Suzuki Vitara 1.6 JLX Hakkında Yardımcı Olurmusunuz ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan caneroz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 39
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 36,971

caneroz

Kamp I
Yer
BURSA
Merhaba arkadaşlar

2000 model civarı Suzuki Vitara 1.6 JLX 3 kapı almayı düşünüyorum. Bakım masrafları ve yedek parça fiyatları nasıldır acaba? Bilgi sahibi olan arkadaşların fikirlerini paylaşmasını rica ediyorum.

Saygılarımla

Ynt: Suzuki Vitara 1.6 JLX Hakkında Yardımcı Olurmusunuz ?

bende bu hafta 99 5k otomatik aldım 1.6 motor az gelir diye çok korkuyordum ama boşunaymış çünki otomatik olmasına rağmen gayet güzel üzerinde lpg sistemi mevcut ortalama şehir içi 24krş yakıyor şehir dışına henüz çıkamadım yedek parçası bol ve ucuz hatta internette bile yazarsanız birsürü parça sitesi çıkar çoğunda vitara parçası bulunuyor örneğin benim acilen ön ve arka fran balatalarını değişmem gerekiyor servisi aradım periyodik bakımı 150tl ile 250tl civarı tutar dedi bu fiyata motor yağı ve filtre fiyatları da dahil ama belki parçaları kendiniz temin edebilirseniz daha ucuza gelir bence satın alma ve işletme maliyeti uygun bir araç temennim gönlünüze göre bir araç bulmanız

Sahin05 deneyimleriniz ve temenniniz için teşekkür ederim. Umarım aradığımı bulurum.

caneroz' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar

2000 model civarı Suzuki Vitara 1.6 JLX 3 kapı almayı düşünüyorum. Bakım masrafları ve yedek parça fiyatları nasıldır acaba? Bilgi sahibi olan arkadaşların fikirlerini paylaşmasını rica ediyorum.

Saygılarımla
Bazı parçaların orjinallerinin fiyatlarını yazayım.
Hava filtresi 45 tl, yağ filtresi 12 tl, arka fren balataları 120 tl, motor yağı (10w-40 veya 5w-40) ltsi 15 tl, şanzıman diferansiyel yağı lt 20 tl, free hub 1600 tl, buji takım 25 tl, termostat 57 tl, radyatör 730 tl (kdv dahil mi emin değilim), kapı içten açma kolu 15 tl, bagaj kapagı dış açma kolu 70 tl, baskı balata set orjinal japon 400 tl
yan sanayi radyatör 300 tl(orjinalinden küçük) yan sanayi termostat 25, hava filtrei 15 tl.
4 yıldır bindiğim ve çok sevdiğim aracımdan kimseyi soğutmak istemem ama "parçası bol ve ucuz" sözü İstanbul için ve yan sanayi parçalar için geçerli diyebiliriz yan sanayi parçalar da genelde yüz güldürmez. Mesela yan sanayi filtre hem orjinalden 0,5 cm kadar kısadır motora filtreden geçmeden hava girebilir hem de ömrü kısadır. Yine forumu incelerseniz yan sanayi debriyaj seti ve termostat kullanan arkadaşlar bazı sıkıntılar yaşadılar.
Bir ara free hub lazım oldu orjinali 3 hafta bekledim. Orjinal radyatör yetkili servislerde yok onu da 3 hafta bekleyemeyeceğimden yan sanayi almak zorunda kaldım. Fakat araç çok sağlam parça ömürleri çok uzun bu nedenle ben memnunum başka araç binmem. Bu kadar uzun yazmamın sebebi parçası ucuz derken yerli araç parçası gibi beklemeyin ayrıca bazen her parçayı anında bulamayacağınızı bilin istedim. Saygılar.

