Suzuki Vitara Eksoz Katalizörü Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan usas Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 54
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,399

usas

Kamp I
Merhabalar araçta dikkatimi çeken bir ses sonucu eksozcuya gittim. Katalizorden Olabilir dedi.

*Yan sanayi takilmasi
*hic takilmamasi
*orjinal takilmasi gibi olasiliklar var.

Konu ile ilgili tecrubesi olmus olan var mi, takmasam sanirim cevreye zarari var emisyon artabilir. Yada yan sanayiye 250 tl diyolar orjinalin fiyatini alamadim AMA. En az 600 dur sanirim.
Fikirlerinizi bekliyorum. Ne ise yarar bu nane karbonmonoksit Suzuki disinda etkisi var mi acaba.

Etiketler
Ynt: Suzuki Vitara Eksoz Katalizörü hakkında

Bildigim kadarıyla Katalizör ömürleri 80000Km civarında olması lazım. Benim araçda 95000Km'de katalizörü çıkartıp alev kesici koydum, Katalizör tıkamnış ,işlem sonrasında araç alt devirlerde rahatladı çekiş arttı. Ülkemizde katalizör henüz zorunlu değil. Km 80000ler geçmiş ise iyi bir eksozcuda iptal edilebilir.

Hakan beye katılıyorum bende iptal ettırıp alev kesici koydum Battal ve Ahmet ustanın isteği uzerıne ikide bir yanan arıza lambasını resetlemekten bıkmıslardı yandaki eksozcuya goturup iptal ettirdiler..

Bende orada yaptırdım. Hatta eksozu derleyip toplayıp iyice yukarı kaldırttım. İnce susturucu koydurdum. Son 2 Yıldır eksozu arazide bırakmadan gidiyorum :D tavsiye ederim.

bende yukarı aldırttım eksozu hatta bırde hedıye yaptı usta eksozun ucuna krom yanar donerlı bır uc kaynattı aman usta dedım ses yapmasın yok sessız parcadır dedı bende ıyı dedım hemen caddeye ındım yanardonerlı eksozumla hava attım herkese ;D

Sizin krom aksesuar hayırlı olsun, 45-50 derece ramada geri kayınca benim eksoz 2 kez içeri katlandı, hımm dedik Offroadda eksoz içeride olmalı :D, bir yaptık şimdi eksozu ben bile göremiyorum ;), Katalizör sonrasında araç çok rahatladı, yada piskolojik, ama iyi oldu..

hakan bey zaten eksoz alta doğru eğimli bir açıdaya geri kaydığında yada çamurda debelinken bende taktım bırkez ve susturucu baglantısından koptu.Yapan usta hem acıyı duzelltı hemde standart ucun keskın ve hafıf sıvrı olan ucunu krom parca ıle yuvarlatıp yumusattı belkı daha kullanıslı olur takılma azalır dıyerek..
birde zannedersem psıkolojık çekişin artması banada demıstı cekıs artacak dıye ama pek bısey farketmedı sanırım gerci V6 2.0 motor benımkı zaten çekiş guclu yada artısı ben hissedemedim

alev kesici koymadan, direk icini bosalttırsam. cok sorun olur mu? bu alev kesici sonraki parcları mı koruyor?

Valla bu konuda teknik açıklama olarak hakan bey diyorum ve topu ona atıyorum sebebine gelince aynı soruyu bende sordum ustaya aldıgım cevap sorun çıkar olmustu bende pek ustune gıtmedım açıkçası vardır bir bildiği hem servisin hemde eksozcunun diyerek...

benim ustada hic bisi olmaz, cok fazlası ile cıkardık bisi takmadık sorunsuz geziyorlar dedi, hatta emisyon testinden gecer mi dedim gecer dedi onu da anlamadım gerci nası geciyor.

ben servise grand oto ahmet ve battal usta sordugumda alev kesıcı takılacak dendı valla onlara guvenım sonsuz ikiside suzuki konusunda tecrubeli ve ben guvenıyorum yaptıkları işçiliklere o yuzden hiç sorgulamadım acıkcası takılacak dedıler taktırdım.Bence sizde servise danısın derin usta derken ben eksozcu olarak anlıyorum çunkü...
Zaten hakan bey açıklama yapar sanırım kendisi suzuki konusunda gerçekten çok bilgili...

aynen dediginiz gibi, eksozcu ve motorcu iki usta. biri 3-4 sene serviste calısmıs ama yıllar once... kesin sizinki daha dogru ve guncel bilgide, takmadık diyelim kac km sonra ne gibi sorunlar yasarım, onu ogrenmek istedim.

Fark etmez, her iki uygulamada aynı kapıya çıkar. İçini iyice boşaltır temizlerseniz sorun olmaz. Yada alev kesici koyun yine sorun olmaz. ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,981
Kayıtlı Üye Sayımız
166,731
Kaydolan Son Üyemiz
cnrdmr

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.