yazmak gerekirken akşam takımı tezgahı toplayan polis bunları göremiyor
adam kemer takmıyor polis görmüyor bazen gelen emirle "kemer günleri" düzenlenip topluca yakaladıklarına ceza yazıyorlar ama her görülen yerde yazılmalı.

14 yaşında çocuğa koca motor veriliyor kask yok ehliyet yok ruhsat yok ve hatta motorun faturası bile yok, bu motor polisin yanında karşıudan karşıya yaya geçidinden kendini insan sanarak geçiyor, kaldırımda sürat yapıyor ama ona tık yok sizin sis farınız var yaz cezayı ya şarklı gibi davranıp hepsine maliş ya haci deyip geçeceğiz ya da garplı gibi hiçbirşeyi affetmeyeceğiz.

Katılıyorum kelimeleri bir araya getirip şunları diyemedim ağzınıza sağlık..

katenerci' Alıntı:
ortalık modifiyeden geçilmiyor bizim demirleremi takmışlar şimdide

Arkadaşın demirine polis benim cam üstü şapkaya jandarma takmış bulunmakta, evime giderken farklı yollardan gidiyorum şu işi halledene kadar..

arkadaslar dun serviste aldıgım bir duyum, aslını arastırmadım henuz.
metal malzeme olan korumları ozellikle kucuk kazalarda arac ve YAYA ya zarar verdigi icin sokturuyorlarmıs, bakalit plastik malzemelerden olanlara sorun cıkmıyormus, son haber bu.

veteriner kardeş, benım dediğim hususlar, medeni ülke standartlarındaki tadilat uygulamaları... ülkemizde bazı vatandaşların ve görevlilierin keyfiliği ve suistimali nedenıyle oluşan aksaklıklar ve ucubetlikler, istisnai durumlardır... istisnalarda kaideyı bozmaz... her işin bir genel standardı vardır ve olmalıdır, haybeye de oluşturlmuyordur derim :smiley: tadilat yapılmasın demıyoz, usulüne-standartlara uygun olsun dıyoz... Tabiki paşa keyifleri bilir, can sizin, mal sizin, cezai ehliyet sizin, sonuçlarına katlanarak devam eden eder :smiley: Burda olması gereken makulluk ve uygunluktur...
Tadilat sağlam, güvenli ve uygunluk taşıyorsa onay alması sorun olmaz... Yapma,çakma uyduruk işler şarki işler... Hatır gönül torpıl para işiyle yapılan tadilat, kıme ne kadar guvenlık sağlar, rıskler ne ona bakmalı... Tüm taraflar için geçerli bu durum... (vatandaş, takıpçı, muhendıs, polıs,jandarma,vs vs...)... Yanlışarın çokluğu-yaygınlığı işin doğru olduğunu ispatlamaz... Bunları kısmen tadilattan darbeli-kazalı bırı olarak dıyom... Davul zurma sinek işi olmasın... :smiley:)) Neyse, akilli ve güvenli sürüşler sizinle olsun.... slms..
(ayrıca eleştri ve fıkır beyanında, genel, makul, uygun, yapıcı ve olumlu davranmakta bır standarttır, level standart... :smiley: )

Ülkemizde, genel standartlara uymama direnci yaygındır... şarki bir özelliktir, derdini çekerız, kızarız, ama standartlara uymayız... kader derız, elde olmayan nedenler derız, hepsını devlet yapsın derız, başkalarını suçlarız...vs... örneğin; metorolojı, yetkılılerı ve halkı uyarır, yetkılılerde önlem almaz(altyapı,kanal,ıslah,yıkım,ımar,ruhsat,vs, vs) onlarda halkı uyarır, halk da Allaha emanet, bildiğini okur(dereyatagı, çukur yerlere, kanal kapasıtesını aşan yapılaşma,ımar,ruhsat talebi,vs) sonrası malum... Benzer örnekler çok... Bızde halktan bırıyız, genelde aynı şeyleri yapıyoz... hiç değilse hatayı bılıp kabul etme erdemını göstersek, belkıde zamanla düzeliriz... neyse derın mevzular... :smiley: slmss...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,046
Kayıtlı Üye Sayımız
166,960
Kaydolan Son Üyemiz
iom44r

Çevrimiçi üyeler