Suzuki Vitara Çeki Demiri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CahitOkyay Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,696

CahitOkyay

Ana Kamp
Herkese merhabalar,

Bir süre önce 1990 model üç kapılı bir Vitara aldım. Şu ana kadar kullanımında araçla ilgili hiçbir sorun yaşamadım. Yavaş yavaş bazı şeylerini de elden geçirir, aracımı daha da kullanışlı hale getiririm diyordum ki ruhsat ve plaka aşamasında birtakım sorunlar ortaya çıktı. Yaklaşık bir aydır, ruhsatı trafikten alamıyorum, sorun çıkarıyorlar.
Soruna gelince;
Aracı aldığımda ruhsatta "Çeki Demiri Mevcuttur" şeklinde bir ibare vardı. Aracı Bursa'dan aldım. Ben İstanbul Kadıköy'de oturuyorum. Kadıköy trafik şube "eğer ruhsatta çeki demiri işli gözüküyorsa, bunun projesini getireceksin" diyor. Halbuki ne benim satın aldığım kişi, ne de onun satın aldığı kişi böyle bir projeden haberdar değil. Biz satın aldığımızda da ruhsatta "Çeki Demiri Mevcuttur" ibaresi vardı ve biz ruhsatı kendi üzerimize alırken, trafik bizden proje sormadı diyorlar.
Bunun üzerine, Bursa Trafik Şube'yi arayıp oradaki bir polis memuru ile görüştüm. Kendisi "Bu araç bize de başka bir yerden nakil gelmiş ve ruhsatında çeki demiri işli olarak gelmiş. Biz de proje falan sormamışız. Kadıköy'ün de size proje sormaması gerekir" diyor.
Ne yazık ki Kadıköy trafik Nuh diyor, peygamber demiyor. Yeni proje çizdirelim, bari uğraşmayalım diye düşündüm, ona da 600 Lira para istediler.
Şu anda ne yapacağını bilmez bir halde ortada kalmış vaziyetteyim. Aracımın plakalarını da söküp verdiğim için, yaklaşık 1 aydır aracımı da kullanamıyorum. Daha önce benzer bir tecrübe yaşamış, ya da konu ile ilgili bilgisi oaln arkadaşlarım varsa, kendilerinden yardım rica ediyorum.

Şimdiden herkese çok teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Suzuki Vitara Çeki Demiri

istanbulda birsürü şube var bir başkasını deneseniz..belki olumlu cevap alırsınız.. ??? birazda memurla alakalı.. ;)

Benim aracımda da aldığımda çeki demiri mevcuttu ve ruhsata işliydi. Aracı üzerime alırken trafikten herhangi bir proje istemediler ve çeki demiri mevcuttur diye yenilenen ruhsata işlediler. Bencede eğer mümkünse başka bir şubeden deneyin.

Noterden satın alma işlemi yapılırken, satın alan kişi bir adres gösteriyor. Ve ne yazık ki gösterdiğiniz adres neresi ise ruhsat işlemlerini bağlı olduğu şubeden yapmak durumunda kalıyorsunuz. İşte bu sebeple, başka bir şubeden işlem yaptıramıyorum. Bir şekilde Kadıköy'de çözmek zorundayım.

o kadar araç alım satımını noter kanalı ile gerçekleştirdim ama ilk defa belirttiğiniz biçimde ikamet adresimdeki bölgeden plaka çıkarma zorunluluğu olduğum sorunu ile hiç karşılaşmadım sanırım siz şanssız sınız... :(

yani farklı bir şubeden başvurma şansım mı var ? Eğer öyleyse, muamele işlemlerini yürüten kişiler mi bana yanlış bilgi veriyor ?

CahitOkyay' Alıntı:
yani farklı bir şubeden başvurma şansım mı var ? Eğer öyleyse, muamele işlemlerini yürüten kişiler mi bana yanlış bilgi veriyor ?
şunu baştan söyleseniz daha anlaşılır olurdu.demek aracılar vardı arada?*

eyvah !!!! yanlış birşey mi yaptım ? :smiley: ben takip edemediğimden aracı bir kişiye vermiştim işi ama ???

Merhaba.cahit bey benim 2 aracımada 2 kere çeki demiri taktırıp işlettirdim ama sizin olayda bi yannışlık var çünkü ruhsata çeki demiri işletmek öyle basıt bir yazıdan ibaret degil ve bunu ruhsata işleyen emniyet müdürlügünde muhakkak böyle bir belge vardır yani (proje- çeki demrinin yapıldıgı firmanın faturası ve muayne istasyonundan onay verilen ek1 belgesi)bu belirtigim şartlar olamayınca zaten çeki demirini ruhsata işlemezler ve bunun kaybolma gibi bir lüksü olamaz çünkü bunlar aracın plaka nosuna kayıtlı dosyasında tutulur bunuda emniyet dosya arşivinden buldurabilirsiniz aracın daha önceki emniyet şubesi farklıysa orayada fax çekip bu belgeyi isterler yada bunların hiçbiri yoksa tabiri caizse çakma bir işleme yapıldıysa kanunsuz o konuda tam ne işlem yapılır bilemiyorum ama oda sızı baglamaz çünkü aracı alırken noterdeki işlemlerinde arac ruhsatının fotokopileriyle işlem yaparlar buda o anda siz alırken böyle bir ibarenin oldugunu gösterir dolayısı ilede sizi baglamaz diger bir konu ise 600tl maal olur diyen arkadaş biraz uçmuş ben size tek tek söyleyim
proje:120-150tl arası bunu tüm çeki demiri yapan romorkcuların anlaşmalı oldugu arkadaşlarla çözersiniz yok para yedirmeyim derseniz ugraşırım derseniz türk standartları endüstürüsü den cizdirebilrisiniz
çeki demirinin faturasını 100tl gösterirler bunun KDV sini ödeyin size bu konudada yardımcı olurlar(sıfır takılsa iişçilk ve topuzun parası olur ama sizin aracınızda zaten takılı eger takılı olmasa(400-500tl iisterlerdi) zaten bu yüksen 600filan bulmuyo yoksa 1000tl bulurdu
muayne:120tl tespit formu ile gidiceksiniz bakıp onaylıcaklar(tüv den önce bakmazlardı bile mühürleyip giderleridi)
emniyetede :60tl veridiginiz anda ruhsatın tek nusrası degiştirilip çeki demrii işli yazar bu durumda sadece proje istenirse faturayla birlikte 200geçmez bence ama durumu tam net bilmiyorum 600 çok fazla böyle bir işlemse bahsetiginiz zaten sıfırdan olcak derlerse sadece çeki demrini fiyatını ve işçiligini düşün gerisi aynı

işlem bu kadar sizden hangisini isterseler o belgeyle gidersiniz umarım yardımcı olabilmişimdir kolay gelsin

İlyas Bey, detaylı açıklamalarınız için çok teşekkür ederim.
Durum şu şekilde.
İlk olarak, araca TüvTürk'te tespit yapıldı ve "çeki demiri mevcuttur" ibaresine sahip bir ek-1 belgesi alınarak trafiğe başvuruldu. Önceki ruhsatta da "çeki demiri mevcuttrur" ibaresi yeraldığına göre, benden tekrar proje istenmemeli diye düşünüyorum. Zaten, aracın önceki ruhsatını veren Gemlik Şube'deki bir polismemuru da, istenmemesi gerektiğini söylüyor.
Bizim sorunumuz, derdimizi anlamak istememeleri. Bunu şikayetedebileceğim bir merci olmalı diye düşünüyorum ama neresidir bilemiyorum.
Saygılarımla

cahitbey Merhaba, çeki demiri ile alakalı bir kaç kelimede ben yazayım, bende sizin gibi vitara jlx 5 kapı aracımı aldım, ruhsatınada çeki demiri (x) işaretliydi, daha sonra ruhsat işlemlerine gittiğimde aracın dosyasını çıkardılar, dosyasında aracın çeki demiri ile ilgili bir evrak, proje falan yoktu. Haliyle çeki demiri ibaresini kaldırdılar, itiraz ettiğimde ilgili memurlar bunun buraya işlenmesi işini muamelecilerin para karşılağında işletebilecekleri vede böyle olabileceğini belirttiler.Baktım haklılar, bende yasal prosedür çerçevesinde (350 YTL) karşılığında proje çizdirip TÜV onayından sonra ruhsata işlettim. Projenin bir aslınıda Trafik Şube Müdürlügündeki aracın dosyasına alıkoydular. Durum bu.....Şayet proje çizdirmediyseniz Maslakta bulunan Atatürkoto sanayi sitesinde tanıdık bir arkadaş var ( Yeniler Aksasuar Ali ÜNAL Tf: 0212 2768201 Cep; 0532 766 8091) Sarıyerli Mustafa yönlendirdi deyin yardımcı olacaktır.........kalın sağlıcakla
Birde bu Gemlikte Trafik Şubesinde bulunan Dosyana baktır proje varsa sorun yok, zaten oradaki Dosyanız İstanbula getirdilecek, şayet proje yoksa yukarıda da belirttiğim şekilde çeki demiri ibaresi işaretlenmiştir.......