Abdullah bey verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim.

veteriner' Alıntı:
Hava filtresi 45 tl, yağ filtresi 12 tl, arka fren balataları 120 tl, motor yağı (10w-40 veya 5w-40) ltsi 15 tl, şanzıman diferansiyel yağı lt 20 tl, ön free hub 1600 tl, buji takım 25 tl, termostat 57 tl, radyatör 730 tl (kdv dahil mi emin değilim), kapı içten açma kolu 15 tl, bagaj kapagı dış açma kolu 70 tl, baskı balata set orjinal japon 400 tl
yan sanayi radyatör 300 tl(orjinalinden küçük) yan sanayi termostat 25, hava filtrei 15 tl.
4 yıldır bindiğim ve çok sevdiğim aracımdan kimseyi soğutmak istemem ama "parçası bol ve ucuz" sözü İstanbul için ve yan sanayi parçalar için geçerli diyebiliriz yan sanayi parçalar da genelde yüz güldürmez. Mesela yan sanayi filtre hem orjinalden 0,5 cm kadar kısadır motora filtreden geçmeden hava girebilir hem de ömrü kısadır. Yine forumu incelerseniz yan sanayi debriyaj seti ve termostat kullanan arkadaşlar bazı sıkıntılar yaşadılar.
Bir ara free hub lazım oldu orjinali 3 hafta bekledim. Orjinal radyatör yetkili servislerde yok onu da 3 hafta bekleyemeyeceğimden yan sanayi almak zorunda kaldım. Fakat araç çok sağlam parça ömürleri çok uzun bu nedenle ben memnunum başka araç binmem. Bu kadar uzun yazmamın sebebi parçası ucuz derken yerli araç parçası gibi beklemeyin ayrıca bazen her parçayı anında bulamayacağınızı bilin istedim. Saygılar.
4 çeker olsun olmasın diğer markalarla kıyaslarsanız parça fiyatlarının gerçekten uygun olduğu kanısındayım ben teriosla karşılaştırdım arada uçurum var üstelik teriosun yansanayisinide bulmak zor tabi büyük şehir parça temini konusunda daha avantajlı

selamlar. baskı balata setinde şu anda hangi marka tercih ediliyor.
fiyatı ve bulabilecegim adres neresidir.

Araştırmalarımı genişletmeye karar verdim, sonunda vitara sahibi olacağım

veteriner' Alıntı:
Hava filtresi 45 tl, yağ filtresi 12 tl, arka fren balataları 120 tl, motor yağı (10w-40 veya 5w-40) ltsi 15 tl, şanzıman diferansiyel yağı lt 20 tl, free hub 1600 tl, buji takım 25 tl, termostat 57 tl, radyatör 730 tl (kdv dahil mi emin değilim), kapı içten açma kolu 15 tl, bagaj kapagı dış açma kolu 70 tl, baskı balata set orjinal japon 400 tl
parça fiyatları gerçekten pahalı ..

Yaşar bey

Niyetim zaten temiz bir araç satın almak. Yağ değiştirme konusuna gelince sanırım forumda defransiyel yağını 15 yıldır değiştirmeyi unutan arkadaşla karıştırdınız beni. Koç Holdinge bağlı otomotiv grubunda çalışıyorum. Emin olun periyodik bakımlarını aksatmam.

Saygılar

Arkadaşlar triger setini gergisiyle birlikte 70 tl ye aldım aslında 60 tl idi ancak ben kayışı daha kaliteli olanıyla değiştirdim o nedenle 70 tl ye geldi, z rotlar tanesi 25 tl, hava filtresi (tam yerine oturan) 15 tl benzin filtresi 10 tl orijinal parça tabi ki tercih edilmeli ancak belli kalitede malzeme üreten ve denenmiş yerli ve yabancı firma ürünlerini es geçmemek lazım. Ennihayetinde şahinin 3 günde bir kırılan cam kriko kolundan bahsetmiyoruz.

yasarergun' Alıntı:
Arkadaşlar triger setini gergisiyle birlikte 70 tl ye aldım aslında 60 tl idi ancak ben kayışı daha kaliteli olanıyla değiştirdim o nedenle 70 tl ye geldi, z rotlar tanesi 25 tl, hava filtresi (tam yerine oturan) 15 tl benzin filtresi 10 tl orijinal parça tabi ki tercih edilmeli ancak belli kalitede malzeme üreten ve denenmiş yerli ve yabancı firma ürünlerini es geçmemek lazım. Ennihayetinde şahinin 3 günde bir kırılan cam kriko kolundan bahsetmiyoruz.
yaşar bey bu fiyatlara parçayı nereden temin edebiliriz

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,985
Kayıtlı Üye Sayımız
166,733
Kaydolan Son Üyemiz
kayin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR