Suzuki Vitara - Aks Körüğü Arızası ve Değiştirilmesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bipolar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,456

bipolar

Zirve
Yer
İstanbul
Geçtiğimiz haftalarda benim Vitara'nın yırtılan aks körüğünü Bostancı San. Sit. Grand otoda değiştirdim. Orjinalini bulmak hem zahmetli hemde 150 YTL+işçilik gibi bir maliyeti var (kesin değil). Ancak Peugeot 407 Aks körüğü 30-35 YTL ve Vitara ile aynı.. 30-35 Ytl gibi bir işçilik ve bir saatlik bir sürede değişitirilebiliyor..

Not: Çok önemli ve hassas bir yerdir, yırtılan aks körüğünden içeri kum, çamur, su gibi şeyler girerse aks sizlere ömür olur.. Yeni ise ciddi paralar tutar....

DSCI0024.jpg

DSCI0026.jpg

DSCI0027.jpg

Etiketler

hakan bak başına iş alacaksın... :smiley:
suzuki yedek parçacılarına ait ajanlar peşine takılmış bilesin.... :smiley: uydurukçu hakan.... yeni lakabın bu olsun.... he hehh ehhee :smiley: :smiley: :smiley:

metehan41' Alıntı:
hakan bak başına iş alacaksın... :smiley:
suzuki yedek parçacılarına ait ajanlar peşine takılmış bilesin.... :smiley: uydurukçu hakan.... yeni lakabın bu olsun.... he hehh ehhee :smiley: :smiley: :smiley:
Suzukicileri ince ince uyandırıyoruz.:smiley:..başımıza iş çıkacak..:smiley: :smiley:

Yedek parça konusunda gerek işim olduğundan gerekse merakımdan elimde bazı programlar var, hangi arabanın hangi parçası daha ucuz nerden bulunur sorusuna bazen cevap olabiliyorum. Bu tip sıkıntılarınızda özel mesaj atmanız yeterli ;)

Bizim araçlarda, marka ne olursa olsun bu mantıkla çözüm aramak gerek galiba...

Pratik, ekonomik ve sağlam...

Ynt: Suzuki Vitara - Aks Körüğü Arızası ve Değiştirilmesi

Paylaşım için teşekkürler Hakan hocam,
Ben de debriyaj baskı balata setinin Hyundai Santa Fe ile uyumlu olduğunu duymuştum. Hyundai'nin ki daha ucuzmuş.
Bir de ön fren pistonlarında sıkıntı yaşamıştım ve bir türlü yenisini bulamıyordum. O vakit te Laguna'ların pistonlarının uyumlu olduğunu söylemişlerdi.

Bunların aslı var mı yok mu bilen var mı?
Murat hocam da elindeki programla teyid eder herhalde.

Selam, aracınızın tam özelliklerini yazabilirseniz bakayım hemen, model yılı motor kodu v.s. gibi bilgiler net bilgiye ulaştırıyor.

Murat hocam,
1998 model 3 kapı metal tavan JLX (İspanyol montaj)
Motor G16A-16v (1600cc, 16 valve)

Bilgiler yeterli mi?

BolbuzJack' Alıntı:
Selam, aracınızın tam özelliklerini yazabilirseniz bakayım hemen, model yılı motor kodu v.s. gibi bilgiler net bilgiye ulaştırıyor.

schweps' Alıntı:
Paylaşım için teşekkürler Hakan hocam,
Ben de debriyaj baskı balata setinin Hyundai Santa Fe ile uyumlu olduğunu duymuştum. Hyundai'nin ki daha ucuzmuş.
Bir de ön fren pistonlarında sıkıntı yaşamıştım ve bir türlü yenisini bulamıyordum. O vakit te Laguna'ların pistonlarının uyumlu olduğunu söylemişlerdi.
Bunların aslı var mı yok mu bilen var mı? Murat hocam da elindeki programla teyid eder herhalde.

Şenol hocam 80 - 90 YTL civarında. Hanedan Oto, Yedpa karşısında ben de lazım olur diye bir takım baskı balata bilya kenara attım..
80YTL'ye aldım.. Garantili ve Valeo marka.. Şanzuman indir bindir yani değişimi ise 100YTL
Bilgin olsun..

Parça programında gördüğüm kadarıyla debriyaj seti başka araca uymuyor. Suzuki Vitara ve X-90 için görünüyor.

Ön fren kaliper pistonları Nissan Sunny, Subaru Justy, Suzuki Swift, Toyota LC 80, Hyundai Accent gibi araçlar ile uyumlu.

BolbuzJack' Alıntı:
Parça programında gördüğüm kadarıyla debriyaj seti başka araca uymuyor. Suzuki Vitara ve X-90 için görünüyor.

Ön fren kaliper pistonları Nissan Sunny, Subaru Justy, Suzuki Swift, Toyota LC 80, Hyundai Accent gibi araçlar ile uyumlu.
Balata için yazdıklarınızı teyid ederim..X90 ve Vitara aynı araçlar..sadece kaporta değişik onun dışında bire bir aynıdır..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,126
Kayıtlı Üye Sayımız
167,025
Kaydolan Son Üyemiz
Atilla Alpaslan

Çevrimiçi üyeler