Suzuki Vitara 5. Vites

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kedicik Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,679

kedicik

Gelişimin Temeli Değişimdir..
Herkese selam.3 yıldır suzuki vitara jlx kullanıcısıyım.bu site ile tanıştıktan sonra aracımızı daha çok sevmeye başladım nedense.Sorunu şu,aldığım zaman da vardı.5.vitese geçtiğim zaman ıslık gibi bir ses geliyor.özellikle düz yolda bu ses kesiliyor fakat aynı yolda gaz verince ses çoğalıyor.gazı kesince ses kesiliyor.çok rahatsız etmiyor fakat özellikle uzun yolda artık bu sesi birkere hissetim ya bana az da olsa duyuluyor.özel serviste sadece bu konu yüzünden şanzumanı indirttim.baştan aşağı bakıldı.değişmesi gerekenler değişti fakat ses hala var.dediğim gibi çok değil fakat bi defa kafama taktım.bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim. :smiley:

Etiketler
Ynt: Suzuki Vitara 5. Vites

5 vitese geçtiğinizde gelen sesin kaç km hzda geldiğine dikkat edin ve aynı hzı 4. viteste de yapmaya çalışıp ses yine 4 te de varmı diye kontrol edin.Sesin gaz kestiğinizde kesilmesi arka diferansiyel üzerindeki gerilim azaldğında kesilmesi demektir. Sonucunda arka diferansiyel kökenli bir ses de olabilir. üstelik servis şanzman ile ilgili işlemleri yaptı diye belirttiniz. Neler değişti, tam yetki ve onaynız ile mi değişti ya da bazı kısıtlamalarla verdiğiniz yetki ile mi değiştii bunlarda önemli. Yani ifade etmek istediğim şanzımanda yapılması gerekenler eksiksiz ve doğru tespit edilerek dört dörtlük yapıldıysa, geriye arka diferansiyelde karıncalanmadan dolayı ses yapma ihtimali yükseldir. Eğer çok rahatsız edici değilse ve 100-120 civarı rahatsız etmeyan hafif bir ses yapıyorsa hiç dokundurtmayn diferansiyele. Diferansiyelin yağını değiştirin (80-90 no) ve POWER UP adlı minik şişelerde satılan 100 cc ambalajlı (galiba) bir ürün var. Bu ürün sesi %50 kesiyor ve diferansiyel kaynaklı sesin geldiği hzı da daha üstlere taşyor. Yanı eskiden 90 da 100 de gelen ses yarı yarıya azalıyor ve 120-130 cvarnda ses yapıyor. Ben kendi aracımda bu ürünü denedim.

Çağlar arkadaşıma teşekkür ediyorum.Aynı ses kesinlikle diğer viteslerden gelmiyor 100-110 km hız yapsam da.Diğer dediklerinizi uygulamaya çalışacağım.

eğer sesin geldiği hızı tespit ettiyseniz ve aynı hızda 5. vitesten başka hızlarda ses gelmiyorsa, 5. vites grup dişlileri ve pimleri üzerinde yoğunalşmak gerekir.Şu durumda tespitiniz net ise diferansiyel ihtimali yok gibi

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,066
Kayıtlı Üye Sayımız
166,967
Kaydolan Son Üyemiz
çakır55

Çevrimiçi üyeler