cahit bey aracınız muayneye giderken ek-1 belgesi niye doldurdunuz nusrasımı bitti ruhsatın onu merak ettim olayı istersenız ankara emniyetinede bildirin bi fax la belki faydası olur bende emniyeten yardımcı olmaya çalışırım çeki demiri projesindede 30 senelik ankara da bahusun ve metro grosmarketin tai ve aselsana çeki demiri ve romork montajlarını yapan bir firma var bende orda yaptırdım çeki demirini hatta şuan bir araç almak üzeryim şayet olursa bende birdaha taktırıcam o firmanında telefonlarını size bildirim gerek duyarsanız görüşmek üzere selamlar

Mustafa Bey ve İlyas Bey size çok teşekkür ederim.
Önümüzdeki haftaiçi Kadıköy Trafik'e kendim gidip derdimi anlatmaya çalışcağım, eğer anlatabilirsem ne ala, yok anlatamazsam artık mecburen tevsiye ettiğiniz yerlerden birinde bir proje çizdireceğim. Beni üzen şey, bir hiç uğruna o kadar para harcamak zorunda kalma ihtimali. Halbuki o parayı aracımın herhangi birşeyini yaptırmak için kullanabilirdim. İnsanın içi yanıyor gerçekten.
Gelişmeleri paylaşıp, bu işin nasıl sonuçlandığı hakkında da bilgi vereceğim.

Saygılarımla

CahitOkyay' Alıntı:
Mustafa Bey ve İlyas Bey size çok teşekkür ederim.
Önümüzdeki haftaiçi Kadıköy Trafik'e kendim gidip derdimi anlatmaya çalışcağım, eğer anlatabilirsem ne ala, yok anlatamazsam artık mecburen tevsiye ettiğiniz yerlerden birinde bir proje çizdireceğim. Beni üzen şey, bir hiç uğruna o kadar para harcamak zorunda kalma ihtimali. Halbuki o parayı aracımın herhangi birşeyini yaptırmak için kullanabilirdim. İnsanın içi yanıyor gerçekten.
Gelişmeleri paylaşıp, bu işin nasıl sonuçlandığı hakkında da bilgi vereceğim.

Saygılarımla
haklısınız ama yapacak fazla bişey yok sanırım, hayırlsı olsun diyelim gene bir ihtiyaç olursa çekinmeden söyleyebilirsiniz selamlar

Herkese Merhabalar,

Dün akşamüzeri öğrenmiş olduğum yeni bir bilgiyi sizlerle paylaşmak istiyorum.
Kadıköy Trafik Şube'de bir tanıdığı olan birini buldum. Aryıp sordu. Meğer benden istenen proje olayı gerçekmiş. Yaklaşık 1 ay kadar önce bir kanun mu, yönetmelik mi artık herneyse, birşey değişmiş ve artık proje istenmesi zorunlu hale gelmiş. İlginç olan, Bursa Trafiği'ndeki polis memuru arkadaşın durumdan haberdar olmaması. Sanırım değişklik oraya henüz gitmemiş.
Neyse, uzun lafın kısası bir proje çizdireceğiz. Bugün sizlerin tavsiye ettiğiniz kişilerle konuşup, bir fiyat araştırması yapacağım.
Gelişmelerle ilgili bilgilendiririm.

Saygılarımla

Merhabalar,

Nihayet mutlu son !!
Çeki demiri projesini çizdirip trafiğe ilettim. Hala boşuna olduğunu düşünüyorum ama neyse. Dün ruhsatım ve plakalarım bana ulaştı. Artık arabamla gönül rahatlığı ilgilenebileceğim.

Yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum.

Saygılarımla

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,920
Kayıtlı Üye Sayımız
166,948
Kaydolan Son Üyemiz
neyzenx

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR