Ynt: Suzuki Vitara Almayı Düşünüyorum Önerilerinizi
Ergin bey yezdığınız verilerin hepsi doğru, yeni jlx 'i alalı henüz 2-3 gün oldu ve aslını istersen hafta içine ve ramazana denk geldiğinden ne uzun yol ne de arazi vitesine takacak bir yere gittim.2-3 gündür yanllızca ev- iş- çocuğun okulu arasında daha 100 km bile olmadı.Onun için -şimdilik- yazabileceğim şeyler sınırlı.
...ama ilk olarak bana "aaaahhh" dedirten eski vitaramın (V6) o cherokee kadar olmasada homurdayan V6 motor sesini aramam oldu (diğer vitaracılar alınmasın bundaki sinek vızıltısı gibi) . ve gayet tabiiki buna paralel olarak da V6 nın performans avantajı.ancak şunu ekleyeyim o düz vitesti bu otomatik... belki performansta hissettiğim bu durum düz otomatik farkından kaynaklanıyor olabilir.tüketim V6 da 10-12 lt/100 km iken , bu (henüz net değil) 8-10 gibi yakacak zannedersem.Pratikte şöyle birşey gözlemledim eve giderken kullandığım kestirme bir rampa var 100-150 m kadar, eskisi 2.vites 2200-2500 devirde rahat rahat çıkarken bu D'de 2500-2700 devirin civarında çıkıyor aynı rampayı.Torku biraz zayıf gibi.Ama vergi ,tüketim, basitlik, kolay bulunabilirlik, ikinci el, modifiye edilebilirlik, en kötüsü rektefiye gerektirdiği zaman JLX her yönüyle avantajlı oluyor.Döşeme kalitesi trim işçiliği,kullanılan malzeme plastik kalitesi birbirinin aynısı hiç bir fark yok,ispanyol ile japon arasında. V6 düşünüyorsanız,sahibinden.com daki hemen tüm v6 lar ile görüştüm istanbuldakilerin çoğunun gördüm, hiç birinin fiyat kalite ilişkisini dengeli bulmadım,bulabilsem 98 V6 otomatik alacaktım.Oto servis işletince her gördüğünüz arabayı beğenmiyorsunuz.