Suzuki Vitara 1600-2000 Motor Karşılaştırması

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yenerh Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,595

yenerh

benim meskenim dağlardır
Yer
trabzon
1600 MODORLAR DAHA ÇOK YAKIYORMUŞ 2000LERDEN KASA AĞIR OLDUĞU İÇİN BÖYLE BİR SÖYLENDİ VAR BU KONUDA YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM BENDE 16000 LER DAHA ÇOK TUTULDUĞUNU DÜŞÜNUYORUM İZLENİMLERİME GÖRE YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM HANKİSİNİİ TAVSİYE EDERSİNİZ ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER......

Etiketler
Ynt: Suzuki Vitara 1600-2000 Motor Karşılaştırması

Sevgili dostum, öncelikle forum kurallarına göre küçük harf kullanmamız gerektiğini hatırlatmak isterim :smiley:
Sorunuza gelince; Bence 2000 V6 vitara ve 1600 vitarayı yan yana getirip eşit ve normal koşullarda kullanırsanız bence 1600 daha az yakacaktır. Özel koşullarda durum değişebilir ama ben günlük kullanımdan bahsediyorum
sevgiler

erdalyaman' Alıntı:
Sevgili dostum, öncelikle forum kurallarına göre küçük harf kullanmamız gerektiğini hatırlatmak isterim :smiley:
Sorunuza gelince; Bence 2000 V6 vitara ve 1600 vitarayı yan yana getirip eşit ve normal koşullarda kullanırsanız bence 1600 daha az yakacaktır. Özel koşullarda durum değişebilir ama ben günlük kullanımdan bahsediyorum
sevgiler
Erdal Bey'e katılıyorum. Forumda 2000 v6 kullanıcısı bir arkadaş 50 tl benzinle 110 km gittiğini yazmış ben 1600 araçla aynı miktar benzinle 210-220 km gidiyorum. Mutlaka yol oşullarının ve sürüş stilinin de etkisi vardır ama 1600 olanların daha az yakacağı kesin.

veteriner' Alıntı:
Erdal Bey'e katılıyorum. Forumda 2000 v6 kullanıcısı bir arkadaş 50 tl benzinle 110 km gittiğini yazmış ben 1600 araçla aynı miktar benzinle 210-220 km gidiyorum. Mutlaka yol oşullarının ve sürüş stilinin de etkisi vardır ama 1600 olanların daha az yakacağı kesin.
arkadaşlar iyi geceler, bende vitara jlx 1600 5 kapı 200 mod. aracımla bir depo benzinle şehir için 400 km yapıyorum, şimdi sizin yzdıklarınızı okuyunca çok yakmadığımı anlaşım gibi oldum. Hatta çok yaktığımı düşünüyordum, demekki benim kullaımın normalmiş...kalın sağlıcakla.
Birde şehirlerarası yolculukta 85 lt. benzin ile 110 km.yi geçmemek kaydıyla 1190 km yaptım. 4 kişi, Bilmem normalmi. Kalın sağlıcakla...

yimust' Alıntı:
85 lt. benzin ile 110 km.yi geçmemek kaydıyla 1190 km yaptım. 4 kişi, Bilmem normalmi. Kalın sağlıcakla...

7,14 Lt / 100 km. mükemmel bir değer, daha iyisi can sağlığı ;)

erdalyaman' Alıntı:
7,14 Lt / 100 km. mükemmel bir değer, daha iyisi can sağlığı ;)
Erdal bey evet dediğim gibi, ben birazdaha fazla km yapmayı düşünüyordum ama normalmış, tşk. ederim, iyiakşamlar...

Bu değer süper :D
Benim eski aracım vitarada 7.5 -8 lt civarındaydı (ama ot. vites idi)

yimust' Alıntı:
arkadaşlar iyi geceler, bende vitara jlx 1600 5 kapı 200 mod. aracımla bir depo benzinle şehir için 400 km yapıyorum,
Şehiriçi 13,75lt/100km biraz fazla değil mi? 5K'ların 55lt deposu olduğu kabulüyle.
Bunun yanında 7,14 ise gerçekten iyi.

erdalyaman' Alıntı:
Bu değer süper :D
Benim eski aracım vitarada 7.5 -8 lt civarındaydı (ama ot. vites idi)

Erdal Bey ben arabaları fabrika değerlerine yakın yakıtla kullanabiliyorum. Hanımın opel corsa ile de 4.5 lt ile 100 km yapabiliyorum (şehirlerarası, otoban değil, şehirlerarası arayol, motor 1000 cc klima en fazla yolun %20 sinde açıkken).

fikirleriniz için teşekkurler sağolun.......

Sayın yenerh, son mesajdan 1,5 ay sonra teşekkür ederek konuyu hortlatmışsınız :smiley:

Ben 100 km de 14 lt yakıyorum şehir içinde normal kullanmayla

yasar hocam selamlar bugun arabamı biraz deneme fırsatım oldu..benzinde kulanırken çok belirgin olarak güç farkını hisettim lpg kullanımına göre ...fakat yakıt sarfiyatım 100 km de 13 lt oldu dikkatli kullanmama rağmen arabayı sıkıştırmadım..şöyle düşünüyorum 4 yıldır lpg kullandığımdan karburatorun butun iç aksamını aşındırmıştır diye....
fakat mecburen lpg de kullanacam umarım taktıracağım injeksiyon sistemine ciddi zarar vermez.....bide şöyle düşünüyorumm benzin 2200tl lpg 1840 tl bazen taktırmaya değermi diye aklıma geliyr....tabi kaçak benzinin temizini bulmak cabası....

Herkese iyi akşamlar. Aracım 2001 model Pajero Pinin 2.0 GDI otomatik vites (3K). Tam depoyla ( 38-40 lt. ) şehir içi yaklaşık 420 km yol yaptım. Yol bilgisayarı ne kadar güvenilir bilmiyorum ama şehir içi hiçbir zaman 10 L/100 km. nin üstüne çıkmadı. İstanbul - Ankara arası 110u hiç geçmedim ve yol bilgisayarı 7,8 L/100 km nin üstüne hiç çıkmadı. Aracım Suzuki değil ama konu dikkatimi çektiği için yazmak istedim. Yakıttan dolayı aracımı satıp Suzuki Vitara 1.6 almayı düşünüyordum. Şimdi de kafam karıştı :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR